Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015

ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ-Θέλεις να εξοφλήσεις πρώρα το δάνειο σου; Δες γιατί δεν μπορείς!!!!

ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ-Θέλεις να εξοφλήσεις πρώρα το δάνειο σου; Δες γιατί δεν μπορείς!!!!Η απορία είναι εύλογη. Τι μπορεί να εξυπηρετεί η απαγόρευση πρόωρης εξόφλησης δανείου σε μία τράπεζα, όπως ορίζει η ΠΝΠ; Και όμως υπάρχει
λόγος σοβαρός...
Όπως παρατηρεί η “Καθημερινή” σχεδόν το σύνολο των δανείων επιχειρήσεων και νοικοκυριών έχουν ενεχυριαστεί ως εγγυήσεις στο ευρωσύστημα, προκειμένου οι ελληνικές τράπεζες να λαμβάνουν έκτακτη ρευστότητα μέσω του ELA. Με λίγα λόγια, οι τράπεζες για να μπορούν να δίνουν το μικρό ποσό των 60 ευρώ ημερησίως στους καταθέτες έχουν δώσει ως εγγύηση το σύνολο των ενήμερων δανείων των νοικοκυριών των επιχειρήσεων.
Σημειώνεται ότι οι εγχώριες τράπεζες έχουν λάβει μέσω του ELA περίπου 90 δισ. ευρώ και εκτιμάται ότι έχουν δώσει ως εγγυήσεις δάνεια συνολικού ύψους περίπου 130 δισ. ευρώ. Ετσι, αν κάποιος προχωρήσει στην πρόωρη αποπληρωμή του δανείου του, θα πρέπει αυτό πρώτα να αφαιρεθεί από το καλάθι των εγγυήσεων που έχουν δοθεί στην ΕΚΤ, κάτι που με τη σημερινή κατάσταση ρευστότητας είναι αδύνατο!
Γι αυτό και η μοναδική εξαίρεση για την πρόωρη εξόφληση που προβλέπει η ΠΝΠ είναι ουσιαστικά με την είσοδο “φρέσκου” χρήματος στο τραπεζικό σύστημα. Δηλαδή με την αποπληρωμή σε μετρητά, που δεν βρίσκονται στο τραπεζικό σύστημα, ή με έμβασμα από το εξωτερικό. πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !