Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Το μεγάλο κόλπο Τσίπρα στο Eurogroup για να ξεπεράσει το βέτο του Σόιμπλε

Η γερμανική Bild αποκαλύπτει ότι ο Ευ. Τσακαλώτος πήγε στη συνεδρίαση χωρίς γραπτές προτάσεις για να αποφύγει «μπλόκο» από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών και να περάσει η συζήτηση στο επίπεδο των ηγετών.
Έναν έξυπνο διπλωματικό ελιγμό, για να αποφύγει τον κίνδυνο να μπλοκαριστούν οι ελληνικές προτάσεις από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Eurogroup, έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες από ελληνικές κυβερνητικές πηγές, που μεταδίδει η γερμανική Bild.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν ήταν καθόλου τυχαίο ότι προσήλθε στο Eurogroup χωρίς γραπτές προτάσεις, αλλά παρουσίασε μόνο προφορικά την ελληνική πρόταση και δεσμεύθηκε να υποβάλει γραπτώς τις προτάσεις την επόμενη ημέρα.
Αυτό έγινε, σύμφωνα με ελληνικές πηγές της Bild, για να μην εκτεθεί η κυβέρνηση στον κίνδυνο να απορριφθούν οι προτάσεις από τους υπουργούς Οικονομικών, κάτι που θα είχε αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν και οι συζητήσεις στο επίπεδο των ηγετών, αφού η Σύνοδος Κορυφής θα ξεκινούσε με το «βαρίδι» μιας αρνητικής εισήγησης του Eurogroup.
Στόχος του Αλέξη Τσίπρα ήταν εξαρχής να γίνει η συζήτηση στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο, καθώς στο Eurogroup είναι καταλυτική η παρουσία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, που έχει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν προβάλει “βέτο” στις ελληνικές προτάσεις. Αυτός ο στόχος φαίνεται να έχει επιτευχθεί, αφού το Eurogroup επιφυλάχθηκε να αξιολογήσει αύριο τις ελληνικές προτάσεις, οι οποίες ήδη συζητούνται στο επίπεδο των ηγετών, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο “βέτο” από το τους υπουργούς Οικονομικών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΨΟΧΕΡΗΔΕΣ ….ΣΥΡΙΖΑ!!!

Το θράσος και η αναίδεια της γονικής κουκούλας..

Συσκέπτονται για τα ..λεφτά των άλλων, ενώ τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ τα έχουν στο εξωτερικό?
Αυτοί θα μας σώσουν?
Μα αυτοί σίγουρα θα παρακαλάνε να χρεοκοπήσουμε, για να διπλασιάσουν τα λεφτά τους ..ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ !!!
*Τι μπορούμε να κάνουμε και ποια πίεση μπορούμε να ασκήσουμε, με την τσέπη άδεια?
*Μήπως Αλέξης και λοιποί, σκέπτονται με βάση τα εξασφαλισμένα πολυεκατομμύρια τους, που βρίσκονται ασφαλισμένα, προσοδοφόρα, και αφορολόγητα?
*Λασπώνουμε θεσμούς και πρόσωπα , πιστεύοντας ότι ‘’ανεβαίνουμε’’ στα μάτια των Ελλήνων και των ξένων που μας κοιτούν είτε με λύπη, περιέργεια ή και περιφρόνηση?

*Γιατί να μας δώσουν λεφτά τους οι ευρωπαίοι, όταν ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ποιοι ΚΛΕΦΤΕΣ πολιτικοί έχουν ΣΗΜΕΡΑ τα κλεμμένα της προηγούμενης περιόδου στις τράπεζές τους?
*Πάμε στην Ευρώπη αιτώντας και επαιτώντας χρήματα για να ‘’βγάλουμε’’ τη χρονιά μας, ώστε να μην πεινάσουμε και νομίζουμε ότι οι …κουτόφραγκοι δεν ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει και τι λέμε για αυτούς?.
*Πάμε αιτώντας και επαιτώντας άμεσες και μεσοπρόθεσμες λύσεις για να μη βουλιάξουμε εντελώς, αφού το χρέος μας είναι ..αμέτρητο και απειλούμε βρίζουμε και προκαλούμε και προειδοποιούμε ενώ αυτοί μας ακούν και …ξύνονται.
*Πάμε έχοντας δημιουργήσει στο εσωτερικό μας μία ΑΘΛΙΑ προβοκατόρικη και εμφύλια ‘’έφεση’’, ανάμεσα σε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά στρώματα και τολμάμε σαν άλλοι ‘’νταβατζήδες’’ να ρίχνουμε ευθύνη ‘’στα φθηνά προφυλακτικά που χρησιμοποιούν οι ξένοι επιβήτορες’’??
*Ζητάμε λεφτά να συνεχίσουμε τα πάρτι της διαπλοκής και παρέχουμε ‘’ασυλία’’ στους νταβατζήδες και στους πισωγλέντηδες της Καραμανλικής παραπολιτικής αλητείας.