Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Το tweet του Γιούνκερ προς τον ελληνικό λαό και η πρόταση των θεσμών

Το tweet του Γιούνκερ προς τον ελληνικό λαό και η πρόταση των θεσμών - MediaΣτα ελληνικά απευθύνθηκε, μέσω twitter, ο πρόεδρος της Κομισόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος αύριο το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες για το ελληνικό ζήτημα.
Ο ίδιος παραπέμπει σε ανακοίνωση της Επιτροπής, ώστε να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός σε πνεύμα διαφάνειας και δίνει στη δημοσιότητα την βελτιωμένη πρόταση των θεσμών, που όπως είπε, δεν κατατέθηκε ποτέ καθώς η Ελλάδα αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις.

    Για την ενημέρωση του ελληνικού λαού και σε πνεύμα διαφάνειας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημερώνει.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κομισιόν για την Ελλάδα:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Βρυξέλλες, 28 Ιούνιος 2015
Οι συζητήσεις επ' αυτών των προτάσεων συνεχιζόταν με τις ελληνικές αρχές το βράδυ της Παρασκευής ενόψει του Eurogroupτης 27ης Ιουνίου 2015. Υπήρχε συναντίληψη όλων των εμπλεκομένων πλευρών ότι η σύνοδος αυτή του Eurogroupθα επιτύγχανε μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα, η οποία όχι μόνο θα είχε συμπεριλάβει τα μέτρα προς κοινή συμφωνία, αλλά θα κάλυπτε και τις μελλοντικές χρηματοδοτικές ανάγκες όπως και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Περιελάμβανε επίσης την υποστήριξη ενός πακέτου για μια νέα αρχή για την ανάπτυξη και την απασχόληση με τη πρωτοβουλία της Επιτροπής που θα υποστήριζε την ανασυγκρότηση και τις επενδύσεις στη πραγματική οικονομία, όπως είχε συζητηθεί και υιοθετηθεί στη συνεδρίαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων της Τετάρτης 24 Ιουνίου 2025.
Παρόλα αυτά, δεν έγινε εφικτή η τυπική ολοκλήρωση και παρουσίαση στο Eurogroup της τελικής εκδοχής αυτού του εγγράφου, ούτε της περίληψης μιας συνολικής συμφωνίας, λόγω της μονομερούς απόφασης των ελληνικών αρχών να εγκαταλείψουν τη διαδικασία το βράδυ της 26ης Ιουνίου 2015.

Δείτε αναλυτικά την πρόταση των θεσμών στα αγγλικά :

Δεν υπάρχουν σχόλια: