Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΗΡΕΜΑ ΟΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΑΣ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ..!!!

Το Πολυτεχνείο τώρα
Του Αθανασόπουλου Περικλή
16-11-2015
Ξεκίνησε από χθες Κυριακή το 3ήμερο για την επέτειο της εξέγερσης πριν 42 χρόνια των φοιτητών του Πολυτεχνείου.
Ώρα 8,00 σήμερα το πρωί η εικόνα μέσα και έξω από το πολυτεχνείο δείχνει ήρεμη με την διαφορά από άλλες χρονιές ότι στον εσωτερικό χώρο υπάρχουν στοιβαγμένα τραπεζάκια περισσότερα από κάθε άλλη φορά περιμένοντας να μπει για τα καλά η δεύτερη μέρα ώστε να τα βγάλουν στους εξωτερικούς δρόμους οι φοιτητικές προωθώντας τις ιδέες τους και τις διαφορετικότητες τους.

Δεν απουσιάζουν από την γιορτή και οι χαρακτηριστικοί μικροπωλητές λουλουλάδες με τα κόκκινα γαρύφαλλα μέσα σε κουβαδάκια εκμεταλλευόμενοι την επέτειο της εξέγερσης για να βγάλουν το μεροκάματο.

Ενδεικτικό της ιδεολογικής διαφορετικότητας των φοιτητών, ένα μεγάλο μαύρο πανώ με λευκά γράμματα στο οποίο αναγράφεται «ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΣΤΟ ΦΩΣ & ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ, με την υπογραφή  «ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ» αναρτημένο στον τοίχο του Πολυτεχνείου στο σταυροδρόμι των οδών Πατησίων & Στουρνάρη.

πανώ
Δίπλα το πανό της ΟΚΔΕ, «ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ», σχεδόν αυτή την ώρα μονοπωλεί την παρουσία έξω και γύρω από το Πολυτεχνείο.

Ομάδα περιφρούρισης
Στις 8,20 πλησιάζει στο χώρο του Πολυτεχνείο από την ομόνοια επί της Πατησίων παρατεταγμένη ομάδα φοιτητών από περίπου 150 άτομα, με κόκκινα σημαιάκια και εισέρχεται στο χώρο του Πολυτεχνείου, πρόκειται πιθανόν για μια από τις ομάδες περιφρούρησης. της εκδήλωσης.

Απο τα μεγάφωνα του Πολυτεχνείου ακούγονται όπως πάντα τα ίδια σχεδόν τραγούδια, όπως τωρα με την φωνή του   αλισμόνητου Νίκου Ξυλούρη, πρίν λίγο της Μαρία Φαραντούρη κλπ.

ΟΚΔΕ
Όλα καλά λοιπόν αυτή την ώρα έξω και γύρο από το Πολυτεχνείο και  σε προδιαθέτουν ως Έλληνα Δημοκράτη, σεβόμενος την Ελευθερία και την Δημοκρατία, να μεταβείς ήρεμα και να τιμήσεις τόσο τους νεκρούς όσο και την επέτειο της εξέγερσης, σε μια χώρα που εδώ και χιλιάδες χρόνια δίδαξε Πολιτισμό και Δημοκρατία.

Έως εδώ όλα καλά, τα ερωτήματα όμως που τίθενται είναι:

  1.   Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να αμαυρώνουν κάθε φορά μια τέτοια γιορτή δημιουργώντας σχεδόν πάντα επεισόδια;
  2. Από ποιους υποκινούνται;
  3. Ποιοί ωφελούνται από τα επεισόδια;
  4. Ποιοί και γιατί τους καλύπτουν;
Πολλά είναι τα ερωτήματα που γεννούνται κάθε φορά για τα επεισόδια που γίνονται την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου.
Λουλουδάδες

Το σίγουρο όμως είναι ότι  ούτε η χώρα, ούτε η Δημοκρατία, ούτε η Ελευθερία των ιδεών και της άποψης κερδίζουν, και αυτοί που τα δημιουργούν, ως ελάχιστη κατηγορία που θα μπορούσαμε να τους επισυνάψουμε είναι ότι, είτε εξυπηρετούν συμφέροντα, είτε είναι εχθροί της Πατρίδας μας, είναι ένα και το αυτό, γιατί επί της ουσίας χτυπούν τον πολιτισμό μας, την σταθερότητα της χώρα μας, την Δημοκρατία, την Ελευθερία και στην ουσία τον ίδιο Ελληνικό λαό…



Δεν υπάρχουν σχόλια: