Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Λ. Κατσέλη: Εξασφαλισμένη η ρευστότητα των τραπεζών

Λ. Κατσέλη: Εξασφαλισμένη η ρευστότητα των τραπεζών Καθησυχαστική για την πορεία των ελληνικών τραπεζών εμφανίστηκε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη. Μιλώντας χθες στο Mega, διαβεβαίωσε ότι η ρευστότητα των τραπεζών είναι εξασφαλισμένη και σημείωσε ότι σε περίπτωση συμφωνίας με τους εταίρους έχει γίνει προεργασία "ώστε από την Τρίτη να μπορέσουμε να προβούμε σε πολλές περισσότερες
τραπεζικές υπηρεσίες και σταδιακά να εξομαλυνθούν όλες οι τραπεζικές λειτουργίες όσο γρηγορότερα γίνεται". Ανέφερε πως "με συμφωνία η ΕΚΤ θα αρχίσει να δίνει πάλι καινούργια ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα".
 Εγγυημένες οι καταθέσεις ως 100.000 ευρώ
Ερωτώμενη για το ενδεχόμενο να υπάρξει κούρεμα καταθέσεων απάντησε χαρακτηριστικά: "Όσο πιο γρήγορα μπούμε σε ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, τόσο μικρότερη πιθανότητα οποιουδήποτε κουρέματος υπάρχει", διαβεβαιώνοντας πάντως ότι υπάρχει εγγύηση έως τις 100.000 ευρώ. Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά: "Όλο το ευρωσύστημα λειτουργεί από 1.1.2015 κάτω από την ευρωπαϊκή Κοινοτική Οδηγία που εγγυάται όλες τις καταθέσεις έως 100.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο για κάθε λογαριασμό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: