Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

VIDEO- «Κάνουν λάθος αν πιστεύουν πως θα πέσει η ελληνική κυβέρνηση!»

VIDEO- «Κάνουν λάθος αν πιστεύουν πως θα πέσει η ελληνική κυβέρνηση!»Θαυμάζω εξαιρετικά την στάση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την αλλαγή που χρειάζεται η πολιτική την Ευρώπη και αυτή είναι η βάση για τη δημιουργία νέας συμφωνίας για την Ελλάδα" δήλωσε ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ

, που συμμετέχει στο διεθνές συνέδριο στους Δελφούς με θέμα την κρίση σε Ελλάδα και Ευρώπη.
"Πήρε τέσσερις μήνες για να κατανοήσει η Ευρώπη πως αυτή η κυβέρνηση δεν είναι σαν τις προηγούμενες και πως εξελέγη στο δρόμο της κατάρρευσης των προηγούμενων κυβερνήσεων και πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα υποστήριξης των προηγούμενων πολιτικών.

Στο τέλος αυτής της διαδικασίας, καθώς πλησιάζουμε στη λήξη κάποιων κρίσιμων χρονοδιαγραμμάτων, κανείς θα μπορούσε μόνο να ελπίζει ότι θα υπάρξει προσέγγιση" επισήμανε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ.
Υπάρχουν δύο πιθανότητες, είπε ο Γκάλμπρεϊθ. "Η πρώτη είναι ότι πιστεύουν πως αυτή η κυβέρνηση θα πέσει. Σε αυτή την περίπτωση υποπτεύομαι ότι θα καταλάβουν ότι κάνουν λάθος. Στην άλλη περίπτωση θα αντιληφθούν πως έχουν μπλέξει σε μια κατάσταση που βάζουν ολόκληρη το ευρωπαϊκό οικοδόμημα σε κίνδυνο και πάνω από ορισμένες οικονομικές πολιτικές που δεν μπορούν να υπερασπιστούν μπροστά σε οποιοδήποτε λογικο ακροατήριο", τόνισε, προσθέτοντας:
"Αν αυτή η βάση στην οποία πρόκειται να επιμείνουν, δηλαδή στις υποχωρήσεις και στην συνθηκολόγηση της ελληνικής κυβέρνησης θα συνειδητοποιήσουν για ακόμα μια φορά ότι έχουν κάνει ένα κολοσσιαίο λάθος".
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: