Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

«Κένυα: Κινδυνεύουμε να γίνουμε η Ελλάδα της Αφρικής…!»

Η χώρα έχει γεμίσει με αφίσες που θέτουν αυτό ακριβώς το ερώτημα… Καθώς τα χρέη βαραίνουν την οικονομία της Κένυας, οι οικονομολόγοι της χώρας ζητάνε να σταματήσει η διαφθορά και οι υψηλές δαπάνες του κράτους, φέρνοντας ως παράδειγμα τη χρεοκοπημένη Ελλάδα.
Μάλιστα το Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών της Κένυας (ICPAK) προειδοποίησε πριν μερικές μέρες ότι η Κένυα θα μπορούσε να καταλήξει σε μια κρίση χρέους παρόμοια με αυτή που κατέρρευσε την οικονομία της Ελλάδας, αν η διαφθορά και οι υψηλές δαπάνες του κράτους συνεχιστούν στον ίδιο ρυθμό.

Λεπτομέρεια: Το χρέος της Κένυας φθάνει τα 23,1 δισ. ευρώ αντιπροσωπεύοντας το 54% του ΑΕΠ της χώρας Κάποιες εφημερίδες κάνουν και πρωτοσέλιδα με το ερώτημα «Is Kenya Africa’s Greece?»
Τέλος, εκπομπές στην κενυατική τηλεόραση οργανώνουν συζητήσεις με θέμα «Is Kenya`s economy becoming Greece`s of Africa as huge debts put weight on Kenyans»…
Για «πρώτη φορά αριστερά» μπορεί να μην γίναμε Βόρεια Κορέα, αλλά έχουμε γίνει ρεζίλι του πλανήτη…
Και όμως, κανένας πολιτικός δεν μπήκε στην φυλακή (η περίπτωση του Άκη θεωρείται ως μην γενόμενη). Και, προφανώς, το «σύστημα» έχει δομηθεί με τους κατάλληλους νόμους, έτσι ώστε να μην μπει ποτέ κανένας στην φυλακή από όσους κατέστρεψαν την χώρα.
Παρατηρώντας τα όσα συμβαίνουν σήμερα υπό την κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου, με απόλυτη βεβαιότητα βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι «το κράτος έχει συνέχεια»…. Τέτοια που καλύπτει σε όλα τους προηγούμενους και εγγυάται στους παρόντες την απόλυτη ατιμωρησία…
Και γιατί όχι; Αφού οι Έλληνες επιμένουν να επιλέγουν μέσω της κάλπης να τους κυβερνούν ψεύτες και πολιτικοί απατεώνες…;ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !