Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Π. Μέισον(Channel 4): Δεν υπογράφει το Βερολίνο, αν ο Τσίπρας δεν ανατραπεί

Π. Μέισον(Channel 4): Δεν υπογράφει το Βερολίνο, αν ο Τσίπρας δεν ανατραπείΚορυφώνεται η αγωνία εν μέσω του δραματικού Eurogroup και ποικίλες είναι οι αντιδράσεις στο άκουσμα περί πιέσεων για έξτρα μέτρα από την ελληνική πλευρά μέχρι και σχεδίου Grexit 5 ετών και χορήγηση κερφαλαίων για ανθρωπιστική κρίση. Από τη πλευρά του ο γνωστός δημοσιογράφος του Channel 4, Πολ Μέισον μεταφέρει το κλίμα που το χαρακτηρίζει ίδιο όπως 6 μήνες πριν. Δηλαδή οι Γερμανοί πιέζουν ακόμα και σε έξοδο και το ΔΝΤ μιλά για ελάφρυνση του χρέους αλλά με περισσότερα μέτρα λιτότητας.

«Ζητήθηκε από την Ελλάδα περισσότερη λιτότητα - το γερμανικό πλάνο για Grexit δεν θα πετύχει - Ο Τσακαλώτος δε μπορεί να υπογράψει χωρίς κουβέντα για το χρέος», γράφει ο δημοσιογράφος στο Twitter για την μέχρι τώρα εξέλιξη του Eurogoup. 
Ακόμη αναφέρει: «Με άλλα λόγια επικρατεί η ίδια κατάσταση που υπήρχε πριν έξι μήνες - Αλλά οι Γερμανοί τώρα ανοιχτά ωθούν σε ένα Grexit και το ΔΝΤ σε ελάφρυνση του χρέους - Η ΕΕ έχει παραλύσει».
Προσωπική του εκτίμηση είναι δε πως: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδεχθεί την ανατροπή του, τα κόμματα υπέρ της Μέρκελ δεν θα το εγκρίνουν (το πρόγραμμα διάσωσης)».

Δεν υπάρχουν σχόλια: