Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Στο επίκεντρο η φορολόγηση καταθέσεων στην Ελβετία

Ελλάδα Συνάντηση με αντιπροσωπεία αξιωματούχων της ελβετικής κυβέρνησης, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Υφυπουργός Διεθνών Χρηματοοικονομικών Σχέσεων, Dr Jacques de Watteville, είχαν το μεσημέρι της Τρίτης ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και Επικρατείας, Παναγιώτης Νικολούδης, με αντικείμενο τη σύναψη πολιτικής συμφωνίας μεταξύ των δύο κρατών, για τη φορολόγηση καταθέσεων στην Ελβετία, Ελλήνων που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα.
 
«Η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία που θα αφορά στην εθελοντική αποκάλυψη εκ μέρους Ελλήνων πολιτών καταθέσεών τους στο εξωτερικό, με τρόπο που θα αντανακλά τις καλύτερες πρακτικές της ΕΕ», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης αμέσως μετά τη συνάντηση, σημειώνοντας ότι όσο διαρκεί αυτή η νομοθετική διαδικασία, η ελληνική κυβέρνηση θα είναι σε συνεχή επαφή με τους ομολόγους της στην Ελβετία, για την ταχύτερη υπογραφή και εφαρμογή στη συνέχεια, της πολιτικής διακήρυξης των δύο χωρών.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σάλος από σχόλιο του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη στη Βουλή: Δεν ξέρουμε αν Βαρβιτσιώτης και Παπασταύρου είναι γυναίκες (VIDEO)

"Φωτιές" άναψε ένα σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή.
Κατά τη διάρκεια του έντονου καβγά που είχαν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, ο τελευταίος, ενώ απαντούσε σε προηγούμενες αναφορές της προέδρου της Βουλής για τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα, της είπε:
Εμπλοκή με το... καλημέρα της νέας ομάδας διαπραγμάτευσης
Εμπλοκή με το... καλημέρα έχει επέλθει σύμφωνα με πληροφορίες στις διαπραγματεύσεις της νέας διαπραγματευτικής ομάδας με τους δανειστές.

Σύμφωνα με κορυφαία πηγή του υπουργείου Οικονομικών το «κώλυμα» αφορά στο πολυνομοσχέδιο το οποίο τελικά δεν θα κατατεθεί σήμερα προς έγκριση στο Brussels Group.

Απρόβλεπτες οι διαστάσεις της κόντρας κυβέρνησης-Ντάισενλμπλουμ

Δεν λέει την αλήθεια ο επικεφαλής του Eurogroup σύμφωνα με την κυβέρνηση

Της Ελένης Καλογεροπούλου 
Μια κόντρα με απρόβλεπτες διαστάσεις και συνέπειες εξελίσσεται ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τον Γέρουν Νταινσελμπλουμ. Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο ο πρωθυπουργός και η ελληνική κυβέρνηση αφήνουν να εννοηθεί ότι ο επικεφαλής του Eurogroup δεν λέει την αλήθεια ή πιο απλά λέει ψέματα στις επίσημες και ανεπίσημες δηλώσεις του σε ότι αφορά την διαπραγμάτευση και τα πρόσωπα που παίρνουν μέρος σε αυτή .

Ο Χατζηνικολάου γελοιοποιεί LIVE τον Ντάισελμπλουμ (video)


“ Πως σχολίασε τις σημερινές προκλητικές δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου ”


«Φαίνεται ότι λέει αλήθεια η ελληνική κυβέρνηση. Φαίνεται ότι υπήρξαν υποσχέσεις, σχετικές με την ρευστότητα, οι οποίες δεν τηρήθηκαν στο Eurogroup», τόνισε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star, σχολιάζοντας την συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τις σημερινές προκλητικές δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Την εισβολή του Αδ. Γεωργιάδη σε στούντιο της ΝΕΡΙΤ θύμισε ο Νίκος Παππάς (Video)


Την εισβολή του Αδ. Γεωργιάδη σε στούντιο της ΝΕΡΙΤ θύμισε ο Νίκος Παππάς (Video)
Για εισβολή στην ΝΕΡΙΤ κατηγόρησε ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς από το βήμα της Βουλής σήμερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ν/σ για την ΕΡΤ, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός αναφερόταν στην "εισβολή" του τότε υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη που στις 6 Μαΐου 2014, μπήκε στο στούντιο της ΝΕΡΙΤ κατά την διάρκεια της εκπομπής "Έξι Δέκα", που ήταν καλεσμένος στο επόμενο πάνελ ομιλητών της εκπομπής, πήρε το μικρόφωνο δημοσιογράφου του πάνελ για να συμμετάσχει στη συζήτηση, λες και πρόκειται για δική του εκπομπή και χωρίς σεβασμό στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους και καλεσμένους.

Η απειλή του δημοψηφίσματος


ΕΙΚΟΝΑ---Ελλάδα,-Τσίπρας,-Μέρκελ
Η Ελλάδα οδηγείται στην υπογραφή ενός νέου, πολύ πιο αυστηρού μνημονίου, παράλληλα με την απώλεια των δημοσίων και ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων της – εναλλακτικά στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και στην πληθωριστική δραχμή .
Η Ελλάδα χρειάζεται ασφαλώς συμμάχους για να μπορέσει να επιβιώσει – ειδικά κάτω από τις δύσκολες σημερινές συνθήκες, όπου έχει απομονωθεί εντελώς από τις αγορές, αδυνατώντας να χρηματοδοτηθεί με δικές της δυνάμεις. 

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ξέμεινε από φάρμακα... το Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Απλήρωτη η μεταφορική... τα φάρμακα παραμένουν στο Βόλο και οι γιατροί σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

alt
Απίστευτο... όμως έγινε και αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες, με άδεια χέρια έμειναν χθες οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Σκιάθου που περίμεναν στο λιμάνι να φτάσει το πλοίο για να παραλάβουν το δέμα με τα φάρμακα. Το δέμα δεν έφτασε ποτέ διότι όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, υπάρχουν οφειλές στη Μεταφορική και η παραλαβή δεν έγινε.

Οπως κάθε φορά αφού γίνει η καταγραφή των ελλείψεων σε φάρμακα, ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες στην 5η ΥΠΕ προκειμένου να γίνει η προμήθειά τους και να αποσταλούν στα νησιά των Βορείων Σποράδων, καθώς πλέον τα Κέντρα Υγείας ανήκουν στην αρμοδιότητα της 5ης ΥΠΕ.

ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΕΓΙΝΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΙΝΤΙΑΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ;;;

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εκπροσωπεί το Δόγμα της Κοινής Λογικής, που όμως έχει επικηρυχθεί και καταδιώκεται μετά μανίας επί 5 ολόκληρα χρόνια από το Δόγμα του Σοκ !!!


Τα ίδια ΜΜΕ, που από το 2008 έχουν αναλάβει την εργολαβία της καθήλωσης των πολιτών της ΕΕ στους καναπέδες, έχουν παράλληλα εξασφαλίζει και τα πανάκριβα συμβόλαια της μιντιακής εξόντωσης κάθε περίεργου, ενοχλητικού τύπου, που επιχειρεί είτε να σηκώσει όρθιους τους καθηλωμένους, είτε να σπάσει τους καναπέδες, προκειμένου να τους κάνει να σηκωθούν και να σταθούν όρθιοι, ακόμη και με το ζόρι.

Ο ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ...ΛΑΓΟΥΣ!!!


ΔΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 
(ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΠΙ!!!)

Ή ΑΡΝΗΣΗ ΧΡΕΟΥΣ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ

Σας παραθέτω κάποια από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διεξάγει η «Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου»!!!

Γ.Βαρουφάκης: "Δεν είχαν μπέσα οι Ευρωπαίοι εταίροι - Δεν τήρησαν τη συμφωνία" (vid)


Στη γραμμή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά τη στάση των δανειστών απέναντι στην Ελλάδα εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.



«Εμείς πήγαμε με την αίσθηση, όπως είπε ο πρωθυπουργός ότι η συμφωνία είναι συμφωνία. Ότι όταν σφίγγουμε το χέρι για το "α" και όχι το "β" σημαίνει το "α" και όχι το "β". Από την άλλη πλευρά δεν υπήρξε προσήλωση στη μπέσα» ανέφερε σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του στο κτήριο της οδού Νίκης ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Οι πέντε κινήσεις του Γ.Βαρουφάκη που ταπείνωσαν τους δανειστές - Πώς και γιατί στοχοποιήθηκε από τα διεθνή ΜΜΕ

Ο ανασχηματισμός της πολιτικής ομάδες διαπραγμάτευσης εκ μέρους της κυβέρνησης αποτέλεσε αντικείμενο συνεχών δημοσιευμάτων του γερμανικού κυρίως Τύπου για την αλλαγή στο πρόσωπο του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο ρόλο συντονιστή της ομάδας.

Τσέχος ΥΠΟΙΚ: "Δεν θέλουμε να μπούμε στο ευρώ - Δεν θέλουμε να υποφέρουμε όπως η Ελλάδα"


Δεν θα μπει η Τσεχία στο ευρώ δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Αντρέι Μπάμπις αφού βλέπει τι έχει υποστεί η Ελλάδα και δεν θέλει να έχει η χώρα του αυτή 
την τύχη όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Ο Διεθνής Τύπος για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού «στον ενικό» - ΦΩΤ

Ο Διεθνής Τύπος για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού «στον ενικό» - ΦΩΤΟ

Ο Διεθνής Τύπος για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού «στον ενικό» - ΦΩΤΟ

Πρώτη καταχώρηση: 28/04/2015 - 17:50
Τελευταία δημοσίευση: 17:50Διεθνή
Στη συνέντευξη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Χατζηνικολάου, «στον ενικό» αναφέρονται όλα τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης εστιάζοντας κυρίως στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

Ντ. Μπακογιάννη: Ο Γιάνης Βαρουφάκης πρέπει να παραιτηθεί. Είναι βαρίδι για την Ελλάδα

Ντ. Μπακογιάννη: Ο Γιάνης Βαρουφάκης πρέπει να παραιτηθεί. Είναι βαρίδι για την Ελλάδα
Με βαρείς χαρακτηρισμούς επιτέθηκε η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι είναι ένα βαρίδι για την Ελλάδα.

Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι ο ΥΠΟΙΚ με τη στάση του υπονομεύει τα εθνικά συμφέροντα και πρόσθεσε ότι αν «είχε την ελάχιστη αίσθηση πατριωτισμού θα είχε υποβάλει σήμερα την παραίτησή του».
Επίσης, εξέφρασε αμφιβολίες για «το ποιος είναι ο στόχος του κ. Βαρουφάκη». «Δεν είμαι καθόλου βεβαία ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν έχει μπει στη λογική της δραχμής. Ο ναρκισσισμός του, η λογική ότι “εγώ είμαι το κέντρο της γης” ότι “πάω να φάω με τους φίλους μου και όχι με τους υπόλοιπους συναδέλφους και εταίρους μου που θα με δανείσουν και από τους οποίους εξαρτώμαι” [..] είναι άκρως προβληματική» ανέφερε.

Μ. Βορίδης: Καμία κόκκινη γραμμή - Να μειωθούν οι συντάξεις (βίντεο)

Να διαπραγματεύεται η κυβέρνηση, χωρίς κόκκινες γραμμές, αλλά να φέρει μια «καλή συμφωνία» η μνημονιακή γραμμή Βορίδη.

Η Ν.Δ., διά του βουλευτή της Μ. Βορίδη, υπερασπίζεται τα μνημόνια αποδεικνύοντας ότι και μετεκλογικά αυτή είναι η μόνη πολιτική της πρόταση. «Με ευθύτητα» ο Μ. Βορίδης υποστήριξε στην εκπομπή Πρωνινό ΑΝΤ1 ότι «καμία κόκκινη γραμμή» δεν πρέπει να θέτει η κυβέρνηση.

Ραγδαίες εξελίξεις: Θρίαμβος της Ελλάδας, στην Λευκωσία ο Σίσι για την ΑΟΖ

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Έτσι ασκείται η υπερήφανη εξωτερική πολιτική και όχι ως ουρά της Κλίντον και της Γερμανίας.

Πριν από λίγο τα Αιγυπτιακά μέσα επιβεβαιώνουν την επίσκεψη και την τριμερή Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου. Όλα αυτά λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις επισκέψεις του Πάνου Καμμένου (Δευτέρα – Τρίτη) και Προκόπη Παυλόπουλου (Πέμπτη – Παρασκευή) στο Κάιρο, που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, όπως αποδεικνύεται και τώρα.

Ν. Παππάς: Νίκη της Δημοκρατίας η ΕΡΤ, ακολουθούν οι τηλεοπτικές άδειες

Ν. Παππάς: Νίκη της Δημοκρατίας η ΕΡΤ, ακολουθούν οι τηλεοπτικές άδειες
Μιλώντας για «νίκη της δημοκρατίας» και χαρακτηρίζοντας «ηχηρή απάντηση αξιοπρέπειας» την «αναγέννηση της ΕΡΤ», ο Νίκος Παππάς προανήγγειλε την επόμενη κίνηση της κυβέρνησης που θα αφορά το θέμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, το οποίο θα είναι αντικείμενο επικείμενου νομοσχεδίου που θα φέρει στη Βουλή.

Ο νέος ισχυρός στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές - Ποιός είναι

o-neos-isxuros-stis-diapragmateuseis-me-tous-daneistes---poios-einai
Με τη χθεσινή απόφαση του Πρωθυπουργού, μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου, τα ηνία της διαπραγμάτευσης με εταίρους και δανειστές περνούν στα χέρια του προέδρου του ΣΟΕ Γ. Χουλιαράκη. 

Με την απόφαση αυτή ο Γ. Βαρουφάκης περνά, επί της ουσίας, στην «πολιτική αποστρατεία» μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.   

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αρνήθηκε να πληρώσει μαύρο σουάπ του Σημίτη στην Deutsche Bank ο Βαρουφάκης! Να γιατί του επιτέθηκαν οι μπράβοι των Βρυξελων.

ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ, ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.
Εντέλει η μαζική επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης από τους μπράβους των Βρυξελων αλλά και τα ντόπια υποκείμενα τους, είχε μια απλή, απλούστατη εξήγηση που ουτε ο ίδιος την κατάλαβε αμέσως.
Όλα ξεκίνησαν από τις συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων σχετικά με την ρευστότητα και τις υποχρεώσεις του Ελληνικού δημοσίου, όπου πρόεκυψε κάτι που έχει αποκαλύψει το Ολυμπία εδώ και καιρό: Η πληρωμή τόκων για ένα μαύρο σουάπ που είχε συνάψει ο Σημίτης ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ με την Deutsche Bank για να εξοφληθούν Γερμανοί προμηθευτές του δημοσίου το 1999. Το σουάπ αυτό είχε μεταφερθεί νύχτα σε υποκατάστημα της Γερμανικής τράπεζας εκτός Ευρώπης και τα τοκοχρεωλύσια ερχόντουσαν με την μορφή «φιρμανιού» απ’ ευθείας στο Ελληνικό υπουργείο οικονομικών. Όπου βέβαια το πλήρωναν χωρίς κανέναν έλεγχο, οι συνεργατες του Σημίτη, που όλως τυχαίως μονοπωλούσαν από το 2009 και μετά την καρέκλα.

Μαξίμου: Στηρίζουμε Βαρουφάκη- συνεδριάζει το απόγευμα η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης


Ελλάδα Επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη κατά τη σύσκεψη της Κυριακής του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το απόγευμα στις 18:30 συνεδριάζει η  πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη του Γ. Βαρουφάκη.
 
Υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη θα συνεδριάσει στις 18:30 στο υπουργείο Οικονομικών η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης που συστάθηκε μετά την χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ομάδα αυτή όπως είναι γνωστό μετέχει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο γ.γ. της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς.

Κουνιάδος του Ηλία Μόσιαλου ο Γιώργος Χουλιαράκης!..

    Φωτογραφία του Παππούς Νίκος Αρβανίτης.
    ΕΛΑΒΑ ΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ.... ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟΟΟΟΟ!!!!!!
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ,
    Κουνιάδος του Ηλία Μόσιαλου ο Γιώργος Χουλιαράκης!...
    Από τα ελάχιστα πράγματα που ξέρουμε για την προσωπική του ζωή είναι ότι είναι παντρεμένος με μια Ισπανίδα και λατρεύει την αδελφή του Λιλή Χουλιαράκη η οποία είναι καθηγήτρια στο LSE και παντρεμένη με τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, επίσης πανεπιστημιακό Ηλία Μόσιαλο.......
    http://www.thetoc.gr/…/o-neos-isxuros-stis-diapragmateuseis…

ΠΡΟΣΟΧΗ! Καμμιά φωτογραφία των παιδιών στο Διαδίκτυο. Αυστηρή οδηγία του Σφακιανάκη πρός γονείς και χρήστες των κοινωνικών δικτύων

Ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε σε περιστατικά παιδιών στην Ελλάδα, τα οποία βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση όταν φωτογραφίες τους «πειράχτηκαν» μέσω φωτομοντάζ και διέρρευσαν στο σχολικό τους περιβάλλον, παρουσιάζοντας π.χ. το πρόσωπο του παιδιού με το σώμα κάποιας πορvοστάρ.

ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ Read more: http://www.oparlapipas.com/2015/04/blog-post_4176.html#ixzz3YXQHU7Ml


Τη δέσμευση της Γερμανίας ότι θα συνδράμει με αναπτυξιακό πακέτο δις ευρώ απέσπασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης …


Τσίπρας στη συνάντηση που είχαν οι δυο πλευρές (Μέρκελ και Τσίπρας) στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής και η συνομιλία των οποίων συμφωνήθηκε να είναι εμπιστευτική.

Ερίκ Τουσέν: «Κανείς δεν φανταζόταν ότι μια κυβέρνηση ενάντια στη λιτότητα θα κάνει λογιστικό έλεγχο»

Ο βέλγος οικονομολόγος Ερίκ Τουσέν, εκπρόσωπος της Επιτροπής για την Κατάργηση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου (CADTM), μιλά στο βασκικό περιοδικό Gara για την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης να διεξαγάγει λογιστικό έλεγχο για το δημόσιο χρέος.

Ποια είναι η εντολή που σας δόθηκε από το

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Τον Τσίπρα και τα μάτια μας!

Η εκλογική νίκη των δυνάμεων της Αξιοπρέπειας στις 25 Ιανουαρίου και ο σχηματισμός της κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων,είναι η πρώτη ρωγμή στο οικοδόμημα της «Ευρώπης» των τοκογλύφων και των τραπεζιτών.
Η πρώτη αμφισβήτηση της επικυριαρχίας των «αγορών» επί της Δημοκρατίας.

ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ SIEMENS-ΤΥΠΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

 Πόσες φορές μέσω των φιλόξενων στηλών της εφημερίδος “Ελεύθερη Ώρα”, χωρίς φόβο και πάθος, χωρίς αγκυλώσεις και δεσμεύσεις, αναδείξαμε πρώτοι από όλους τους άλλους το μεγαλύτερο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο της μεταπολεμικής Ελλάδος. Το έγκλημα των “μαύρων” ταμείων της Siemens, μέσω των οποίων δημιουργήθηκε ο ομφάλιος λώρος διαπλοκής πολιτικών προσώπων και γερμανικής εταιρείας. Όταν προκαλέσαμε σεισμό στο πολιτικό σκηνικό με τη διαρροή ολόκληρης της κατάθεσης Χριστοφοράκου στον εισαγγελέα του Μονάχου λίγο μετά την φυγάδευση του από την Ελλάδα. Στην οποία κατάθεση – βόμβα, ο Χριστοφοράκος αποκάλυπτε πως οι μίζες στους Έλληνες πολιτικούς

Απαλλαγή από τη φορολόγηση αποζημιώσεων και επιδοτήσεων και τεκμαρτή δαπάνη 20% εφάπαξ για να μην αδικηθούν οι αγρότες

Αποτέλεσμα εικόνας για κεγκερογλουΗ απαλλαγή από τη φορολόγηση αποζημιώσεων και επιδοτήσεων, αλλά και η εφαρμογή της πρότασης του κ. Βασίλη Κεγκέρογλου για 20% τεκμαρτή δαπάνη χωρίς παραστατικά για όλους τους αγρότες, ήταν μεταξύ άλλων, τα θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση στη Βουλή, της σχετικής Ερώτησης του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Ελληνικό Χρέος: «Δεν θα πληρωθεί διότι θα συμβεί κάτι τρομερό»!

Χιλιάδες μηνύματα από πολλές πηγές εγείρουν πολλά ερωτήματα, τα οποία στο σύνολο τους, οδηγούν όλα στο συμπέρασμα ότι οι ΗΠΑ, είναι έτοιμες για έναν μεγάλο πόλεμο στην Ευρώπη.

Μέχρι εδώ όλα καλά και γνωστά , το ζήτημα όμως είναι ότι οι ρωσικές υπηρεσίες ανακάλυψαν στοιχεία, τα οποία υποδεικνύουν ότι  ότι  η Βρετανία ετοιμάζονταν για πυρηνικό πλήγμα κατά της Ρωσίας.!!! 

Κυβέρνηση: "Ο Β.Σόιμπλε θέλει να υποτάξει την Ελλάδα" - Ακολουθεί δική του πολιτική ατζέντα ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ;

Ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε πως «κάποιοι θέλουν να χτυπήσουν την Ελλάδα και να την υποτάξουν», γι’ αυτό και δεν έχουν την πολιτική διάθεση να βρεθεί λύση και να ανοίξει η χρηματοδότηση που θα τονώσει τη ρευστότητα στη χώρα.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου έδωσε 300.000 ευρώ για την ψηφιοποίηση του αρχείου του Ιδρύματος Μητσοτάκη

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου έδωσε 300.000 ευρώ για την ψηφιοποίηση του αρχείου του Ιδρύματος Μητσοτάκη
Τελικά όντως λεφτά υπάρχουν και μάλιστα με το παραπάνω. Ειδικά όταν πρόκειται για το ΊδρυμαΚωνσταντίνος Μητσοτάκης και την ψηφιοποίησή του αρχείου του.

Συγκεκριμένα με βάση την απόφαση με ΑΔΑ: ΒΙΦΧΩΞΕ-ΩΚ7 την οποία δημοσιεύει το tribune.gr και έχει αναρτηθεί και στο Διαύγεια, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ξόδεψε ούτε λίγο ούτε πολύ περί τα 300.280 ευρώ για την «Ψηφιοποίηση και Πολυκαναλική Διάθεση του αρχείου του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης». Το έργο ανατέθηκε έπειτα από δημόσιο διαγωνισμό στην εταιρεία «Space Hellas» και η διάρκεια υλοποίησής του ανέρχεται σε 15 μήνες.

ΒΙΝΤΕΟ : ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΥΣ & ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ Η ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ !!!

Γράφει η Ραχήλ Μακρή

Μερικοί έχασαν την ψυχραιμία τους και επιδόθηκαν σε προσωπικές επιθέσεις και σεξιστικά σχόλια, όπως αυτό που δέχθηκα από τον κ. Μητσοτάκη. 
Λυπάμαι που η ένδεια των επιχειρημάτων του κ. Μητσοτάκη τον οδήγησε στον κατήφορο των προσβολών επί προσωπικών επιλογών.

Του απαντώ ότι εξηγήσεις θα πρέπει να δώσει αυτός και ιδίως όταν από τις εξακόσιες κλήσεις που βρέθηκαν στην τηλεφωνική συσκευή του κ. Χριστοφοράκου οι τετρακόσιες αφορούσαν αυτόν και τους οικείους του.

Εξηγήσεις θα πρέπει να δώσει αυτός, γιατί ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και βαφτιστήρι του πατέρα του, διέθεσε 300.280 ευρώ άνευ ΦΠΑ από πόρους που διαχειρίζεται ο δήμος του για την ψηφιοποίηση του αρχείου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που εδρεύει σε άλλο δήμο με απευθείας ανάθεση σε εταιρεία που εμπλέκεται σε σκάνδαλο σε εξοπλιστικά.

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Reuters: Απολύτως απομονωμένος ο Βαρουφάκης στο Eurogroup. Οι υπουργοί έτρωγαν και εκείνος περιπλανιόταν μόνος στο ξενοδοχείο

VAROUFAKISΑνταπόκριση του Reuters από τη Ρίγα της Λετονίας, όπου διεξήχθη το Eurogroup, περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τις μοναχικές βόλτες του Έλληνα υπουργού Οικονομικών και την πλήρη απομόνωση που βίωσε από τους συναδέλφους του.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, ενώ τα λεωφορεία μετέφεραν τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών για το δείπνο στην πρωτεύουσα της Λετονίας, στη Ρίγα, το βράδυ της Παρασκευής, ο Γιάνης Βαρουφάκης έμεινε πίσω στο ξενοδοχείο, αποφεύγοντας βοηθούς ή οποιαδήποτε μέτρο ασφαλείας.

Κοτζιάς: Θέλουν να μας στηρίξουν ή να τιμωρήσουν μια αριστερή κυβέρνηση;




«Θέλουν να μας στηρίξουν για να έχουμε ανάπτυξη [...] ή αποφασίζουν να αφήσουν την Ελλάδα να αντιμετωπίζει δυσκολίες, να την τιμωρήσουν και να δώσουν ένα παράδειγμα του τι συμβαίνει σε μια χώρα που έχει αριστερή κυβέρνηση», αυτό είναι το δίλημμα που θέτει στην Ευρώπη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του στο Reuters από την Νέα Υόρκη.

Τα λέει όλα το σκίτσο που κοινοποίησε ο Βαρουφάκης μετά το Eurogroup (δείτε φωτο)

Ενα χαρακτηριστικό σκίτσο έκανε retweet o Γιάνης Βαρουφάκης, έπειτα από τη συνεδρίαση του Eurogroup, στη Ρίγα.
Στο σκίτσο, ο ένας χαρακτήρας κρατά ένα πλακάτ, που ζητά «Αυξήστε τον κατώτατο μισθό», ενώ απέναντί του ο άλλος χαρακτήρας, που στέκεται πάνω σε ένα βουνό από χαρτονομίσματα του απαντά «Η απληστία σου βλάπτει την οικονομία».
Ενας χρήστης του Twitter κοινοποίησε το εν λόγω σκίτσο στον Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών να το αναδημοσιεύει.

Ψυχρή διαφθορά -Ο τρόμος των Γερμανών και η μοίρα των Ελλήνων-

Πολλά συμβαίνουν εις τον διεθνή χώρο. Ευτυχώς εις την σύγχρονη εποχή υπάρχει το Διαδίκτυο, το οποίο είναι πολύ διαδεδομένο εις το εξωτερικό. Εκεί ο κάθε πολίτης, παράλληλα με τον έντυπο τύπο, κάνει χρήση σε ευρύτατη μορφή και του Διαδικτύου, ενημερώνεται καθημερινώς και ανεμπόδιστα και από πολλές πηγές για κάθε τι που συμβαίνει. Το εργαλείο αυτό τον βοηθάει και να κρίνει, αλλά και για να αποφασίζει για την ζωή του, να παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Είναι τώρα ένα επιπρόσθετο και σημαντικό «εργαλείο» της Δημοκρατίας.

Φαίνεται όμως, ότι η Δημοκρατία εις την χώρα μας έχει άλλη σημασία και άλλους κανόνες. Βάσει της «Θεωρίας» μερικών «εμπειρογνωμόνων», η Δημοκρατία οφείλει να προστατεύει τους πολίτες αυτής της χώρας. Ναι, έτσι πρέπει να είναι. Αλλά εδώ τίθεται το ερώτημα. Ποίους πολίτες εννοούμε, ότι οφείλει να προστατεύει;  Αυτούς οι οποίοι, εκ συστήματος, ανήκουν εις την κατηγορία των «βολεμένων», ή αυτούς που έχουν καταδικαστεί να ανήκουν εσαεί εις την κατηγορία των βωβών και των κωφών;

Τελευταίοι σπασμοί του παλαιού καθεστώτος

Τελευταίοι σπασμοί του παλαιού καθεστώτος
Την ύστατη μάχη για να "δικαιώσουν" τη μνημονιακή πολιτική που επέβαλαν την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα και, ταυτόχρονα, να επιβιώσουν πολιτικά δίνουν ευρωπαϊκές και εγχώριες πολιτικές δυνάμεις και κύκλοι, καθώς πλησιάζει η ώρα της συμφωνίας με τους δανειστές, που θα επέτρεπε στη χώρα μας να βγει από το αδιέξοδο και να ανασυνταχθεί.
Υπουργοί Οικονομικών εμφανίστηκαν ουδόλως αρνητικοί προς την Ελλάδα στη χθεσινή σύσκεψη του Eurogroup, απρόθυμοι να διακρίνουν την πρόοδο στη διαπραγμάτευση για την οποία μιλούν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι. Παράλληλα, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στη Βουλή πολεμούν σθεναρά κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να συμμαζέψει την κατάσταση, να προβάλει αντίσταση στους δανειστές και να αναπτύξει πρωτοβουλίες που ξεφεύγουν από τη μνημονιακή πεπατημένη. Απροκάλυπτα, όπως οι κ. Γεωργιάδης και Λοβέρδος που υπηρετούν το σχέδιο επιβίωσης των αρχηγών τους, όχι μόνο υπεραμύνονται της πολιτικής Σόιμπλε, αλλά φτάνουν στο σημείο να υιοθετούν και απειλές περί Grexit. Για "πέμπτη φάλαγγα" μίλησε ο Π. Λαφαζάνης, για "εξοπλισμό των δανειστών" ο Ν. Βούτσης.

Προχωρημένη πρόταση του Κοτζιά στο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ: Να φύγουμε οι εγγυητές από τη μέση να ενωθεί η Κύπρος…

Προχωρημένη πρόταση του Κοτζιά στο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ: Να φύγουμε οι εγγυητές από τη μέση να ενωθεί η Κύπρος…Της Σ. Αραβοπούλου
«Εμείς, ως εγγυήτρια δύναμη, επιθυμούμε για τον εαυτό μας, αλλά και για την Τουρκία να αποσυρθεί από την Κύπρο», είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι μουν.
Ένα βασικό θέμα τη συνάντησης με τον κ. Κι μουν ήταν το Κυπριακό «τα ζητήματα» όπως είπε ο κ. Κοτζιάς «της προόδου ή μη και της ελπίδας που έχουμε για τη λύση του Κυπριακού προβλήματος, για τη διαπραγμάτευση, που με απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης, θα ξεκινήσει».

Κοτζιάς: «Αν οι Τούρκοι θέλουν λύση σύντομα, να φύγουν αμέσως από την Κύπρο»

Κοτζιάς: «Αν οι Τούρκοι θέλουν λύση σύντομα, να φύγουν αμέσως από την Κύπρο»Ισχυρή παρέμβαση στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μετά τη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν κι Μουν.
«Αν οι Τούρκοι θέλουν λύση πολύ γρήγορα, δεν έχουν παρά να φύγουν πολύ γρήγορα από το νησί» τόνισε ο Ελληνας υπουργός και πρόσθεσε ότι «συναντήθηκα με το Γ.Γ. του ΟΗΕ και συζητήσαμε γύρω από τα ζητήματα της προόδου  ή μη και της ελπίδας που έχουμε για τη λύση του Κυπριακού προβλήματος, για τη διαπραγμάτευση, που με απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης, θα ξεκινήσει».

Αλλάζουν τη στάση τους οι Περιφερειάρχες μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα. Στηρίζουμε τις ενέργειες της κυβέρνησης (vid)

«Από τη στιγμή που είναι έκτακτο, προσωρινό, αλλάζουν και οι αποφάσεις μας» δήλωσε ο πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών, Κώστας Αγοραστός, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τα ταμειακά διαθέσιμα, και συμπλήρωσε: «Εμείς είπαμε από την αρχή, θέλουμε τον πρωθυπουργό, έχει ξεκάθαρη εικόνα, γνωρίζει πολύ καλά και από τη στιγμή που μας μίλησε ουσιαστικά, πραγματικά αληθινά, και χρειάζεται αυτή τη στιγμή η χώρα μας το εργαλείο για να τελειώσει η διαπραγμάτευση, εμείς θα το δώσουμε».