Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΒΟΜΒΑ: Γιατί οι Αμερικανοί και Έλληνες ολιγάρχες θέλουν Τζιτζικώστα - Τσίπρα;

tzitzi tsiprasΕίναι γεγονός πως οι ΗΠΑ "χώνουν τη μύτη" τους ενεργά στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας μας…
Στηρίζει κυβερνήσεις και αρχηγούς κομμάτων, προφανώς όχι αφιλοκερδώς αλλά πάντα με γνώμονα τα γεωπολιτικά και οικονομικά της συμφέροντα.
Οι κακές γλώσσες, λένε πως οι Αμερικανοί θέλουν πρωθυπουργό της Ελλάδας τον Αλέξη Τσίπρα και πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Σενάρια επιστημονικής ή φημολογίες που έχουν κάποια βάση;…

Προφανώς το ταξιδάκι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και οι επίμονες ερωτήσεις του πρώην Αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον, κάθε άλλο παρά τυχαίες ήταν, εάν αναλογιστεί κανείς πως ο τελευταίος εκπροσωπεί σημαντικά αμερικανικά ενεργειακά συμφέροντα, τα οποία κάθε άλλο παρά αδιάφορα είναι για τις εξελίξεις που θα μπορούσαν να λάβουν χώρα στο πλαίσιο των ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου.
Επιπλέον, έκδηλη είναι η ανησυχία της Ουάσιγκτον για την ολοένα αυξανόμενη ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από το αντίπαλο δέος, τη Ρωσία.
Υπό αυτές τις συνθήκες, οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται άμεσα για τις ΑΟΖ σε Ελλάδα και Κύπρο, για γεωπολιτικούς και επιχειρηματικούς λόγους.
Η ελληνική ΑΟΖ μαζί με την κυπριακή ζώνη, αποτελεί σημαντικό ενεργειακό κόμβο στην Μεσόγειο, για τον οποίο έχει εκφράσει ανοιχτά το ενδιαφέρον της η Ρωσία, χωρίς να αποκαλύπτει ακριβώς έως ποιο επίπεδο.
Όμως, το τελευταίο διάστημα η ΑΟΖ και οι ενεργειακοί της πόροι ενδιαφέρουν άμεσα τόσο τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο και την σύζυγό του Γιάννα Αγγελοπούλου, όσο και την εφοπλιστή κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, που επιθυμεί να διαφοροποιήσει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.
Την ίδια ώρα, η ΑΟΖ, ενδιαφέρει από επενδυτικής πλευράς ομογενείς επιχειρηματίες στις ΗΠΑ. Προς την κατεύθυνση αυτή, εξάλλου, φαίνεται να κινείται και ο κ. Δημ. Μελισσανίδης, ο οποίος έχει και πολλούς λόγους να θέλει να φανεί «χρήσιμος» στον Αλέξη Τσίπρα και τον Απόστολο Τζιτζικώστα…
Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, γύρω από τους δύο πολιτικούς, Τσίπρα και Τζιτζικώστα, δημιουργούνται νέα πλέγματα επιχειρηματικών σχέσεων και συμφερόντων, τα οποία δεν θα περιορίζονται μόνον στο εσωτερικό.
Όσον αφορά το Μαξίμου, οι πληροφορίες- οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής- αναφέρουν πως το "τρίγωνο" της διαπλοκής έχει ήδη στηθεί ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά και τον Αλέκο Φλαμπουράρη.
Οι έξωθεν γεωπολιτικές φιλοδοξίες κινούν τα νήματα… Ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε από πολύ νωρίς στο «παιχνίδι» της δημιουργίας συμμάχων και ο Τζιτζικώστας, με τη διεκδίκηση της αρχηγίας της ΝΔ ετοιμάζεται να μπει…
Ως voicenews.gr καταγράφουμε απλώς το θέμα, και περιμένουμε τη διάψευση του…

Δεν υπάρχουν σχόλια: