Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου κατά Σαμαρά: «Οι προσβλητικές απόψεις Αθανασίου αποτελούν θέση του κόμματός σας;»

Η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου κατά Σαμαρά: «Οι προσβλητικές απόψεις Αθανασίου αποτελούν θέση του κόμματός σας;»  - MediaΕπιστολή στον πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά απέστειλε σήμερα η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, ζητώντας να την ενημερώσει εάν αποτελούν την επίσημη άποψη του κόμματος τα όσα αρνητικά και προσβλητικά σε βάρος της είπε προ δύο ημερών ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης και νυν βουλευτής Χαρ. Αθανασίου για την προαγωγή της από το υπουργικό συμβούλιο, ή εάν αποτελούν προσωπικές απόψεις του εν λόγω βουλευτή.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Αθανασίου σε ανακοίνωσή του, είχε προ δυο ημέρων επισημάνει μεταξύ των άλλων, ότι κατά παράβαση της αρχαιότητας, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να επιλέξει την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου για την θέση της προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Ειδικότερα η κυρία Θάνου, ενημερώνει παράλληλα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι «η θέση στη σειρά αρχαιότητας της επετηρίδας, ασφαλώς δεν αποτελεί κατά τρόπο περιοριστικό το μοναδικό κριτήριο για την επιλογή των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων (εξάλλου, εάν ίσχυε αυτό δεν θα απαιτείτο να γίνεται επιλογή), αλλά μεταξύ περισσοτέρων αξίων δικαστών, συνεκτιμώνται και όλα τα λοιπά προσόντα (προοπτική υπολοίπου χρόνου θητείας, μεταπτυχιακές σπουδές, επιστημονικές εργασίες, γνώση ξένων γλωσσών, κ.λπ.)».
Εξάλλου κατά το παρελθόν, συνεχίζει η κυρία Θάνου, «κατ' εξαίρεση μόνον τηρήθηκε η απόλυτη σειρά αρχαιότητας, χωρίς ουδέποτε ο ως άνω βουλευτής να εκφράσει αντιρρήσεις, καθόλη τη διάρκεια της θητείας του ως τότε προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, για τις επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: