Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Απίστευτος διάλογος στην Σύνοδο! Τουσκ: Game is over-Τσίπρας: 1,5 εκ άνεργοι, δεν είναι παιχνίδι

Απίστευτος διάλογος στην Σύνοδο! Τουσκ: Game is over-Τσίπρας: 1,5 εκ άνεργοι, δεν είναι παιχνίδι - MediaΔραματικός φέρεται να είναι ο διάλογος που έχει εκτυλιχθεί ανάμεσα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Έλληνα πρωθυπουργό στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής.
Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, είπε στον Αλέξη Τσίπρα «Game is over» (το παιχνίδι τελείωσε).
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, φέρεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να του έχει απαντήσει: «Η Ελλάδα έχει 1,5 εκατ. ανέργους και 3 εκατ. φτωχούς ενώ χιλιάδες οικογένειες ζουν χωρίς εισόδημα μόνο με τη σύνταξη των παππούδων.»

«Αυτό δεν είναι παιχνίδι» κατέληξε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενώ συμπλήρωσε απαντώντας στον συνομιλητή του «να μην υποτιμά μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος».
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Ντόναλντ Τουσκ πως «έχει καταθέσει προτάσεις και ότι οι προτάσεις των θεσμών αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ», ενώ του επισήμανε ακόμα πως «το κείμενο δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα».
«Είμαι αποφασισμένος για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων (συντάξεων) και ενοποίηση ταμείων» τόνισε ακόμα ο πρωθυπουργός, ενώ κατέληξε λέγοντας πως «ο ιστορικός του μέλλοντος μετά την πρότασή μας δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: