Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΝΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ



Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”
Πριν από μια εικοσαετία, ο τότε προπονητής του Παναθηναϊκού, Ίβιτσα Όσιμ, σε μια αποστροφή του λόγου του είχε δηλώσει: “Η μπάλα είναι πόρνη”!! Ίσως και να είχε δίκιο. Αυτό που προφανώς δεν γνώριζε, είναι πως μεγαλύτερη πόρνη της μπάλας, είναι διαχρονικά η πολιτική. Και βεβαίως η πολιτική είναι ένα παιχνίδι για πολλούς παίχτες, αλλά λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να αποκωδικοποιήσουν τις εξισώσεις της.  


Μια τέτοια πολιτική εξίσωση ήταν η στήριξη της φατρίας του Σαμαρά στο πρόσωπο ενός εκ των διεκδικητών της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολου Τζιτζικώστα!! Παρ΄ ότι συνυποψήφιος στην διεκδίκηση της αρχηγίας της ΝΔ είναι και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Που όλοι πολύ καλά γνωρίζουν πως ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι εκ των πρωτοκλασάτων υποτακτικών του Σαμαρά και ο εκ των δεξιών της καρδίας της πεθεράς του Αντώνη, κ. Τέτης Κρητικού. Όπως, όλοι καλά γνωρίζουν στη ΝΔ το ρόλο που έπαιξε η “σιδηρά κυρία” στα του κόμματος, πριν αλλά και μετά την αναρρίχηση του Αντώνη στην αρχηγεία της ΝΔ και ακολούθως στην Πρωθυπουργία. Γι΄ αυτό και όλοι περνούσαν μια βόλτα από το Ναύπλιο για να λάβουν τις “ευλογίες” της εν λόγω κυρίας!! 

Σ΄ αυτήν την προσπάθεια, της λύσεως αυτής της εξισώσεως αποσκοπούσε και το προ εβδομάδων άρθρο μου (11 Οκτωβρίου 2015): “Κάψτε τα πολιτικά τζάκια”. Όπου ως επίλογο έγραφα: «Κλείνοντας, θα ήθελα να γράψω “δυο” λόγια στον Τζιτζικώστα. Του δίνεται η χρυσή ευκαιρία να διακηρύξει πως θα ξεθεμελιώσει από τη ΝΔ τους βαρόνους και τις φατρίες που λυμαίνονται την παράταξη και την καθιστούν έρμαιο επαγγελματιών πολιτικών που εκλέγονται επί δεκαετίες βουλευτές χωρίς να προσφέρουν κανένα όφελος στην Πατρίδα και το λαό της. Και τέτοια φατρία, εκτός της Καραμανλικής και της Μητσοτακικής, είναι και η φατρία του Σαμαρά!! Που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια και είναι η πιο επικίνδυνη!! Με τον εκπρόσωπό της, τον Άδωνι Γεωργιάδη. Που κατεβαίνει στη διεκδίκηση της προεδρίας ως λαγός του Συστήματος. Άλλωστε, δεν είναι τυχαία η αποχώρηση του Βορίδη, που δεν ήθελε σε αυτή τη φάση να εμπλακεί και να τσαλακώσει το προφίλ του!! Και όλοι γνωρίζουν την πολιτική “υποταγή” Γεωργιάδη και Βορίδη στον Αντώνη Σαμαρά που τους υποδέχτηκε με ανοικτές αγκάλες στη ΝΔ!! Που χαίρουν των ευλογιών της καθοδηγήτριας του Σαμαρά, της εκλεκτής πεθεράς του, Τέτης Κρητικού!! Όμως, όπως και να έχει, ο Τζιτζικώστας είναι το πρώτο φαβορί για να εκλεγεί Πρόεδρος της ΝΔ, αρκεί να προσέξει τις μπανανόφλουδες που θα του ρίξουν οι “σύντροφοί” του!! Δεν είναι άλλωστε, τυχαίο πως η Μισέλ Ασημακοπούλου στηρίζει Τζιτζικώστα και όχι Άδωνι!! Μα ο Άδωνις δεν την εξέλεξε βουλευτή στη Β΄ Αθηνών – προφανώς κατ΄ εντολή Σαμαρά – όταν ήταν “κυνηγημένη” από την εκλογική της περιφέρεια, του νομού Ιωαννίνων;; Γιατί λοιπόν δεν στηρίζει Άδωνι; Γιατί;;;; Έτσι, ας προσέξει ο Αποστόλης Τζιτζικώστας τα πιθανά εκβιαστικά διλλήματα που αποκρύπτονται αυτή τη στιγμή δολίως!!».     


Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, οι μάσκες των υποστηρικτών, της υποψηφιότητας Απόστολου Τζιτζικώστα, από τη Σαμαρική φατρία έπεσαν και αποκαλύφθηκε το βρωμερό και δύσοσμο παιχνίδι τους!! Πως συνέβη αυτό; Μα από τον ίδιο τον Απόστολο Τζιτζικώστα, που ωσάν να διάβασε το άρθρο μου και σε δηλώσεις του πήρε σαφείς αποστάσεις από τον πρώην Πρωθυπουργό. Πιο συγκεκριμένα, ήταν κατηγορηματικός πως δεν στηρίζεται από τον Σαμαρά και υπενθύμισε πως: “αν κάποιος συγκρούστηκε με τις πολιτικές του Σαμαρά, και με τον ίδιο προσωπικά όταν χρειάστηκε, αυτός ήμουν εγώ”!! Και πράγματι πως μπορούσε να γίνει αλλιώς, όταν όλος ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ και του Μαξίμου στις περιφερειακές εκλογές της Κεντρικής Μακεδονίας το Μάιο του 2014 είχε συστρατευτεί στην υποψηφιότητα του Γιάννη Ιωαννίδη; Τότε, που ο Απόστολος Τζιτζικώστας, φλερτάροντας με τη διαγραφή του από τη ΝΔ κατέβηκε ως αντάρτης σ΄ αυτές τις Περιφερειακές εκλογές; Τότε, που πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το ξεκάθαρο τελεσίγραφο του Σαμαρά: “Ή στον Δήμο Θεσσαλονίκης ή τίποτε”!! Τότε, που ο Απόστολος σάρωσε την υποψηφιότητα της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, εισπράττοντας το 71,01% των ψηφοφόρων της Κεντρικής Μακεδονίας και αφήνοντας μερικά ψηφαλάκια στον εκλεκτό του Σαμαρά, της τάξεως του 28,99%. Τότε, που ο νεαρός πολιτικός δεν κατάλαβε τι πάει να πει φόβος και τα έβαλε με όλο το κομματικό οργανωμένο Σύστημα!!

Έτσι, επιμένω πως οι μάσκες έπεσαν, αφού κύκλοι του πρώην Πρωθυπουργού χαρακτήρισαν αμετροεπή τη συμπεριφορά Τζιτζικώστα και θεώρησαν πως αφήνει εκτεθειμένους τους Μηταράκη, Σκρέκα, Ασημακοπούλου, Κεδίκογλου που στήριξαν την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα. Όμως, η Σαμαρική φατρία ξεσάλωσε με τον συνήθη ύποπτο!! Τον Φαήλο Κρανιδιώτη – εκ των στενών σκληροπυρηνικών συνεργατών Σαμαρά – που δήλωσε μέσω Facebook ξετσίπωτα, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Απόστολου: “Είδα χθες τον Τζιτζικώστα στον ANT1. Μπουγάτσα με τίποτα”!! Εμείς λέμε, ναι στη μπουγάτσα αγαπητέ Φαήλο, όχι όμως στο χαλβά που μας σερβίρεις!

Ωστόσο, αυτό που τελείως ξεσάλωσε, ήταν το Σαμαρικό Antinews, το προπύργιο της προπαγάνδας και της εξυπηρέτησης των πολιτικών συμφερόντων του Σαμαρά στο διαδικτυακό χώρο, το οποίο στην αρχή στήριξε τον Τζιτζικώστα. Για του λόγου το αληθές, παραθέτω μερικά αποσπάσματα από το άρθρο του Antinews: “Το προσκήνιο της άθλιας επίθεσης του Τζιτζικώστα στο Σαμαρά”.
  • Το τραγικό λάθος (;) που έκανε χθες ο κ. Τζιτζικώστας, να “αδειάσει” την κυβέρνηση Σαμαρά και προσωπικά τον πρώην πρωθυπουργό δήθεν για να δείξει αυτονομία, έχει προκαλέσει πολιτικές αντιδράσεις.
  • Ο Απ. Τζιτζικώστας πίστεψε ότι το μπόι του είναι μεγαλύτερο κι από τη σκιά του και παρ΄ ότι υποστηρίχθηκε απ΄ όλους ως ο νέος και άφθαρτος, νομίζει ότι με το να γίνει “πατροκτόνος” θα αποδείξει ότι είναι και ικανός.
  • Αν ο Περιφερειάρχης έχει επιλέξει τον ολισθηρό δρόμο του συμβιβασμού ή της οσφυοκαμψίας τότε θα καταλάβει ότι θα βρει μπροστά του όλους τους νεοδημοκράτες. Ελπίζουμε μόνο να μην φτάσει μέχρι το τέλος η αθλιότητα.
Όμως, παρ΄ ότι δεν θα έπρεπε, παρά ταύτα θα απαντήσω στο Antinews λέγοντας, πως συμβιβασμένος και οσφυοκάμπτης αποδείχθηκε ο αρχικά αντιμνημονιακός Σαμαράς, ο οποίος στο πρώτο του ταξίδι στο Βερολίνο στη συνάντηση με τη Μέρκελ είπε το δουλοπρεπές: “Ουδείς αναμάρτητος”, ακυρώνοντας τον ίδιο του τον εαυτό και όλους εκείνους που πίστεψαν πως ο Σαμαράς εξέφραζε αρχικά την ελπίδα για το λαό και την προοπτική για τη χώρα. Επίσης, “πατροκτόνος” είναι ο έχων πολιτικό πατέρα. Και ο Σαμαράς δεν υπήρξε ποτέ του Τζιτζικώστα!! Όπως επίσης, θα επισημάνω πως δεν υπήρξε καμιά πολιτική ανατάραξη από τις δηλώσεις Τζιτζικώστα!!

Εκτός, από τον Νίκο Χατζηνικολάου (;;;;;;) ο οποίος στο κεντρικό δελτίο του Star χαρακτήρισε χωρίς τακτ την επίθεση Τζιτζικώστα. Και ότι του έκανε μεγάλη εντύπωση η απροκάλυπτη αυτή επίθεση. Βέβαια, ο νοών… νοείτο και τα σχόλια δικά σας!! Το δικό μου: Κύριε Χατζηνικολάου, μην σε πιάνει τέτοιος ξαφνικός πόνος, κράτα τα κροκοδείλια δάκρυα!!


Κλείνοντας, να πω δυο ακόμη κουβέντες στον Απόστολο Τζιτζικώστα!! Απόστολε, μην μασάς, μην ακούς τις σειρήνες της παραπληροφόρησης και της προώθησης εκβιαστικών μηνυμάτων, μην ενδώσεις στα πολιτικά τερτίπια εκείνων που εξυπηρετούν δόλια, άνομα και ύποπτα συμφέροντα!! Ο λαός της Παράταξής σου, ψηφίζει στις εσωκομματικές εκλογές και ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ!!! 




Δεν υπάρχουν σχόλια: