Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΑ «ΠΑΡΑΝΟΜΑ» ΕΛΛΗΝΙΚΑ Μ.Μ.Ε.

Του Αθανασόπουλου Περικλή
Αθήνα 31.01.2015
Αν νομίσει κανείς ότι το πολιτικοοικονομικό ξένο και ντόπιο κατεστημένο θα παρατήσει τα όπλα είναι γελασμένος.

Δουλεύει με πλήρες φιλοσοφημένο πρόγραμμα το οποίο γνωρίζει καλά εδώ και δεκαετίες. 

Η υποδειγματική κίνηση απο τον (αχώνευτο) Βαρουφάκη, μπλοκάρει όλη την μεθοδευση ξεπλύματος του απεχθούς χρέους!

https://olympiada.files.wordpress.com/2015/01/wpid-20150130123225.jpgΜπορεί να είναι αχώνευτος, αλλά η κίνηση του να απεμπολήσει την «σωτήρια» δόση των 7 δις, είναι ότι πιο αποτελεσματικό έχει κάνει αξιωματούχος της οικονομίας τα χρόνια του μνημονίου. Τι σημαίνει με απλά λόγια;
Το μνημόνιο ηταν η άθλια μεθόδευση μετατροπής ενος απεχθούς και επονείδιστου χρέους σε «νόμιμο», μετακυλίοντας το μεταξύ άλλων και στους λαούς της Ευρώπης.
Όπως έχουμε αποκαλύψει, τα ηνία του ΥΠΟΙΚ απο το 2009 και έπειτα, κρατούσαν οι στενοί συνεργατες του Σημίτη που γνώριζαν πολύ καλά τον «μαύρο» δανεισμό και το σκανδαλο των Swaps. Πλήρωναν λοιπον κανονικότατα τις δόσεις των Swaps στο ημίφως, με δάνεια απο τις αγορές. Διαβάστε:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πρόταση-βόμβα Πούτιν στον Αλέξη Τσίπρα: «Θα γίνουμε ασπίδα της Ελλάδας εάν…»

Πρόταση βόμβα της Ρωσικής πλευράς που πιθανά να σοκάρει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι Ρώσοι γνωρίζουν πιο πολλά από όσα πιστεύει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα.
 
Η Μόσχα έδωσε το πράσινο φως και την εσπευσμένη πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα, στην σκιά των σοβαρότατων εξελίξεων στην Ουκρανία και την ευρύτερη περιοχή. Μέχρι πρόσφατα και μετά την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, η Ρωσία είχε χαλαρώσει το ενδιαφέρον της για την Ελλάδα, αφού και στην Ουκρανία είχε κυβέρνηση φίλα προσκείμενη ειδικά στο ενεργειακό παιχνίδι. 

ΒΟΜΒΕΣ από Κουρουμπλή: «Να επέμβει ΤΩΡΑ εισαγγελέας για τα 23 δισ. ευρώ!»

ΒΟΜΒΕΣ από Κουρουμπλή: «Να επέμβει ΤΩΡΑ εισαγγελέας για τα 23 δισ. ευρώ!»Με δήλωση-βόμβα ο νέος Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής αιτείται την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και των εντεταλμένων δικαστικών και διοικητικών αρχών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μετά τις δηλώσεις του Γ.Γ Διαφάνειας Γιώργου Σούρλα για την υπόθεση των 23 δισ. ευρώ κριθέντων ως ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων καθώς και των απειλών που ο τελευταίος έχει δεχθεί.

«Ο ΓΓ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας δημοσιοποίησε με δελτίο Τύπου επιστολή που απέστειλε στο διοικητή της ΤτΕ Ι. Στουρνάρα με την οποία τον καλεί να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας αναφορικά με τα ανείσπρακτα επιχειρηματικά δάνεια.

Αυτό είναι το πρόγραμμα Τσίπρα ώστε να πείσει τους Ευρωπαίους

Στο φως της δημοσιότητας στους άξονες τις ελληνικές κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση με την Ευρώπη, όπως συζητήθηκαν με τον Μάρτιν Σουλτς, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ένα σαρωτικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και προτεραιοτήτων της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να αρχίσει η συζήτηση με τους εταίρους σε εντελώς νέα βάση, παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Χαμός στα διεθνή ΜΜΕ μετά τις δηλώσεις Βαρουφάκη: «Η Ελλάδα απέρριψε την τρόικα!»

Χαμός στα διεθνή ΜΜΕ μετά τις δηλώσεις Βαρουφάκη: «Η Ελλάδα απέρριψε την τρόικα!»«Σύγκρουση στην Αθήνα: Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δείχνει την πόρτα στην τρόικα» είναι ο τίτλος του Spiegel για το αποτέλεσμα των συναντήσεων του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα.
Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση αλλάζει στάση προς τη σκληρή αναμέτρηση και ότι δεν δέχεται να συνεργαστεί με την τρόικα, απορρίπτοντας την πολιτική λιτότητας. Ο βρετανικός Guardian αναμετέδωσε σχόλιο της ανταποκρίτριάς του στην Αθήνα, Ελένα Σμιθ:

Θα πάμε την Μέρκελ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης



Οπως απεκάλυψε το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" ο Αλέξης Τσίπρας στην διάρκεια της συνάντησής του με τον Μάρτιν Σουλτς έστειλε στην ουσία μηνύματα στην Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.
Kι όχι μόνο έστειλε μηνύματα αλλά παρέδωσε και ένα usb stick με τους Ελληνες ολιγάρχες και το κόστος από τις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται.
Ο Τσίπρας υπενθύμισε στον Σουλτς τις αρχικές τοποθετήσεις του Σόιμπλε για την διεφθαρμένη εγχώρια ελίτ ενώ στη συνέχεια καταλόγισε ευθύνες στις γερμανικές κυβερνήσεις που συνεργάστηκαν-έκαναν μπίζνες με τους Ελληνες ολιγάρχες για το συμφέρον γερμανικών πολυεθνικών.

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Eπί Σαμαρά τα χειρότερα ποσοστά στην ιστορία της ΝΔ.

  Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015
Επί Σαμαρά τα χειρότερα ποσοστά στην ιστορία της ΝΔ 
  • Συρρικνώθηκαν τα ποσοστά της «γαλάζιας» παράταξης τα τελευταία τρία χρόνια
Τα χειρότερα «σκορ» των 40 ετών της μεταπολίτευσης έκανε στις εκλογικές αναμετρήσεις επί των ημερών του πρώην, πλέον, πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η Νέα Δημοκρατία.

Μέσα σε πέντε χρόνια προεδρίας και τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις (βουλευτικές ή για την ευρωβουλή) ο Αντώνης Σαμαράς. κατάφερε να γίνει ο κάτοχος του αρνητικού ρεκόρ καθώς είναι ο «καπετάνιος» της Δεξιάς παράταξης με τα χαμηλότερα ποσοστά.

ΕΕ: Ομοφωνία στο τελικό Σχέδιο των Συμπερασμάτων για την Ουκρανία

ΕΕ: Ομοφωνία στο τελικό Σχέδιο των Συμπερασμάτων για την ΟυκρανίαΤο τροποποιημένο κείμενο αντανακλά σε πολύ μεγάλο βαθμό τις ελληνικές θέσεις και ενσωματώνει την πλειοψηφία των παρατηρήσεων που η Αθήνα είχε καταθέσει ήδη από την Τετάρτη - Κοτζιάς από Βρυξέλλες: Εργαζόμαστε για την αποφυγή ρήξης ΕΕ-Ρωσίας - Μογκερίνι: «Θετική η στάση της Ελλάδας»


Ικανοποιημένη εμφανίζεται η ελληνική πλευρά από το τελικό Σχέδιο των Συμπερασμάτων για την Ουκρανία το οποίο υιοθετήθηκε πριν από λίγο από τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ με ομοφωνία κατά την έκτακτη συνάντησή τους (στην πρώτη παρουσία του Νίκου Κοτζιά) στις Βρυξέλλες.

Bόμβα: Αυτοί είναι οι 17 Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες που χρωστούν 10,5 δισ. ευρώ!

1Σε δεινή οικονομική θέση «βαριά» και γνωστά ονόματα
H υπερχρέωση των Ελλήνων πολιτών στις τράπεζες, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Ποιος θα το περίμενε όμως, ότι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, βαριά ονόματα του πλούτου στη χώρα μας, θα ήταν κυριολεκτικά βουτηγμένοι στα χρέη;
Αρκετοί από αυτούς μάλιστα, βρίσκονται σε άσχημη οικονομική θέση, καθώς οι επίτροποι, που έχουν τοποθετηθεί στις τράπεζες, κατ’ εντολή της τρόικας, έχουν «παγώσει» προς το παρόν, τις αναχρηματοδοτήσεις δανείων. Δείτε τι αποκαλύπτουν οι ισολογισμοί, για τα… «θαλασσοδάνεια» μερικών εκπροσώπων του επιχειρηματικού κατεστημένου της χώρας μας.

Μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας - δεν θα υπάρξουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας, που σε συνεργασία και με άλλες χώρες, κατάφερε να ανατρέψει το ψυχροπολεμικό κλίμα των τελευταίων ημερών, για την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία. Όπως αποφασίστηκε από το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε απόψε, και παρά τις έντονες φήμες που είχαν αναπτυχθεί, δεν θα υπάρξει επέκταση των οικονομικών κυρώσεων. Οι 28 υπουργοί Εξωτερικών, εισηγήθηκαν εξάμηνη παράταση μέχρι τον Σεπτέμβριο στις κυρώσεις που επιβάλλονται εναντίον Ρώσων αξιωματούχων και φιλορώσων αυτονομιστών, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων.

Κοτζιάς: Αλλαξε με αίτημα της Ελλάδας η απόφαση για τη Ρωσία

Κοτζιάς: Αλλαξε με αίτημα της Ελλάδας η απόφαση για τη Ρωσία «Η πολυήμερη διαπραγμάτευση τελείωσε με έναν καλό συμβιβασμό για την ΕΕ και για την Ελλάδα» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του έκτακτου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι το κείμενο συμπερασμάτων που υιοθέτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, τροποποιήθηκε. Σημείωσε, δε, ότι όπως είπε η Υπατη Εκπρόσωπος, Φεντερίκα Μογκερίνι, η ελληνική αντιπροσωπεία, με ευρωπαϊκό τρόπο, αλλά υπερασπιζόμενη αυστηρά τις απόψεις της, συνέβαλε σε αυτόν τον συμβιβασμό.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ(ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ)

Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής 
(Γαλάτσι 29/3/2013)
(Αναδημοσίευση)
ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ:Αποπληρωμή του χρέους μέσω «Ρητρών Ανάπτυξης και Εμπορίου» πράγμα που έγινε με την Γερμανία παλαιότερα.
 Για πέντε σημεία συνεργασίας με την αριστερά μίλησε ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής οικονομίας Ν Κοτζιάς   όπως :

Δεν λέω ακόμα τίποτα για αύριο, αλλά, σήμερα χαμογελώ!

Καημό το είχα να ξεκινήσω να γράφω ένα κείμενο με καλή διάθεση.

Ένα κείμενο που να μην προδίδει την απέραντη αγανάκτηση που με είχε ζώσει από παντού όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια, με αυτούς τους άθλιους υπάλληλους των υπαλλήλων της Τρόικας, που μας κυβερνούσαν ως προχθές. Ευτυχώς Παναγία μου, που μας φώτισες και που με την ψήφο μας τους απολύσαμε τις προάλλες, τους θεομπαίχτες και τους σταυρωτήδες μας .

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ποιος ήταν ο ΝΕΑΡΟΣ οδηγός του Κουρουμπλή στην ορκωμοσία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ποιος ήταν ο ΝΕΑΡΟΣ οδηγός του Κουρουμπλή στην ορκωμοσίαΠαρά την χαρούμενη ατμόσφαιρα και το μετριασμένα πανηγυρικό κλίμα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής χωρίς να κάνει ουσιαστικά τίποτα, έκανε με την παρουσία του την αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου να σιγήσει.

Ήταν απόγευμα της Τετάρτης όταν οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου ώστ ενα ορκιστούν (άλλοι με θρησκευτικό και άλλοι με πολιτικό όρκο) και να υπογράψουν τα υπουργικά διατάγματα της υπουργοποίησής τους.

Αποκλειστικό : Αστραπιαία ενέργεια του ΥΕΘΑ Καμμένου και «Χορήγηση Παραμεθορίου» με το …Καλημέρα !

Αστραπιαία ήταν η αντίδραση του νέου ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου μετά την ενημέρωση -εισήγηση που είχε απο τους Αρχηγούς κατά την χθεσινή ενημέρωση στο Πεντάγωνο !
Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες ο νέος ΥΕΘΑ αφού ενημερώθηκε απο τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωσταράκο έδωσε την εντολή για άμεση επαναχορήγηση του Επιδόματος Παραμεθορίου στα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων !

Το μεγάλο σκάνδαλο με τα ΜΜΕ - 19.000€ τον χρόνο πληρώνουν οι Νταβατζήδες για δημόσιες συχνότητες αξίας δισεκατομμυρίων! Τι θα κάνει ο Αλέξης και η νέα Κυβέρνηση;

ΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
Μια χούφτα νταβατζηδες λυμαίνονται τον δημόσιο πλούτο τα τελευταία 20 χρόνια με χορηγία όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν και αντάλλαγμα φυσικά την προστασία τους μέσω της αντικειμενικής “ενημέρωσης”!
Πόσα ακριβως όμως χάνει το δημόσιο και τι θα κάνει ο Α. Τσίπρας και η νέα Κυβέρνηση;

Καταρχήν να υπενθυμίσουμε οτι η  DIGEA έχει μετόχους τους τηλεοπτικούς σταθμούς: MEGA, ANT1, ΣΚΑΙ, STAR, και ALPHA.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ SIEMENS ΛΟΓΩ ΣΥΡΙΖΑ

Ο απελθών Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εκβιαζόμενος από τη Σιδηρά Κυρία της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, με την απειλή της ματαίωσης του πρώτου ταξιδιού του στη Γερμανία - ως Πρωθυπουργός - στις 24
Αυγούστου 2012, υποχρέωσε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να υπογράψει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με την γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens στις 22 Αυγούστου 2012, δηλαδή δυο μόλις ημέρες πριν την επίσημη συνάντησή του στο Βερολίνο με τη γερμανίδα Καγκελάριο. Ήταν τότε, που έτσι ξαφνικά και με το έτσι θέλω, η απόφαση της αποζημίωσης προς τον Ελληνικό λαό των 2 δις της ομόφωνης απόφασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής – για τα μαύρα ταμεία της Siemens προς πολιτικά πρόσωπα - μετατράπηκε από τις μνημονιακές κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά σε αποζημίωση περί τα 200 εκ. ευρώ, τα οποία δεν ήταν στο σύνολό τους μετρητά (Νόμος 4072/2012).

"Αιφνιδιασμένους" βλέπει τους Γερμανούς το Reuters από τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης

Αιφνιδιασμένους βλέπει τους Γερμανούς το Reuters από τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης Σοκαρισμένοι είναι οι Γερμανοί από τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.
Η επίσκεψη στην Καισαριανή προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα των ναζί, η συνάντηση με τον πρέσβη της Ρωσίας, η τοποθέτηση του Γιάννη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών και η διαφοροποίηση από την απόφαση της Ε.Ε. σχετικά με την ουκρανική κρίση, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που αιφνιδίασαν τους Γερμανούς. Διαβάστε περισσότερα στο

Ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει πως ο Κοτζιάς έμαθε για τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει πως ο Κοτζιάς έμαθε για τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία
Το τρόπο που σχολίασαν τα μέσα ενημέρωσης την αντίδραση της κυβέρνησης στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ε.Ε για τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία σχολίασε μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.
"Πρώτη μέρα στα υπουργεία μας και η δύναμη των μέσων μαζικής ενημέρωσης να διαστρεβλώνουν (την πραγματικότητα) με χτύπησε ξανά. Ο παγκόσμιος Τύπος ήταν γεμάτος με αναφορές σε σχέση με το ότι η πρώτη "κίνηση" εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν το βέτο στις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας" έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών και συνέχισε:

Είμαι βαθιά ευτυχής που ζω αυτή την ιστορική στιγμή

 Πέμπτη, 29.1.2015
  Του Οδυσσέα Βουδούρη *
 Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου δεν είναι απλώς η νίκη ενός κόμματος ή μιας παράταξης. Είναι η νίκη της ελπίδας ενός λαού που απελευθερώνεται από το «σύνδρομο του σοκ», το οποίο του δημιούργησαν οι διεθνείς δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και το εγχώριο κατεστημένο που υπηρετεί την πολιτική αυτή.

Είμαι βαθιά ευτυχής που ζω αυτή την ιστορική στιγμή.

CNN: Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε, τι σχεδιάζεται μετά για την Ελλάδα;

CNN: Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε, τι σχεδιάζεται μετά για την Ελλάδα;Απόδοση: Λούρου Σταυρούλα
Το αποτέλεσμα έχει στείλει ένα «φορτίο»ανησυχίας σε όλη την Ευρώπη. Ξαφνικά ο κίνδυνος για την Ελλάδα – συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής εξόδου από το ευρώ – έχει αρχίσει να σιγοβράσει ξανά.
Έτσι, ποιο είναι το επόμενο βήμα για την Ελλάδα, καθώς και για την Ευρώπη;
1 ) Τραπεζικός πανικός : Ήδη το χρήμα ρέει έξω, και δεν έχει υπάρξει τόσο πολύ που να έρχεται μέσα στη χώρα. Η υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακούφιση της φορολογικής επιβάρυνσης έχει αποθαρρύνει ορισμένους πολίτες από πληρώνουν τους φόρους τους , και τα έσοδα θα μπορούσαν να είναι πολύ μικρότερα αν οι νέοι ηγέτες τιμήσουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις.

Αλέξη φυλάξου από τα μνημονιακά σκουπίδια της κρατικής μηχανής....

Τίτλοι τέλους έπεσαν σήμερα για την επάρατη και επονείδιστη κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου με την παράδοση των Υπουργείων στους νέους Υπουργούς του Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, αυτοί που αποχώρησαν (ελπίζω ανεπιστρεπτί) σήμερα είναι μόνο τα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας, ενώ η σιχαμερή μνημονιακή νομενκλατούρα, προς το παρόν τουλάχιστον, παραμένει.

« ΕΜΕΙΣ » – Ο «εξαφανισμένος» πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος εμφανίστηκε στην ΝΕΡΙΤ !

panagopoulos_gsee_2Στο «στόχαστρο» της συνδικαλιστικής παράταξης « ΕΜΕΙΣ » βρίσκεται ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. Ο κ. Παναγόπουλος ο οποίος είχε «εξαφανιστεί» τους προηγούμενους μήνες από το προσκήνιο και δεν στήριξε, κατά πολλούς, τα δίκαια αιτήματα του κόσμου της εργασίας για την ανατροπή του μνημονίου, εμφανίστηκε λίγες ώρες μετά τις εκλογές στη… ΝΕΡΙΤ .
«Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, που δεν εμφανίστηκε πουθενά προεκλογικά για να απαιτήσει δεσμεύσεις όλων των κομμάτων σε σχέση με τα εργασιακά αιτήματα και τις απαιτήσεις της τάξης που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, εμφανίστηκε χθες.

Διογένης ο Κυνικός – Ο μικρόψυχος Αντώνης και η εκδίκηση του Αλέξη

tsipras_samarasΓράφει ο Διογένης ο Κυνικός : Στον τέως πρωθυπουργό κ. Σαμαρά οφείλουμε πολλές ευχαριστίες, όχι για το τι προσέφερε στους πολίτες αυτής της χώρας, γιατί αυτά ήταν μόνο πόνος, δυστυχία και εξευτελισμός, αλλά γιατί μας δικαίωσε στα όσα έχουμε γράψει για εκείνον τα τελευταία χρόνια. Απέδειξε για άλλη μία φορά με την στάση του πέρα ότι και πολιτικά λίγος ήταν, και ότι ήταν και μικρόψυχος
Πρώτα από όλα από ποιους έχασε ο κύριος Σαμαράς; Από τα «άκρα»… Από την δική του πολιτική.

Τσίπρας – Ηττήθηκε η Ελλάδα των ελίτ κ΄ των ολιγαρχιών – Μηνύματα σε Βρυξέλλες, Βερολίνο

tsipras_ekloges_kol« Σήμερα ηττήθηκε η Ελλάδα των ελίτων και των ολιγαρχιών. Σήμερα νίκησε η Ελλάδα του μόχθου και της δημιουργίας » τόνισε στην ομιλία του μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες κόσμου, και αφού το αποτέλεσμα των εκλογών είχε διαμορφωθεί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αυριανός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στέλνοντας ξεκάθαρα μηνύματα και εκτός ελληνικών συνόρων για τις στοχεύσεις της επόμενης ημέρας.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ O Α.ΤΣΙΠΡΑΣ Ή ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΟΥΝ;Πόλεμος κυβέρνησης-τραπεζιτών: Η κυβέρνηση τους στέλνει στον εισαγγελέα κι αυτοί ρίχνουν το Χρηματιστήριο!

Ακαριαία ήταν η αντίδραση της νέας κυβέρνησης στο βρώμικο παιχνίδι που παίζουν οι νεοδημοκράτες τραπεζίτες και τα κερδοσκοπικά fund του - έτσι ή αλλιώς πρακτικά ανύπαρκτου χρηματιστηρίου:  Με δήλωση-βόμβα ο νέος Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής αιτείται την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και των εντεταλμένων δικαστικών και διοικητικών αρχών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μετά τις δηλώσεις του Γ.Γ Διαφάνειας Γιώργου Σούρλα για την υπόθεση των 23 δισ. ευρώ κριθέντων ως ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων.

Μόσχα: «Μάθημα δημοκρατίας» από την Αθήνα έναντι της ΕΕ

Μόσχα: «Μάθημα δημοκρατίας» από την Αθήνα έναντι της ΕΕΜόσχα
«Η Ελλάδα δίδαξε στις Βρυξέλλες ένα μάθημα δημοκρατίας» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του κρατικού ρωσικού πρακτορείου ΡΙΑ- Νόβοστι στην ανταπόκριση σχετικά με τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε η Αθήνα για την ανακοίνωση της EE για την Ουκρανία και την πιθανότητα επιβολής νέων κυρώσεων στη Ρωσία.

Σχεδόν σε παρόμοιο κλίμα κινείται σύσσωμος ο ρωσικός Τύπος και οι σχετικές εκπομπές στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της χώρας.

Eκπληξη: Ο Φαήλος Κρανιδιώτης ήθελε τον Κοτζιά υπουργό Εξωτερικών στην κυβέρνηση Σαμαρά

Eκπληξη: Ο Φαήλος Κρανιδιώτης ήθελε τον Κοτζιά υπουργό Εξωτερικών στην κυβέρνηση ΣαμαράΔεν θα αλλάξει τη θετική γνώμη που έχει για τον Νίκο Κοτζιά, τον νέο υπουργό Εξωτερικών, για λόγους «κομματικού πατριωτισμού» λέει ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Και μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον νέο ΥΠΕΞ αλλά και για τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης.
Γράφει χαρακτηριστικά στο facebook:
«Για να είμαστε δίκαιοι, ο Νίκος Κοτζιάς ο νέος ΥΠ.ΕΞ, είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της νέας κυβέρνησης, με σταθερές πατριωτικές θέσεις, με ξεκάθαρη θέση κατά λογικών τύπου Ανάν στην Κύπρο.Αληθινός διανοούμενος κι όχι από τους "ιντελιγκέντσηδες".

Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ:"για τον προσανατολισμό μιας νέας Εξωτερικής Πολιτικής"

Ο κόσμος μετακινείται σήμερα από τη Δύση στην ΝΑ Ασία και από τη λίμνη του Ατλαντικού σε εκείνη του Ειρηνικού. Στις νέες συνθήκες αυξάνει η απαίτηση για μια νέα ενεργητική, πατριωτική και δημοκρατική εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, με σχέδιο και στρατηγικό βάθος. Μια πολιτική που θα αξιολογεί προσεκτικά κάθε αλλαγή που συντελείται παγκόσμια και περιφερειακάΠου θα είναι πολύπλευρα προσανατολισμένη στην αναζήτηση νέων τρόπων επανασύνδεσης της οικονομίας μας με το παγκόσμιο γίγνεσθαι καθώς και με τις αναδυόμενες αγορές, μακριά από μνημόνια. Επιπλέον, οι αλλαγές της εποχής μας απαιτούν να αποκτήσει η εξωτερική πολιτική έναν ευρύτερο ορίζοντα και πρακτική σε τομείς όπως είναι η μετανάστευση, το περιβάλλον, η διασφάλιση σε επάρκεια πόρων, η υγεία και οι μεγάλες επιδημίες.

Κουράκης: Τέλος στην Τράπεζα Θεμάτων, επιστρέφουν οι "αιώνιοι"

Σαρωτικές αλλαγές και προσλήψεις προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης. Δέσμευση Κατρούγκαλου για ανάκληση απολύσεων από διαθεσιμότητα
Σε σαρωτική σειρά αλλαγών που θα ισχύσουν από την εφετινή χρονιά προτίθεται να προχωρήσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο", ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, οι μαθητές της Α' και της Β' Λυκείου θα δώσουν προαγωγικές εξετάσεις χωρίς την Τράπεζα Θεμάτων η οποία καταργείται, ενώ καταργούνται και οι εξετάσεις που θα προσμετρούν σε ποσοστό για την είσοδο στην ανώτατη εκπαίδευση.

Ξήλωσαν τα κάγκελα έξω από τη Βουλή

Παρελθόν αποτελούν τα κάγκελα μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Αφαιρέθηκαν με πρωτοβουλία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση (Vid)
Αφαιρέθηκαν τα κάγκελα ασφαλείας μπροστά από τη Βουλή. Την πρόταση να φύγουν τα κάγκελα μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη είχε προτείνει ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.
"Τα κάγκελα συμβόλιζαν τον αυταρχισμό των μνημονιακών κυβερνήσεων και διαχώριζαν την κυβέρνηση από το λαό", διαμηνύουν από το Μέγαρο Μαξίμου προσθέτοντας πως "Μαζί με τα μνημόνια, φεύγουν και όλα όσα χώριζαν μέχρι σήμερα τους Έλληνες".

Τσίπρας στο υπουργικό: Δεν θα συνεχίσουμε την πολιτική της υποτέλειας

Συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Προτεραιότητες και βασικές κατευθύνσεις στο τραπέζι της κυβέρνησης. Ακολουθούν οι τελετές παράδοσης - παραλαβής υπουργείων (Vid)
Διπλό μήνυμα, ένα προς τους δανειστές ότι η νέα κυβέρνηση δεν θέλει να οδηγηθούν τα πράγματα «σε αμοιβαία καταστροφική ρήξη», αλλά ούτε θα δεχθεί υποταγή, και το δεύτερο προς το εσωτερικό χώρας ότι θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά ένα κατεστημένο δεκαετιών και τη διαπλοκή, διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με την εισήγησή του στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ…; (επιβεβαίωση σε άρθρο του thoureios πριν απο 3 χρόνια)

Thoureios
Αθήνα 22.04.2012
Ο 40χρονος Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να διαμορφώσει το προφίλ ενός νέου πολιτικού ηγέτη που απευθύνεται   σε ένα ευρύ φάσμα ψηφοφόρων κεντροδεξιάς πολιτικής  με εθνικιστικά χαρακτηριστικά δίνοντας την εικόνα ενός νέου πολιτικού, που πάνω απ, όλα βάζει την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Η τακτική του κ. ΚΑΜΜΕΝΟΥ με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ μας οδηγεί στην εποχή που χαρακτήριζαν τον Γερο- ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ "ΕΘΝΑΡΧΗ" ταυτίζοντας τον με την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση: Οι κυρώσεις ποτέ δεν θα «ρίξουν» τον Putin

Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση: Οι κυρώσεις ποτέ δεν θα «ρίξουν» τον PutinΑπόδοση: Λούρου Σταυρούλα
O Igor Shuvalov, πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, προειδοποίησε ότι οι δυτικές κυρώσεις κάνουν μια δύσκολη κατάσταση χειρότερη.
«Οι κυρώσεις δεν θα αναγκάσουν ποτέ τον Πρόεδρο Vladimir Putin να κάνει κάτι διαφορετικό», είπε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, σημειώνοντας ότι οι κυρώσεις έχουν ενθαρρύνει τον πληθυσμό να συσπειρωθεί γύρω από τον Putin.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ! ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΡΧΙΣΑΝ!

Προεκλογικά κρατήσαμε σιγήν ιχθύος. Για να μη βρεθούμε σε πειρασμό, παίρνοντας θέση υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος, βρεθήκαμε μακρυά από την έδρα μας! Τώρα όμως δεν υπάρχει πρόβλημα. Το δικαίωμα της ελευθέρας εκφράσεως της γνώμης είναι αναφαίρετο και κυρίως αναπαλλοτρίωτο!
_____Κρίνοντας τα εκλογικά αποτελέσματα θα διατυπώσουμε ελεύθερα την ταπεινή μας γνώμη!

ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: "ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ"

Μια ανακοίνωση της Κομισιόν εκ μέρους «των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ», που μιλάει για τις νέες κυρώσεις που ετοιμάζει η ΕΕ εναντίον της Ρωσίας με σκοπό την ικανοποίηση των αμερικανικών συμφερόντων και την στήριξη του νεοναζιστικού καθεστώτος του Κίεβου και για την οποία δεν είχε ενημερωθεί η κυβέρνηση της Αθήνας, στάθηκε η αφορμή για το πρώτο διπλωματικό επεισόδιο της κυβέρνησης Τσίπρα με τις Βρυξέλλες. 

Ετσι αντιδρούν οι πατριώτες υπουργοί: Κοτζιάς - Βενιζέλος: Η πρώτη σύγκρουση (VIDEO)

kotzias---benizelos-i-prwti-sugkrousiΔημόσια αντιπαράθεση Κοτζιά - Βενιζέλου στην παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή την κόντρα με την Ε.Ε. για τις νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.







Ορκωμοσία με νέο στιλ από τη νέα κυβέρνηση (VIDEO)

Εννέα υπουργοί ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο - Η ορκωμοσία καθυστέρησε επειδή δεν είχαν διευθετηθεί οι λεπτομέρειες της θρησκευτικής ορκωμοσίας και του πολιτικού όρκου - Με μοτοσυκλέτα έφτασε ο υφυπουργός Γιάννης Τσιρώνης - Με παλτό σε έντονο κίτρινο χρώμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου - Μπουφάν φορούσε ο Γ.Βαρουφάκης

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης



Ανακοινώθηκε αργά το μεσημέρι της Τρίτης η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Αντιπρόεδρος ο Γιάννης Δραγασάκης, υπουργός Οικονομικών ο Γιάννης Βαρουφάκης, υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Π.Καμμένος, στο υπερυπουργείο Εσωτερικών ο Νίκος Βούτσης.

Αυτό είναι το πρωτόκολλο διαβεβαίωσης που υπέγραψε ο νέος πρωθυπουργός...Ντοκουμεντο !

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι επίσημα ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, καθώς έδωσε πολιτικό όρκο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.Δείτε το...
ντοκουμέντο της διαβεβαίωσης - πολιτικού όρκου - που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Προφητεία Παϊσίου | “Αυτός που θα λυτρώσει την Ελλάδα θα είναι ο…”


Συγκλονιστικά τα λόγια... του Γέροντα. Με μία προφητεία του ο γέροντας Παΐσιος μιλάει για τους Έλληνες πολιτικούς οι οποίοι είναι καθρέπτης της κοινωνίας, 

για τον αφανισμό της Τουρκίας καθώς και για την ύπαρξη του ηγέτη που θα λυτρώσει την Ελλάδα ο οποίος μάλιστα δεν είναι πολιτικός. 

 «Η Ελλαδα καταντησε σκισμενο πουκαμισο και αυτη την στιγμη κυβερναται απο τον διαβολο. 

ΠΡΟΤΕΙΝOYN ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΔHMHTΡIO ΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ!!! ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ;;;

ΠΡΟΤΕΙΝOYN ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΔHMHTΡIO ΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ!!! ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ;;;Τον Στρατηγό Γράψα θέλει ο Καμμένος για ΥΕΘΑ ...Τον είχει προτείνει απο 2012!

Ο Πάνος Καμμένος: Προτείνει τον Στρατηγό Δ. Γράψα για υπουργό Εθνικής Άμυνας!

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Πριν από λίγο στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM, ο Πάνος Καμμένος αποκάλυψε την στάση που θα κρατήσει στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ν. Μιχαλολιάκος: "Ζήτω η Νίκη της Χρυσής Αυγής!"


mixaloliakos_12Για μεγάλη νίκη της Χρυσής Αυγής κάνει λόγο ο προφυλακισμένος γραμματέας του συνδέσμου, Νίκος Μιχαλολιάκος.
 
Η δήλωσή του:
 
Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, Ελληνικέ Λαέ!
 
Από το κελί μου των Φυλακών Κορυδαλλού, χαιρετίζω τη μεγάλη νίκη του Εθνικιστικού Κινήματος. 

Ηχηρό μήνυμα A.Tσίπρα προς Α.Μέρκελ

hxhro mhnuma
    Με μια κίνηση εξαιρετικά υψηλού πολιτικού συμβολισμού, Α.Τσίπρας στέλνει το δικό του μήνυμα στην καγκελάριο της Γερμανίας Α.Μέρκελ. με επίσκεψη στο τόπο της δολοφονίας των Ελλήνων από τους Γερμανούς στον Β'ΠΠ στο σκοπευτήριο της Καισαριανής όπου θα καταθέσει στεφανι στους εκτελεσθέντες!

Πίσω στο δημόσιο ο ΟΠΑΠ με εντολή. Αλέξη Τσίπρα!


7B940A0774904F8E01AFE8854C3C5C37

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι κινήσεις του πρωθυπουργού, πλέον, Αλέξη Τσίπρα, για τη ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΟΠΑΠ, καθώς όπως ο ίδιος έχει δηλώσει αρκετές φορές στο παρελθόν,  η πώληση του ήταν «εθνικό έγκλημα.

Περιστέρα Μπαζιάνα: Η Χαμογελαστή πρώτη Κυρία της Ελλάδας

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ και μαζί την οικογένειά του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο μετά τη σημερινή εκλογική του νίκη τα πράγματα θα αλλάξουν τόσο για τον ίδιο όσο και για τη γυναίκα που βρίσκεται ήδη 23 χρόνια στο πλευρό του, από την εποχή που και οι δύο ήταν μαθητές.
Δέκα πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε για την νέα πρώτη Κυρία της Ελλάδας:
1.Η Περιστέρα Μπαζιάνα, Μπέτυ όπως τη φωνάζουν όλοι, είναι μόλις 40 ετών. Γεννημένη στην Καρδίτσα, έζησε στην Αθήνα και μόλις τελείωσε το Λύκειο πέρασε στο Πολυτεχνείο Πάτρας, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών.

Αυτό είναι το διαμέρισμα του Αλέξη Τσίπρα στην Κυψέλη!

Από τη βρετανική Telegraph που βρέθηκε στην Κυψέλη με σκοπό να φωτογραφίσει το διαμέρισμα του μέλλοντα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πήραμε τη φωτογραφία της κλασικής πολυκατοικίας στην οποία μένει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πολυκατοικία βρίσκεται στην οδό Αρμονίας 74Α, σε μία περιοχή που είναι αρκετά πυκνοκατοικημένη.
Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας μένει με την σύντροφό του, Περιστέρα, και τους δύο τους γιους.

Εμπρηστικός ο Σαμαράς, δεν παραδίδει στον Τσίπρα το Μαξίμου

Εμπρηστικός ο Σαμαράς, δεν παραδίδει στον Τσίπρα το Μαξίμου
Μπαρούτι μυρίζει το πολιτικό σκηνικό πριν ακόμα από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης καθώς ο Αντώνης Σαμαράς κινούμενος στα όρια της θεσμικής εκτροπής αρνήθηκε να παραδώσει ο ίδιος το Μέγαρο Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα αλλά
ανέθεσε το έργο αυτό στον Κώστα Μπούρα, ο οποίος παραδίδει στον Νίκο Παπά.

Αυτή θα είναι η νέα κυβέρνηση Τσίπρα

Αυτή θα είναι η νέα κυβέρνηση ΤσίπραΚαταιγιστικές είναι οι πολιτικές εξελίξεις καθώς ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να ελαχιστοποιήσει τον χαμένο χρόνο προσπαθωντας να δείξει τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και στους εταίρους πως δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε μικροπολιτικά παιχνίδια αλλά κινείται στην κατεύθυνση της ανάκτησης της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας της χώρας. 

Τι απειλούν ότι θα πράξουν οι εφοπλιστές εάν αλλάξει το φορολογικό τους καθεστώς - Σηκώνει το "γάντι" ο Α.Τσίπρας

Πολύ παρασκήνιο και σκληρές κόντρες υπάρχουν πίσω από τις επαφές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και των εφοπλιστών, οι οποίοι έχουν μπει στο στόχαστρο της Κουμουνδούρου ως εναλλακτική πηγή
προέλευσης εσόδων για τα κρατικά ταμεία με αφορμή τις φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε συνάντηση που είχαν οι εφοπλιστές με τον Αλέξη Τσίπρα διεμήνυσαν ότι σε περίπτωση που υπάρξουν σημαντικές παρεμβάσεις στο φορολογικό καθεστώς, στο οποίο υπόκεινται οι ναυτιλιακές εταιρίες, θα πάρουν τα πλοία τους και θα τα μεταφέρουν σε έδρες με ευνοϊκότερο φορολογικό σύστημα.