Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Τηλεοπτικά σκουπίδια: ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΣΤΟ MEGA, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΟΥΡΑΝΕ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΕΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΕΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ...!!!


Του Αθανασόπουλου Περικλή
Αθήνα 9/6/2015
Θα κατουράνε στην βουλή οι αστυνομικοί της πλατείας συντάγματος;
 Θα τους το επιτρέψει η πρόεδρος  ΖΩΗ ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ;
Αυτό αν και είναι η είδηση της ημέρας.
 Στην αντιπαράθεση και ο αναπλ. Υπουργός ΠΑΝΟΥΣΗΣ τον οποίο παρουσιάζουν οτι  φέρεται να συμφωνεί στην μετατροπή της βουλής σε δημόσιο αποχωρητήριο.

Γιατί όμως να μην κατουράνε και οι τουρίστες που επισκέπτονται τον άγνωστο στρατιώτη...;

Κατά τ άλλα απόλυτη σιωπη γι' αυτά που γίνονται μέσα στην βουλή με την επιτροπή διαφάνειας τα οποία επισκιάζονται από το κατούρημα...

Ένας ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ καταπέλτης κατά του πολιτικού συστήματος και μια ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ να καλεί τον ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ να μας πεί γιατί υπέγραψε εκπρόθεσμα εξευτελιστικό συμβιβασμό με την SIEMENS και αντί να ζητήσουμε τουλάχιστον 2.δις ευρώ  απο τους Γερμανούς ο αξιότιμος κ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ τότε υπουργός μας επι των οικονομικών,  περιορίστηκε στα 95 εκατομμύρια ευρώ τα οποία μάλιστα θα τα διέθετε η SIEMENS για να μας εκπαιδεύει στο πως θα πατάξουμε την διαπλοκή.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Τον Γιάννη Στουρνάρα καλεί στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του ελληνικού κράτους με την Siemens.
Κατά την διάρκεια της συζήτηση για την υπόθεση Siemens στην Επιτροπή Πόθεν Εσχες, όπου εκλήθη και εξετάζεται για δεύτερη φορά ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης, μπήκε το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού του ελληνικού κράτους με την γερμανική εταιρεία. Ειρήσθω εν παρόδω ο συμβιβασμός ψηφίστηκε και έγινε νόμος του κράτους.
Εκεί, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος ρώτησε γιατί υπήρξε και υπογραφή Στουρνάρα.
Απαντώντας ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, παρατήρησε πως εφόσον υπήρξε συμφωνία της Βουλής, ο κ. Στουρνάρας, που εκείνη την περίοδο ήταν υπουργός Οικονομικών, όφειλε να υπογράψει και εκείνος.
Στο σημείο αυτό παρενέβη η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ανακοίνωσε την κλήτευση του νυν διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος στην Επιτροπή για να δώσει εξηγήσεις.
«Αμφισβητώ την εγκυρότητα του συμβιβασμού που έχει γίνει. Και προτείνω να καλέσουμε και τον κ. Στουρνάρα που τον υπέγραψε εκπρόθεσμα τον Αύγουστο του 2012 για να δούμε αν έχουν ισχύ αυτά. Γιατί σε μια τόσο δεινή θέση για την χώρα δεν νομίζω ότι έχει κανείς το δικαίωμα ή την πολυτέλεια ή την εξουσία να παραιτείται από τέτοιες αξιώσεις» τόνισε η κα Κωνσταντοπούλου.
Συνεργάτες Στουρνάρα: Κανένα πρόβλημα
Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Στουρνάρα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, «δεν έχει κανένα πρόβλημα» να πάει στη Βουλή για να εξηγήσει γιατί υπέγραψε.
Βαλυράκης: «Η Siemens ήταν κράτος εν κράτει»
Κατά την κατάθεσή του στην Επιτροπή, ο Σήφης Βαλυράκης, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του σκανδάλου Siemens, υποστήριξε ότι η γερμανική εταιρεία έκανε ό,τι ήθελε στην Ελλάδα. «Η Siemens ήταν κράτος εν κράτει», τόνισε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι η ζημιά του ελληνικού Δημοσίου «είναι ασύλληπτη και με μυθικές παραμέτρους». Είπε μάλιστα πως για κάθε προμήθεια υπήρχε μίζα 10% (8% σε επιχειρήσεις και εμπλεκόμενα πρόσωπα και 2% σε πολιτικά κόμματα).
Λάβρος για τη στάση της Δικαιοσύνης
Ο Σ. Βαλυράκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και για τη στάση της Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για «συστηματική παρακώλυση της έρευνας».
Οπως υποστήριξε υπήρξε «διαχρονικά αρνητική διάθεση από την Δικαιοσύνη» και πρόσθεσε:
«Υπάρχει ακινησία απαράδεκτη από Δικαιοσύνη και αρνήσεις έρευνας από το κοινοβούλιο με το πρόσχημα ότι εφόσον ερευνά η δικαιοσύνη η Βουλή δεν μπορεί να κάνει τίποτα».
Ο κ. Βαλυράκης είπε ακόμη ότι η Δικαιοσύνη από το 1993 ερευνά υποθέσεις που εμπλέκεται η Siemens (ΟΤΕ, C4I κ.λπ.), αλλά «ενώ βρίσκεται μπροστά σε πολιτικά πρόσωπα όχι μόνο δεν τα στέλνει στην Βουλή, αλλά αποφεύγει να αφήσει να διαρρεύσει η πληροφορία».
Μάλιστα, είπε πως η Δικαιοσύνη «προσπαθεί να παρατείνει το χρόνο έρευνας και όπου μπορεί βάζει τα βουλεύματα στο αρχείο», ενώ υπενθύμισε ότι «ο κ. Ζαγοριανός τιμωρήθηκε διότι δεν έδινε την δικογραφία Siemens στους κατηγορούμενους για να μην διαρρεύσει ότι εκεί υπήρχαν πολιτικά πρόσωπα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: