Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Μουσική Διαδρομή από το Έντεχνο τραγούδι στον Ελληνικό Κινηματογράφο” (Σάββατο 31 Oκτωβρίου)

  Μουσική παράσταση για μικρό οργανικό σύνολο και φωνές.
  Το μουσικό σχήμα “Ελλάδος Ήχος” ευελπιστεί να ταξιδέψει τον ακροατή τουμε υλικό του την έντεχνη ελληνική μουσική και τραγούδια που βασίστηκανστους στίχους και την ποίηση ελλήνων ποιητών.Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος, Μίμης Πλέσσας
κ.ά. είναι ίσως οι πιο αντιπροσωπευτικοί συνθέτες των τελευταίων χρόνων αλλά και τις πραγματικά ποιοτικής Ελληνικής μουσικής.
Τα τραγούδια των παραπάνω συνθετών παρουσιάζονται από το μουσικό σχήμα σε μεταγραφή για όμποε, φλάουτο, πιάνο και δύο φωνές. Μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παρουσίαση που διατηρεί όμως την νοσταλγικότητα της εποχής που γράφτηκαν. Μια άλλη ματιά απέναντισε αυτή τη μουσική που στις μέρες μας συνεχώς υποβαθμίζεται.
H Δανάη Κιουπούρογλου , o Μιχάλης Γληνιαδάκης στο πιάνο, στο φλάουτο και ο Δημήτρης Σιδερής στο όμποε, καταφέρνουν να δέσουν ένα κλασσικό τρίο σε ένα άλλο είδος μουσικής από το οποίο έχουμε συνηθίσει αυτά τα ηχοχρώματα.
Οι μοναδικές φωνές της σοπράνο Τζίνας Πούλου και του Βαρύτονου Σάββα Χατζηνικολάου, δένουν τόσο αρμονικά με τις πρωτότυπες ενορχηστρώσεις των Μιχάλη Γληνιαδάκη και Δημήτρη Σιδερή, με αποτέλεσμα να αναδείξουν την αυθεντικότητα αλλά και την πραγματική μουσική αξία των τραγουδιών.

Η αγάπη μας για την Τέχνη, τον Πολιτισμό και την Γνώση, μας οδήγησε να δημιουργήσουμε έναν χώρο με φόντο ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον που στολίζει τον «καμβά» της  Galerie Δημιουργών στην περιοχή της Νέας Κηφισιάς.

Ο χώρος μας είναι ανοιχτός να φιλοξενήσει και να αγκαλιάσει νέους δημιουργούς, νέες ιδέες, καθώς και καταξιωμένες προσωπικότητες  σε όλους τους τομείς, που πλαισιώνουν την διαχρονικότητα της ουσιαστικής σκέψης και δημιουργίας.

Η Galerie Δημιουργών  είναι ένας μοναδικός χώρος έκφρασης για συνθέτες, λογοτέχνες, ποιητές, ηθοποιούς, συγγραφείς, σολίστες, γλύπτες, ερμηνευτές, ομιλητές, εκδότες, καθηγητές, εικαστικούς, ζωγράφους, σκηνοθέτες, φωτογράφους αλλά και για επιστήμονες από τους τομείς : της Ιστορίας, της Κοινωνιολογίας, της Ψυχολογίας, της Νομικής, της Οικονομικής Επιστήμης και της Αρχιτεκτονικής.
Σας περιμένουμε στον Πολυχώρο της Galerie Δημιουργών….. Θα χαρούμε να μοιραστείτε τις ιδέες σας και να δημιουργήσουμε μαζί

Καλλιτεχνικά υπεύθυνη
Πηγή Λυκούδη

 
 Ώρα Προσέλευσης : 20:30 μμ
Ώρα έναρξης: 21:00 μμ
Σάββατο 31 Oκτωβρίου
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
                           
Galerie Δημιουργών
Χελιδονούς 28, Ν.Κηφισιά
www.galeriedimiourgon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: