Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Η ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Τετάρτη 18.11.2015

Σε συνέχεια της δράσης για τη στήριξη των Κοινωνικών Ιατρείων με τη συλλογή φαρμάκων, η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα επισκέφτηκε τη Μυτιλήνη, προκειμένου να παραδώσει έναν υπερσύγχρονο φορητό καρδιογράφο, δύο φορεία μεταφοράς, χειμερινούς υπνόσακους και εσωθερμικές κουβέρτες.

Η παράδοση των υλικών, τα οποία αγοράστηκαν και με τη στήριξη της GUE/NGL (Ευρωομάδα της Αριστεράς), έγινε στην Αυτοσχέδια Δομή Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες που δραστηριοποιείται με τους γιατρούς της Andentintsts Help στον Πλάτανο Σκάλας Συκαμινιάς. Το πρόγραμμα συλλογής φαρμάκων θα βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμη ένα δεκαήμερο, ενώ στο τέλος του μήνα θα παραδοθούν σε Κοινωνικά Ιατρεία, αναλόγως των αναγκών που έχουν διατυπώσει.
 
Η Σοφία Σακοράφα στο πλαίσιο της επίσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι κρατικές δομές διαχείρισης της κρίσης λειτουργούν πολύ κατώτερα των περιστάσεων, ενώ μόνο μέρος των Ομάδων Αλληλεγγύης προσφέρουν ουσιαστικό έργο. Η τοπική κοινωνία, παρά το γεγονός ότι έχει φτάσει στα όριά της, στέκεται υποστηρικτικά και αλληλέγγυα στο δράμα των προσφύγων. Η παταγώδης αποτυχία της ευρωπαικής πολιτικής διαπιστώνεται καθημερινά με τον πιο τραγικό τρόπο, μετρώντας εκατοντάδες θύματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: