Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Η "πιεσμένη" Ζωή Κωνσταντοπούλου, η στήριξη του συζύγου και η συμμαχία με την Ραχήλ Μακρή

Ο ναυτικός Απόστολος Μαντής προσπαθεί να στηρίξει την πρόεδρο της Βουλής που μέσα σε μερικά 24ωρα είδε την πολτική της σταδιοδρομία να συναντά εμπόδια.«Θυμάσαι το 2004 τι σου είχα πει; Μην απογοητευτείς ποτέ… Θα είμαι δίπλα σου για πάντα σε ό,τι και αν σου φέρει η ζωή… Be strong..!».
Λόγια στήριξης, λόγια αγάπης, κουβέντες παρηγοριάς. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου περνά πολιτική «φουρτούνα» εδώ και μια εβδομάδα λόγω της απόφασής της να αποστασιοποιηθεί  από την ευρωπαϊκή πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ερχόμενη σε πλήρη ρήξη με τον Αλέξη Τσίπρα.
Η παραπάνω ανάρτηση, έγινε στο Facebook από τον σύζυγό της, Απόστολο Μαντή, τον ροκά – ναυτικό που κέρδισε τη καρδιά και το μυαλό της και τώρα στα δύσκολα, την στηρίζει με όποιον τρόπο μπορεί.
Σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας SPIRTO, H πρόεδρος της Βουλής είδε την πολτική της καριέρα να περνά από χίλια κύματα τον τελευταίο χρόνο. Από την απόλυτη δικαίωση και τον θρίαμβο των εκλογών, τα λουλούδια του Μειμαράκη στην αλλαγή σκυτάλης στο προεδρείο του ελληνικού κοινοβουλίου, η κα. Κωνσταντοπούλου βρέθηκε ξαφνικά στο πολιτικό περιθώριο. Η αρχηγική της εμφάνιση στη Βουλή και το ΌΧΙ στο νέο Μνημόνιο φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό του κόμματος, που την κατέταξε χωρίς δεύτερες σκέψεις στους «λομπίστες της δραχμής». Η άρνησή της να παραιτηθεί μπορεί να τη φέρει σε ακόμη δυσχερέστερη θέση, αφού ο πρωθυπουργός σκέφτεται σοβαρά να την εκτοπίσει από την θεσμική της θέση ενεργοποιώντας ακόμη και μια πρόταση μομφής εναντίον της.   
 Οι ψυχολογικές πιέσεις προς την κόρη του Νίκου Κωνσταντόπουλου είναι πολλές και φαίνεται πως η σκληράδα που αποπνέει το τελευταίο καιρό αρχίζει σταδιακά να την εγκαταλείπει. Ο μόνος που παραμένει πιστός στα λόγια αγάπης και στο στεφάνι του είναι ο αγαπημένος της Απόστολος Μαντής, που τη στηρίζει δημόσια, ανεβάζοντας φωτογραφίες τρυφερού φιλιού των δυο τους. Έτσι θεωρεί ότι η Ζωή θα αντλήσει δύναμη να αποκρούσει τις εχθρικές πιέσεις και να παραμείνει «βασικός παίκτης» στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. 
Οι αναρτήσεις και οι διαγραφές στο προφίλ Μαντή στο Facebook
Τελικά, η δεδομένη αγάπη του κ. Μαντή προς την κα. Κωνσταντοπούλου φαίνεται ότι δεν βοήθησε κανέναν από τους δυο στα επαγγελματικά τους. Η… πολυλογία του ναυτικού στο Facebook αλλά κυρίως οι φραστικές επιθέσεις προς τον Σόιμπλε, τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και εναντίον του ίδιου του πρωθυπουργού μάλλον κακό έκαναν στην αγαπημένη του.  Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση ενός βίντεο στο οποίο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δηλώνει ότι «υπάρχει πρόβλημα με την Κωνσταντοπούλου». Ο σύζυγός της σχολιάζει: «Υπάρχει πρόβλημα γιατί κύριε… Μήπως γιατί μέσα από την επιτροπή έβγαλε το χρέος παράνομο? Μήπως γιατί ξεκίνησε πάλι την επιτροπή για τη Siemens? Μήπως γιατί ξεκίνησε την επιτροπή με τα μνημόνια? Μήπως γιατί κατέθεσε στον εισαγγελέα τη δικογραφία για τα υποβρύχια του Βενιζέλου? Μήπως γιατί την ενδιαφέρει η διερεύνηση της υπόθεσης Proton Bank?».
Μετά τη δημοσιοποίηση των προσβλητικών αναφορών του μέσω της ιστοσελίδας του στο Facebook κατά των αρχηγών των κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τάσσονται υπέρ της συμφωνίας, αλλά και τη στοχοποίηση μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων, ο ναυτικός στο επάγγελμα κ. Μαντής αποφάσισε να τις διαγράψει, προφανώς γιατί αντιλήφθηκε πως δεν βοήθησαν και πολύ τη Ζωή.

Και στο βάθος απόλυση από τα καράβια;
Η διαδικτυακή πολυλογία και η υπερέκθεσή  του συζύγου της Προέδρου του ελληνικού κοινοβουλίου φαίνεται πως προκάλεσε ζημιά και στον ίδιο τον κ. Μαντή. Σύμφωνα με πληροφορίες,  η ναυτιλιακή εταιρεία στην οποία εργάζεται τον ενημέρωσε πως απολύεται από τη θέση του, αφού οι προϊστάμενοί του φέρονται ενοχλημένοι από τα υβριστικά σχόλια που ανάρτησε στο Facebook κατά του πρωθυπουργού και των βουλευτών. Για έναν φανατικό των social media, το γεγονός ότι δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τις φήμες απόλυσής του, προκαλεί ερωτηματικά για τη στάση του. Να μην πληροφορήθηκε τις φήμες, είναι πολύ δύσκολο. Αν απολύθηκε, επίσης είναι δύσκολο να μην το γνωρίζει εκείνος και να το γράφουν οι δημοσιογράφοι. Πάντως οι χειρισμοί του όλο αυτό το διάστημα είναι αν μη τι άλλο αμφιλεγόμενοι.
Οι ναυτικοί ξέρουν ότι οι ώρες στο πλοίο περνούν βασανιστικά. Ο Απόστολος Μαντής, κάθε βράδυ «σκότωνε την ώρα του» γράφοντας διάφορα στο Facebook. Πριν από 20 μέρες αποφάσισε να σβήσει όλες τις φωτογραφίες του καθώς και εκείνες της συζύγου του, ακόμη και εκείνη με το παθιασμένο φιλί από τον γάμο τους που κοσμούσε το εξώφυλλό του, βάζοντας άλλες με τραγουδιστές και συγκροτήματα ροκ και heavy metal μουσικής. Μάλιστα σταμάτησε να κάνει accept σε άγνωστα αιτήματα φιλίας  
Η «ροκ φίλη» Ραχήλ Μακρή
Ο Απόστολος Μαντής είναι ροκάς. Φανατικός οπαδός των AC/DC. Μια από τις ελάχιστες πολτικές «φίλες» της συζύγου του, η Ραχήλ Μακρή είναι επίσης φαντική με το ροκ και «κολλημένη» με τους Iron Maiden. Αυτή η ροκ σχέση ξεκίνησε το 2013 όταν Ζωή και Ραχήλ ήταν στα κάγκελα της ΕΡΤ φωνάζοντας για το άδικο μαύρο από την κυβέρνηση Σαμαρά. Δύο χρόνια αργότερα, Μακρή και Κωνσταντοπούλου παραμένουν στα κάγκελα, αλλά αυτή τη φορά, ο «εχθρός» είναι ο Αλέξης Τσίπρας και οι «σύντροφοι» που υπέκυψαν στον Σόιμπλε και τους ομοίους του.
Μόλις οι δυο κυρίες έγιναν μέλη του ίδιου κόμματος – η Ραχήλ ήρθε ως μεταγραφή από τους ΑΝ.ΕΛ. στον ΣΥΡΙΖΑ – διαπίστωσαν ότι κινούνται κάτω από την ίδια ιδεολογική ομπρέλα.  Μάλιστα η βουλευτής Κοζάνης, φρόντισε να υπερασπιστεί την κα. Κωνσταντοπούλου σε τηλεοπτική της εμφάνιση στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Όταν ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος είπε στη κα. Μακρή ότι είναι κλώνος της προέδρου της Βουλής, η ίδια απάντησε με στόμφο: «Είναι τιμή να είσαι κλώνος της Ζωής Κωνσταντοπούλου».
Τα social media και τα «πάρτι σχολίων» εναντίον της
Όπως είναι λογικό, η στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου τον τελευταίο καιρό δεν έχει μείνει ασχολίαστη από πολύ κόσμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Αν είχε χιούμορ ο Τσίπρας, πάντως, μετά την παραίτηση Βαρουφάκη, θα έβαζε Υπ. Οικονομικών τη Ζωή Κωνσταντοπούλου» γράφει κάποιος σε ένα tweet, ενώ άλλος χρήστης το προχώρησε ακόμη παραπάνω:  «Δεν υπάρχει Ζωή μετά τον θάνατο... Θέλω να ελπίζω!».
Πολλά σχόλια έγιναν μέσω αστείων κολάζ φωτογραφιών της προέδρου της Βουλής με σχόλια που προκαλούν πολύ γέλιο. Κάποιοι την ανακήρυξαν "Βασίλισσα της Ελλάδος»,  κάποιοι άλλοι …ορκίζονται ότι πλάκωσε τον Τσακ Νόρις, ενώ οι πιο…κακεντρεχείς την απεικονίζουν να ακούσει στο αφτί όλο  το σχέδιο Λαφαζάνη για το ντου στο Νομισματοκοπείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: