Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Σε αχαρτογράφητα νερά οι διεθνείς αγορές - Mεγάλη πτώση στα futures λόγω Ελλάδος

Η πρώτη αντίδραση από την αγορά συναλλάγματος, με τις πιέσεις στο ευρώ που έστειλαν το ευρωπαϊκό νόμισμα κάτω κι από το 1,10 έναντι του δολαρίου

Σε αχαρτογράφητα νερά οι διεθνείς αγορές - Mεγάλη πτώση στα futures λόγω ΕλλάδοςΣε εγρήγορση, έντονο προβληματισμό και... ξενύχτι για να παρακολουθήσουν λεπτό προς λεπτό τις πρώτες αντιδράσεις των αγορών στην Ασία εξαναγκάζονται οι επενδυτές μετά τις δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την πρωτόγνωρη είδηση περί κλειστών τραπεζών και ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων που θα ισχύσει όλη την επόμενη εβδομάδα.

Τα futures δείχνουν ότι οι κύριες αμερικανικές αγορές θα ανοίξουν με πτώση της τάξης του 2%, ενδεικτικά είναι τα futures του βιομηχανικού δείκτη S&P 500 που υποχωρούν 1,7%. Την ίδια στιγμή και τα futures του Dow σημειώνουν πτώση 320 μονάδων.

Από το «χτύπημα» της Ελλάδας, φυσικά δεν θα μείνουν ανεπηρέαστες και οι ευρωπαϊκές αγορές. Τα futures για τον Ftse 100 του Λονδίνου, υποχωρούν κατά 220,7 μονάδες, ενώ ο DAX 30 χάνει 500 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου υποχωρεί κατά 170 μονάδες.

Το ευρώ υποχωρεί 2% στις συναλλαγές του Σίδνεϊ, έναντι του δολαρίου στα 1,096 δολάρια. Έναντι του ιαπωνικού γιεν, η πτώση έφτασε και το 2,5%.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Goldman Sachs, 150-175 μονάδες βάσης θα ανέβουν τα spread Ιταλίας και Ισπανίας με το άνοιγμα των αγορών, με τo spread να φτάνει έως και τις 350 μονάδες βάσης.

Η πρώτη αντίδραση από την αγορά συναλλάγματος, με τις πιέσεις στο ευρώ που έστειλαν το ευρωπαϊκό νόμισμα κάτω κι από το 1,10 έναντι του δολαρίου, αλλά και οι εκτιμήσεις των αναλυτών για την πορεία των αγορών δεν επιτρέπουν εφησυχασμό, πολύ περισσότερο όταν η εικόνα των αγορών στην Ασία στα futures, ελάχιστα πριν το άνοιγμά τους, παρέπεμπε σε ισχυρό... αρνητικό σοκ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: