Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Λαλιώτης σε Ν. Παππά: Να κοπεί το καλαμπούρι περί συνεργασίας

Λεπτομέρεις για το τηλεφώνημα Αλέξη και  Φώφης το βράδυ της Κυριακής αλλά και στα όσα ακολούθησαν σχετικά με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα στο ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, αναφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστος στα «Νέα».
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο -ο οποίος επικαλείται συνομιλία του με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ο κ. Τσίπρας στο επίμαχο τηλεφώνημα (σ.σ του τηλεφώνησε η κα. Γεννηματά για να τον συγχαρεί) δεν ανέφερε τίποτε για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.
«Ήταν ένα τυπικό τηλεφώνημα» απάντησε σε σχετική ερώτηση η κα. Γεννηματά σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα ο οποίος το βράδυ της Κυριακής μιλώντας με δημοσιογράφους στο γραφείο του ισχυρίστηκε ότι ζήτησε από την κα. Γεννηματά να συμμετέχει στην κυβέρνηση, ενώ την επόμενη ημέρα και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος έθετε και όρους για να μπει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, όπως να φύγει ο Βενιζέλος!
Όπως είναι φυσικό, γράφει ο Γ. Παπαχρήστος, η κα. Γεννηματά «είναι έξαλλη» για τη συμπεριφορά αυτή του κ. Τσίπρα. «Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας είναι αδιανόητο και ανήθικο. Το διαψεύδω κατηγορηματικά. Όλα είναι ψέμματα. Μένω άναυδη με αυτό το πράγμα. Όταν επικοινώνησα εγώ μαζί του είχε ήδη ανακοινωθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης με τον Καμμένο. Πως θα μπορούσα να μπω σε συζήτηση μαζί του για ένα τέτοιο θέμα;» είπε χαρακτηριστικά η κα. Γεννηματά.
Τέλος, ο δημοσιογράφος αποκαλύπτει ότι ο Κ. Λαλιώτης τηλεφώνησε στον στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα και πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και του ζήτησε «να το κόψουν αυτό το καλαμπούρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: