Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015

H όποια απόφαση του άτυπου Eurogroup..είναι στον αέρα αν δεν εγκριθεί ομόφωνα από το ECOFIN..

Στη δημοσιότητα δόθηκε το ανακοινωθέν του Eurogroup του Σαββάτου, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα, καθώς συντάχθηκε και υπογράφηκε από 18 υπουργούς Οικονομικών!.
Χωρίς δηλαδή την υπογραφή και την έγκριση του Έλληνα υπουργού.
Στο κείμενο αναφέρεται η απόφαση να μην υπάρξει παράταση του προγράμματος, ενώ οι υπουργοί δηλώνουν έτοιμοι να δουλέψουν για τη σταθερότητα της ευρωζώνης.
Υ.Γ
Η Ευρωομάδα λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στη ζώνη του ευρώ μέσω του συντονισμού των οικονομικών πολιτικών. Δεδομένου ότι μόνο το Συμβούλιο Ecofin μπορεί να λαμβάνει επίσημες αποφάσεις για τα οικονομικά θέματα, οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στην άτυπη σύνοδο της Ευρωομάδας αποφασίζονται επίσημα από τα μέλη της Ευρωομάδας κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ecofin. Μόνο οι υπουργοί του Ecofin που εκπροσωπούν τα μέλη της ζώνης ευρώ ψηφίζουν για τις υποθέσεις της Ευρωομάδας
Άρα οιαδήποτε απόφαση του Eurogroup (Ευρωομάδα) δεν έχει ισχύ αν δεν εγκριθεί από το Ecofin ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !