Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Νικητής του debate ο Αλέξης Τσίπρας

ΝτιμπέιτΞεκάθαρη υπήρξε η νίκη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην τηλεμαχία με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν άνετος, χαλαρός και ετοιμόλογος σε όλη τη διάρκεια του debate, δίνοντας απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέκρουσε με επιτυχία τις βολές, τις λαϊκίστικες επιθέσεις και τους χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος εμφανώς έχασε πολλές φορές την ψυχραιμία του, επανέλαβε ξανά τους απαράδεκτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το κόμμα που κυβερνούσε μέχρι χθες "μόρφωμα", ενώ παρουσίασε ψεύτικα και λανθασμένα στοιχεία.

Εκείνο, όμως, το οποίο φάνηκε ξεκάθαρα είναι το ποιος εκπροσωπεί το παλιό και ποιος το νέο, ποιος μπορεί να πάει τη χώρα μπροστά και ποιος εκπροσωπεί το χρεοκοπημένο πολιτικό κατεστημένο του χθες. 

Ο Αλ. Τσίπρας δεσμεύτηκε να αγωνιστεί για να διευρύνει τις δυνατότητες που παρέχει η συμφωνία αρχίζοντας από τη διαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωση του χρέους, υπερασπίστηκε την ανάγκη "μεγάλων τομών" στην οικονομία και το κράτος για να τεθεί η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, άνοιξε μέτωπο με το αμαρτωλό σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς και έθεσε καθαρά το δίλημμα των εκλογών μεταξύ "μιας προοδευτικής ή μιας συντηρητικής κυβέρνησης".

Ο Ευ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε και πάλι ως εκπρόσωπος του φθαρμένου πολιτικού συστήματος, αλλά αυτό που εντυπωσίασε ήταν το "ναυάγιό" του σε τρία κρίσιμα ζητήματα: Κατέστη πασίδηλο ότι δεν έχει καμιά πρόθεση να επαναδιαπραγματευτεί το δημόσιο χρέος για να μην έρθει σε σύγκρουση με την παρέα Σόιμπλε, δεν μπόρεσε να αρθρώσει λέξη για το τεράστιο ζήτημα των προσφύγων, παρ' ότι δέχθηκε τέσσερις ερωτήσεις, και ακύρωσε την προεκλογική στρατηγική της Ν.Δ. περί οικουμενικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι δεν θέλει τον Τσίπρα ούτε για πρωθυπουργό, ούτε για αντιπρόεδρο, ούτε για τίποτα!

Το αύριο έχει ταυτότητα και όνομα: Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: