Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

H Frontex δεν προσφέρει βοήθεια στην ΕΛΑΣ γιατί την ενοχλεί ο αμίαντος!

frontex2Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς
Η Frontex βρίσκεται σε σύγκρουση με τις τοπικές αρχές στη Χίο, επειδή δεν έλαβε τις βεβαιώσεις που ήθελε για τη μη ύπαρξη καρκινογόνων ουσιών στο κτήριο. Το αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλείψει την Ελληνική Αστυνομία στο έλεος του μεγάλου όγκου εργασίας που απαιτείται.
Ο λόγος για το παλιό «ταμπακαριό», το κτίριο των παλιών βυρσοδεψείων της Χίου, όπου και προσωρινά στεγάζεται το Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης προσφύγων και μεταναστών στο νησί, το οποίο και έχει σκεπή από αμιαντοτσιμέντο, τις γνωστές στην Ελλάδα πλάκες «ΕΛΕΝΙΤ».

Πριν από δυο εβδομάδες, ο επικεφαλής της ομάδας καταγραφής που έχει αποστείλει η FRONTEX ζήτησε πιστοποιήσεις σχετικές με τη μη ύπαρξη κινδύνου από καρκινογόνες ίνες αμιάντου στη συγκεκριμένη στέγη. Η μη ύπαρξη όμως σχετικών μετρήσεων οδήγησε την ομάδα της FRONTEX να απέχει από την καταγραφή και έτσι όλο το βάρος να πέσει στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ακολούθησε με πρωτοβουλία μη Κυβερνητικής Οργάνωσης κλήση σε εργαστήριο από το εξωτερικό, το οποίο και έκανε μια πρώτη μέτρηση με αρνητικά αποτελέσματα όσον αφορά την ύπαρξη αμιάντου. Όμως, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κλήθηκε και συνεργείο από τον «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ», που θα γνωμοδοτήσει σχετικά. Την ίδια ώρα η καταγραφή συνεχίζεται από τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας στον συγκεκριμένο χώρο, έχει παραχωρηθεί δωρεάν από ιδιώτη για ένα τρίμηνο.
Αυτό αποτελεί και ένα δείγμα της αντιμετώπισης που έχει η Frontex στην απίστευτη ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η Ελλάδα. Και αν κάποιος βιαστεί να υπερασπιστεί την υγεία των στρατιωτών της frontex, φανταστείτε τι θα είχε γίνει αν και η Ελληνική Αστυνομία παραιτούνταν από την καταγραφή για τον ίδιο λόγο, ή οι άνδρες του Λιμενικού δεν έπεφταν στα παγωμένα νερά να σώσουν πρόσφυγες με το φόβο της πνευμονίας.
με πληροφορίες από το Κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: