Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

EKTAKTO – Αυτά είναι τα βασικά σχέδια που προτείνουν οι δανειστές: 70 δισ. δάνειο για 5 χρόνια και εντός ευρώ ή 35 δισ. «δώρο» και παράλληλο νόμισμα

DaneiaEuroLΝέο 5ετές πρόγραμμα, που θα συνοδεύεται με χρηματοδότηση που θα προσεγγίζει τα 70 δισ. ευρώ από τον ευρωπαϊκό μηχανισμός στήριξης, πρόβλεψη κουρέματος του χρέους με απορρόφηση των δανείων του ΔΝΤ και μείωση των επιτοκίων και όροι θα πρέπει να συζητηθούν εξ΄αρχής και δεν θα βασιστούν σε κανένα υπάρχον σχέδιο είναι το πλάνο που επεξεργάζονται οι δανειστές.
Υπάρχει κι ένα δεύτερο σχέδιο συμφωνίας σε περίπτωση που ελληνική πλευρά απορρίψει το σχέδιο των δανειστώ.

Σύμφωνα με αυτό θα δοθεί στην Ελλάδα ένα ποσό 30-35 δισ., το οποίο δεν θα επιστραφεί με την προϋπόθεση, η χώρα μας να υιοθετήσει ένα διπλό νόμισμα, με σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία με το ευρώ. Το δεύτερο δσχέδιο δεν είναι κακό, αλλά οδηγεί μεσοπρόθεσμα εκτός ευρώ αφού είναι βέβαιο ότι το κοινό νόμισμα θα χρησιμοποιείται εν καιρώ κάτι σαν το δολάριο ή τις χρυσές λίρες τα παλιά χρόνια
Ας δούμε όμως το βασικό σχέδιο που προτείνουν οι δανειστές
ΣΧΕΔΙΟ «Α»
Το βασικό σχέδιο το plan A περιλαμβάνει, εντός του επόμενου τριμήνου να συναφθεί νέα συμφωνία με την Ελλάδα, που χρηματοδοτηθεί με 70 δισ. ευρώ ( δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα αν θα υπάρχει συμμετοχή το ΔΝΤ, το πιο πιθανό είναι να παρακαμφθεί και η χρηματοδότηση να γίνει αποκλειστικά από την Ε.Ε)
Θα ζητηθούν σκληρά μέτρα, όμως οι Ευρωπαίοι θα καταστήσουν σαφές, ότι εφόσον οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις από την πλευρά της ελληνικής κυβερνήσεις αποδώσουν (φοροδιαφυγή κ.α) θα μπορούν να γίνουν αποδεκτά ισοδύναμα, προκείμενου να αντικατασταθούν μέτρα.
Οι Ευρωπαίοι, θα αποδεχτούν τη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, υπό την προϋπόθεση η κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση όλους τους σκληρούς εφαρμοστικούς νόμους της νέας συμφωνίας στη Βουλή.
Οι δόσεις θα είναι καθορισμένες χρονικά και θα δίνονται αν προχωρούν και ολοκληρώνονται οι αξιολογήσεις ανά τρίμηνο.
Στη νέα συμφωνία θα περιλαμβάνεται και η ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών με ποσό περί τα 10 δισ. ευρώ (μέσω ELA), ενώ στα προτεινόμενα μέτρα από πλευράς δανειστών, θα είναι πολλά σκληρά μέτρα όπως η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, να μην υπάρχουν εξαιρέσεις στο ΦΠΑ στα νησιά, να αναβληθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τα εργασιακά κ.α
Αν αυτό το σενάριο γίνει αποδεκτό από την ελληνική πλευρά, θα προταθεί γέφυρα συμφωνίας για το επόμενο τρίμηνο, με χρηματοδότηση που μπορεί να φθάσει τα 9 με 11 δισ. ευρώ , προκειμένου να πληρωθεί η ληξιπρόθεσμη οφειλή στο ΔΝΤ ύψους 1,53 δισ, αλλά η δόση στην ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα στις 20 Ιουλίου ύψους 3,5 δισ. ευρώ.
Παράλληλα θα διατεθούν χρήματα στις τράπεζες για να αποκατασταθεί με ρευστότητα, ενώ θα αυξηθεί και ELA, από τη στιγμή που η Ελλάδα θα βρεθεί έστω και σε προσωρινό πρόγραμμα.

1 σχόλιο:

 1. ΧΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ...ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ....
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
  Οι Τσίπρας -Καμμένος συμφώνησαν στη δημιουργία «κοινού μετώπου για την αποκάλυψη της αλήθειας».

  Είναι η αλήθεια των δανείων από τη Ρωσία, την Κίνα, το Αμπού Ντάμπι.
  Είναι η αλήθεια της Κούβας, της Βενεζουέλας, της Αργεντινής, της Κορέας.
  Είναι η αλήθεια του μαγειρέματος των ελλειμμάτων από τα θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα.
  Είναι η αλήθεια ενός μυστικού χρηματικού αποθέματος που θα επέτρεπε την Ελλάδα ή την Κύπρο να μην αποδεχθούν τις μπλόφες της τρόικας.
  Είναι η αλήθεια κάθε διεθνούς συνομωσίας κατά της Ελλάδας.
  Ευτυχώς δεν έκαναν μέτωπο παραπλάνησης του ελληνικού λαού.

  Από αυτές τις πηγές, θα βρείτε κύριε Τσίπρα, τα αναγκαία κεφάλαια της επίλυσης των προβλημάτων και της...σωτηρίας μας?
  Μα είναι δυνατόν να επιλέξουμε τον Αλέξη και τον Πάνο, χωρίς περίσκεψη και χωρίς ΦΟΒΟ?
  Σε αυτούς τους αναιδείς μυθομανείς τυχοδιώκτες θα εμπιστευθούμε την τύχη και το μέλλον των παιδιών μας ?
  Δεν βάλαμε μυαλό από την επιλογή Σαμαρά ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !