Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

«ΘΑ ΣΕ ΣΚΙΣΟΥΝ»!! Οι διάλογοι των Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη πριν από το… διαζύγιο

Η δραματική τρίωρη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη κατέληξε στο αναμενόμενο… διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σε κυριακάτικη εφημερίδα, η απομάκρυνση έστω και με τον εύσχημο τρόπο της παραίτησης ήταν προαποφασισμένη πριν από το δημοψήφισμα, εκτός εάν ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσιζε την σύγκρουση με τους δανειστές, κάτι το οποίο πάντως απέκλειε κατηγορηματικά ακόμα και μετά την συντριπτική επικράτηση του ΟΧΙ.

«Σε εσένα και σε μένα δεν θέλουν να δώσουν συμφωνία. Το Grexit δεν το σηκώνει ούτε η κυβέρνηση ούτε η χώρα. Αν σε κρατήσω όλα τα βέλη θα πέσουν επάνω σου, θα σε σκίσουν», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός στον Γιανη Βαρουφάκη στον οποίο σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα προτάθηκε να αναλάβει το υπερυπουργείο Ανάπτυξης.

Ο μέχρι πρότινος Υπουργός Οικονομικών σύμφωνα με το δημοσίευμα αρνήθηκε να αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο λέγοντας στον Αλέξη Τσίπρα: «Είναι σαν να είμαι καπετάνιος στον Τιτανικό, να θέλω να στρίψω το τιμόνι να μην πέσει στο παγόβουνο και αντ” αυτού να δεχθώ να πάω στο μηχανοστάσιο».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης πάντως και σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα άφησε τα στελέχη της κυβέρνησης να αναρωτιούνται αν ο πρώην πλέον Υπουργός Οικονομικών μπορεί να ιδρύσει ένα νέο κόμμα στον «αντιμνημονιακό χώρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: