Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ο Πρωθυπουργός Έκανε τον Σαμαρά να μοιάζει… νάνος: «Δημοψήφισμα Είτε θέλουν Είτε Όχι»

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Ηγετική Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σε αντίθεση με την ακατάσχετη μπουρδολογία του Αντώνη Σαμαρά…
Για ιστορικό διακύβευμα έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στους δανειστές και κυρίως το Eurogroup.
Ο ΑΛΈΞΗΣ ΤΣΊΠΡΑΣ διεμήνυσε ότι το δημοψήφισμα θα γίνει είτε το θέλουν είτε όχι, ξεκαθαρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα ζητησει την άδεια ούτε από τον Σόιμπλε ούτε από τον Ντάισελμπλουμ».

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι «την επόμενη μέρα η πρόθεσή μας για διαπραγμάτευση θα παραμένει πάντα στο τραπέζι, αλλά σε μια διαπραγμάτευση ειλικρινή, όχι εκβιασμών», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Όσο πιο πλατιά είναι η λαϊκή βούληση τόσο πιο δυνατό είναι να πετυχουμε μια συμφνωία ανάπτυξης» τόνισε για το αποτέλεσμα του επικείμενου δημοψηφίσματος.
Την επόμενη μέρα ενός περήφανου όχι η διαπραγματευτική δυνατότητα της χώρας μας θα είναι πολύ πιο ενισχυμένη.Η ώρα που θα καταλάβουν ότι η Ελλάδα δε πρόκειται να παραδοθεί. Ότι δεν είναι παιχνίδι που τελείωσε. Η απόφασή μας να εκφραστεί κυρίαρχα ο ελληνικός λαός δεν είναι απόφαση ρήξης με την Ευρώπη. Είναι μια απόφαση ρήξης με τις πρακτικές που προσβάλλουν την Ευρώπη. Με τις πρακτικές του εκβιασμού και του καταναγκασμού.
«Η σημερινή μέρα θα μείνει στην ιστορία με μελανά χρώματα γιατί αποφάσισαν, έξω από κάθε συνθήκη και αρχή της ΕΕ, να συνεδριάσουν στο Eurogroup έναν ισότιμο εταίρο, χωρίς να έχουν δικαίωμα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Σήμερα είναι μια μέρα που αμφισβητήθηκε το δικαίωμα ενός κυρίαρχου λαού να αποφασίσει δημοκρατικά γα το μέλλον του» τόνισε.
«Σήμερα οι Υπ. Οικονομικών, με την εξαίρεση αρκετών, μας είπαν ότι δεν επιτρέπουν στη δημοκρατία να αναπνεύσει» είπε αναφερόμενος στον αποκλεισμό του Γιάνη Βαρουφάκη και τα μηνύματα των Βρυξελλών εναντίον του δημοψηφίσματος.
Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι το δημοψήφισμα θα γίνει την επόμενη Κυριακή είτε το θέλουν είτε όχι και ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν θα πάρει την άδεια κανενός:
Δε θα ζητήσουμε την άδεια ούτε από το κο Σόιμπλε ούτε από τον κο Ντάισελμπλουμ, για να δώσουμε το λόγο στον ελληνικό λαό. Το δημοψήφισμα, για να αποφασίσει κυρίαρχα ο λαός μας για το μέλλον του, θα γίνει την επόμενη Κυριακή είτε το θέλουν είτε όχι. Kαμιά φορά η τρομοκρατία όταν γίνεται τόσο εξόφθαλμα οδηγεί στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Πεισμώνει ο κόσμος.
Και συνέχισε: Kάποιοι νομίζουν ότι το θέμα της Ελλάδας είναι ένα παιχνίδι. Η αξιοπρέπεια ενός λαού όμως δεν είναι παιχνίδι. Είπε κανείς στους Γάλλους πολίτες όταν αποφάσισαν για το ευρωπαϊκό Σύνταγμα, ότι αυτό δεν επιτρέπεται; Η έκφραση της βούλησης των λαών με δημοψηφίσματα δεν είναι κάτι καινούργιο στην Ευρώπη.
«Είναι ιστορικό το διακύβευμα και δεν έχει νόημα ασχοληθούμε με μικροκομματική αντιπαράθεση« τόνισε ο πρωθυπουργός. Απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά είπε ότι άλλωστε «δεν υπάρχει Έλληνας που να μην γνωρίζει τι πράξατε, τι αφήσατε πίσω, πώς δραπετεύσατε».
«Είχατε προεξοφλήσει ότι θα παραδωθούμε, μας λέγατε ότι θα υπογράψουμε μνημόνια, ίσως να υπάρχει και ένας μικρός φθόνος από κάποιους γιατί δεν τολμήσαμε αυτό που δεν κάνατε εσείς: Να αντισταθούμε» είπε απευθυνόμενος στην ΝΔ, ωστόσο κάλεσε σε ομοψυχία για να σφραγίσει η ίδιος ο λαός την πορεία της χώρας.
Απαντώντας στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά που έκανε λόγο για πραξικόπημα εκ μέρυς της κυβένρησης, αλλά και το κάλεσμα ορισμένων στον Προκόπη Παυλόπουλο να παραιτηθεί είπε:
Άκουσα να μιλάτε για πραξικόπημα. Τι ακριβώς ζητάτε απευθυνόμενοι στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας με μια πολιτειακά επικίνδυνη τακτική;
Παράλληλα, έκλεισε τη συζήτηση για «ευρώ ή δραχμή» διαμηνύοντας ότι «καθε απόπειρα να μετατραπεί το ερώτημα του δημοψηφίσματος, υπονομεύει την ίδια τη δημοκρατική διαδικασία και αντιπροσωπεύει τις πιο μύχιες προσδοκίες των μνημονιακών υποστηρικτών της χώρας:
Δεν αποτελεί πρόθεση ούτε της κυβέρνησhς ούτε του λαού να ταυτίσουν το μνημόνιο σώνει και καλά με την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Και ξεκαθάρισε προς τους δανειστές ότι δεν μπορεί κανένας να μας διώξει από την ευρωζώνη: Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, θεσμικά, να μας δείξει την πόρτα της εξόδου από το ευρωπαίκό μας σπίτι. Αυτό το δικαίωμα δεν πρόκειται να το παραχωρήσουμε σε κανέναν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: