Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ για την ΑΜΦΙΠΟΛΗ! Τα μεγαλύτερα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί ΠΟΤΕ σε τάφο..

Στις, 22/12/2014, το ΥΠΠΟA εξέδωσε μια ανακοίνωση με κάποια πρωταρχικά δεδομένα από την γεωφυσική διασκόπηση του λόφου Καστά. (http://www.yppo.gr/2/g22.jsp?obj_id=59552)
Σύμφωνα, λοιπόν, με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Γρηγόρη Τσόκα, διευθυντή του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής ΑΠΘ, επικεντρώθηκε στο υπέδαφος της περιοχής γύρω από τη θόλο. Με στόχο τη δημιουργία μοντέλου του εδάφους της εποχής, πραγματοποιήθηκαν γεωλογικές και τεκτονικές παρατηρήσεις καθώς και ηλεκτρονικές τομογραφίες, ενώ σε μικρή έκταση χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος του ραντάρ υπεδάφους. Μελετήθηκαν, επίσης, οι πρόσφατες αποχωματώσεις και τα προγενέστερα ανασκαφικά σκάμματα.Η έρευνα επιβεβαίωσε ότι ο λόφος προϋπήρχε της ανθρωπογενούς παρέμβασης, ενώ η επίχωση συνιστά μόνο ένα μικρό τμήμα του. Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές πληροφορίες ότι ο λόφος Καστά είναι κατά κύριον λόγο φυσικός και ότι το ταφικό μνημείο ανηγέρθη σε τεχνητά μικρό επιχωματωμένο μέρος του τύμβου.

Το ερώτημα που γεννάται, λοιπόν, είναι:

ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΧΘH ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΣΤΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΛΟΦΟ;

Η απάντηση είναι πιθανότατα προφανής και βρίσκεται στις παρακάτω πολεμικές τακτικές:

Απόκρυψη- Παραπλάνηση-Παραλλαγή 

Τι σημαίνουν οι παραπάνω στρατιωτικοί όροι σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας:
Απόκρυψη είναι η αμυντική ενέργεια του αμυνόμενου με την οποία επιδιώκει να στερήσει από τον αντίπαλο, την ικανότητα οπτικού εντοπισμού της προστατευόμενης εγκατάστασης.
Παραπλάνηση είναι η αμυντική ενέργεια του αμυνόμενου με την οποία επιδιώκει να οδηγήσει τον αντίπαλο σε λανθασμένο συμπέρασμα, εκμεταλλευόμενος κάθε μέσο και τακτική, ώστε να προστατεύσει από την καταστροφή την προστατευόμενη εγκατάσταση.
Παραλλαγή είναι η αμυντική ενέργεια του αμυνόμενου με την οποία επιδιώκει να στερήσει από τον αντίπαλο, την ικανότητα οπτικής αποκάλυψης της προστατευόμενης εγκατάστασης.

Η τακτική του «ελιγμού» και του «αιφνιδιασμού» από τον Μ. Αλεξάνδρο

Επιπρόσθετα είναι πολύ σημαντικό να θυμηθούμε πως η τακτική του Μ. Αλεξάνδρου στις μεγάλες του μάχες περιείχε τα στοιχεία του «ελιγμού», του «αιφνιδιασμού» και της επίθεσης στο «κέντρο βάρους» του αντιπάλου το οποίο δεν ήταν άλλο από τη θέση του αρχηγού του εχθρού.

Πόσο απίθανο θα ήταν λοιπόν για την προστασία της μεγαλύτερης προσωπικότητας μέχρι εκείνη τη στιγμή του πλανήτη, να έχει στηθεί, κατόπιν εντολής του ιδίου, και η μεγαλύτερη επιχείρηση παραπλάνησης, αναφορικά με τη τελευταία του κατοικία έτσι ώστε να βρει επιτέλους την ηρεμία που τόσο του έλλειψε κατά τη σύντομη και πολυτάραχη ζωή του;
Με αυτό το τέχνασμα άλλωστε θα απέφευγε και περιπτώσεις τυμβωρυχίας και όλων των υπολοίπων που ακολουθούν σε περιπτώσεις ενταφιασμού τόσο σημαντικών προσώπων.

Γιατί ο αρχιτέκτονας Δεινοκράτης φρόντισε να ασφαλίσει το μνημείο με τέτοιες παγίδες;


Ας δούμε πιο επισταμένα τον τάφο, όπου μπορούμε να συνάγουμε από τις ήδη δημοσιευθείσες φωτογραφίες τα εξής:


Στην παραπάνω  φωτογραφία,  παρατηρούμε ότι η είσοδος του τάφου είναι σε κάποια απόσταση μέσα στον εντυπωσιακό περίβολο των 497 μέτρων. Καθώς λοιπόν από εκεί αρχίζει η κατάβαση μέσω των 13 σκαλοπατιών που έχουν ήδη βρεθεί, φαίνεται ότι τελικά  η είσοδος με τις Σφίγγες βρίσκεται στο επίπεδο της βάσης του περιβόλου που εκτιμώ ότι βρίσκεται περίπου 2-3 μέτρα μέσα από τον περίβολο.

  (Να σημειωθεί ότι η διεύθυνση της εισόδου δεν είναι επί της ακτίνας του περιβόλου, αλλά έχει πλάγια κατεύθυνση, υπό γωνία προς την ακτίνα. Προφανώς να έχει γίνει για λόγους αποπροσανατολισμού των υποψήφιων εισβολέων, μιας και το πιο πιθανό είναι, κάποιος που βλέπει αυτόν τον κυκλικό τύμβο,  να αναζητήσει είσοδο που θα έχει διεύθυνση  προς το  κέντρο του κύκλου και συνεπώς να ανασκάπτει  ακολουθώντας την διεύθυνση της ακτίνας  και έτσι να αυξηθούν οι πιθανότητες να προσπεράσει την είσοδο του μνημείου ή να επιπέσει στους πλαϊνούς τοίχους της εισόδου καθώς η αναζήτηση του θα γίνεται στα τυφλά)

Άρα οποιοσδήποτε θα προσπαθούσε να διεισδύσει στον τάφο από το επίπεδο του περιβόλου, αφού πρώτα έπρεπε να καταστρέψει τον εντυπωσιακό περίβολο από μάρμαρο Θάσου, θα έπρεπε μετά να σκάψει μέσα στο χώμα για να διατρέξει τα 2-3 μέτρα, για να φτάσει σίγουρα στον δεύτερο τοίχο,  ο οποίος μπροστά από την είσοδο των Σφιγγών εμφανίσθηκε ως  προστατευτικός τοίχος  με τους ογκόλιθους.

Από οποιοδήποτε σημείο υψηλότερο του περιβόλου, οι υποψήφιοι τυμβωρύχοι δεν θα ανακάλυπταν τίποτα καθώς σκάβοντας οριζόντια απλά θα προσπερνούσαν τον τάφο από πάνω, μιας και ο τάφος φαίνεται ότι είναι κάτω από το επίπεδο του περιβόλου.


Τα μεγαλύτερα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί ΠΟΤΕ σε τάφο! 

Όλα τα ανωτέρω συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι βρισκόμαστε μπροστά στα μεγαλύτερα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί ποτέ σε τάφο. Ποια ήταν, λοιπόν, η προσωπικότητα που ήθελαν να διαφυλάξουν με κάθε τρόπο;

Όπως δήλωσαν χτες Περιστέρη και Λεφαντζής: «Η ανασκαφή που συντάραξε ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τα μυστικά της - O τάφος που αποκαλύφθηκε είναι απλά η αρχή!!» 


Όπως καταλαβαίνουμε επομένως τα καλύτερα έπονται!


Διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με το τι άλλο περιμένουμε να βρεθεί στον Τύμβο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: