Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Κάτω τα χέρια απ’ την Κυριακάτικη αργία!

Η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών συμμετέχει στην κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας  την  Κυριακή 1 Νοέμβρη: Τσιμισκή με Αγ. Σοφίας στις 10.30 το πρωί
Αυτό είναι ένα ακόμη τραγικό μέτρο για τους εμποροϋπάλληλους, που όλα αυτά τα χρόνια έχουν υποστεί πάμπολλα αντεργατικά μέτρα (ελαστικοποιημένα ωράρια, χαμηλοί μισθοί, απλήρωτες υπερωρίες κ.λπ.).
Τώρα καταργείται και η Κυριακή αργία, που διαλύει στ’ αλήθεια την οικογένεια, την ανάπαυση και τη διασκέδαση και γενικά τον ελεύθερο χρόνο του εμποροϋπάλληλου. Η κατάργηση του ελεύθερου χρόνου για τον εαυτό του, μετατρέπει τον εμποροϋπάλληλο σε δούλο.
Επίσης είναι ένα τεράστιο ψέμα ότι θα βοηθήσει την οικονομία και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Στην πραγματικότητα θα κλείσουν όλα τα μικρομάγαζα, μην αντέχοντας το οικονομικό βάρος κι έτσι θα μονοπωλήσουν την αγορά οι πολυεθνικές και οι μεγαλέμποροι. Άλλωστε, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργία αυτά τα συμφέροντα εξυπηρετεί. Όμως η «απελευθέρωση» της Κυριακής δεν είναι το μόνο εγκληματικό μέτρο, θα ακολουθήσουν και άλλα χειρότερα, που έχουν συμφωνηθεί-υπογραφεί στο τρίτο μνημόνιο: απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων κ.α.
Να μην τους αφήσουμε!
- Ενημερώστε μας άμεσα σε περίπτωση  εργοδοτικών αυθαιρεσιών -απλήρωτη ή μαύρη εργασία, μη καταβολή μισθών ή δώρων  κτλ. κτλ.
σττηλέφωνο:2310265730,    στο email: epitropidrasis@gmail.com
στο blog:  http://epitropidrasisds.blogspot.gr/                                                   

> Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά
> Κάτω τα μνημόνια
> Απαγόρευση των απολύσεων
> Άμεση επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: