Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Α. Ξανθός: Προϊόν συμβιβασμού με τους δανειστές μας η ΚΥΑ για τα φαρμακεία

xan8os yyka pngΩς αναγκαίο κακό...περιέγραψε ούτε λίγο ούτε πολύ ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, την ΚΥΑ για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Όπως τόνισε ο ίδιος, δε, με την απόφαση αυτή δεν θα υπάρξει ουσιαστική δημοσιονομική, κοινωνική ή αναπτυξιακή ωφέλεια, αποτελεί ωστόσο προϋπόθεση για την πρόοδο της αξιολόγησης της χώρας και άρα και της εκταμίευσης της δόσης των 2 δισ. ευρώ.

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ! Τα σταγονίδια απειλούν τον ηρωϊκό εισαγγελέα που ανέκρινε τον Φαλτσιανί επειδή έδεσε τον Ρέστη!

Posted by olympiada στο Οκτωβρίου 31, 2015

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ καταγγέλουν κύκλοι του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας Εφετών Στόχος τους ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κ. Ζαγοραίος! Ναι, ο άνθρωπος που ανέκρινε τον Φαλτσιανί φέρνοντας όλους τους λογαριασμούς στην Ελλάδα. Αυτόν τον άξιο λειτουργό λοιπόν, επιχειρούν να τον τρομοκρατήσουν περνώντας τον πειθαρχικό, επειδή ανέθεσε την υπόθεση του Ρέστη σε τέσσερις εισαγγελείς! Προκειμένου να μην υπάρξει ουδεμία δυνατότητα συγκάλυψης ή τρομοκράτησης, όπως έχει γίνει πολλές φορές όταν απέναντι στο μεγάλο ψάρι βρίσκεται μόνον ένας εισαγγελέας.
Φαίνεται ότι αυτή η ενέργεια Ζαγοραίου κάποιους ενόχλησε. Τα κυκλώματα της παρείΐτσας Σαμαρά, που είχαν μάθει να «υπόσχονται» και κάτι Ζαγοραίοι τους «εκθέτουν»!

Κάτω τα χέρια απ’ την Κυριακάτικη αργία!

Η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών συμμετέχει στην κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας  την  Κυριακή 1 Νοέμβρη: Τσιμισκή με Αγ. Σοφίας στις 10.30 το πρωί
Αυτό είναι ένα ακόμη τραγικό μέτρο για τους εμποροϋπάλληλους, που όλα αυτά τα χρόνια έχουν υποστεί πάμπολλα αντεργατικά μέτρα (ελαστικοποιημένα ωράρια, χαμηλοί μισθοί, απλήρωτες υπερωρίες κ.λπ.).

ΙΩΣΗΦ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ. Ένας Δάσκαλος, 55 χρόνια πριν …(2 βίντεο)




Του Γιώργου Νικολαΐδη  (gnborn2shoot)
Τόσα ήταν τα χρόνια που μεσολάβησαν, μέχρις ότου οι τότε μαθητές και μαθήτριές του (των ετών 1958, ΄59, ΄60 και ΄61 και όχι μόνον) του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Φερών, μαζί με άλλους συντοπίτες, ξαναβρέθηκαν και πάλι δίπλα-δίπλα όπως κάποτε στα θρανία, στην  « ΒΡΑΔΙΑ ΜΝΗΜΗΣ », αφιερωμένη στον αξέχαστο Δάσκαλό τους.
 Θυμήθηκαν, αναπόλησαν τα μαθητικά τους χρόνια και συγκινήθηκαν. Κάποιοι πολύ. Και δικαιολογημένα.
Σε μια σύναξη, που πλημμύρισαν την αίθουσα εκδηλώσεων οι σχολικές τους αναμνήσεις  παραδομένες και ανήμπορες κάποιες στιγμές στα χειμαρρώδη συναισθήματα και δάκρυα. Όπου οι αλησμόνητες μελωδίες, τα κείμενα από τις οπερέτες,  που ως δωδεκάχρονοι  τότε πρωταγωνιστές ή κομπάρσοι και με ρόλους που πολλοί ακόμη και σήμερα θυμούνται, ξανατραγουδήθηκαν.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό- Τουρισμό



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-KATAΓΓΕΛΙΑ
      Την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση στο Συνδικάτο Επισιτισμού- Τουρισμού. Στην Συνέλευση αυτήν, καταθέσαμε προς έγκριση ψήφισμα συμπαράστασης  των διωκόμενων εργαζομένων, συνδικαλιστών και αλληλέγγυων στον ΚΑΦΕΝΑΙ (ΜΥΡΣΙΝΗ).
Το συγκεκριμένο ψήφισμα έχει κατατεθεί και σε άλλα Σωματεία, συλλογικότητες, οργανώσεις, κόμματα κ.λ.π. και αναφέρεται στον χουντικό νόμο της απείθειας, στις διώξεις/ στοχοποιήσεις αγωνιστών και στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων.

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΒΟΜΒΑ τραπεζοΫπαλλήλων προς δανειολήπτες: “Οι τράπεζες έχουν ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ-Δεν χρωστάει κανένας-Δεν θα πληρώσει κανένας”


Ανοιχτή επιστολή τραπεζοϋπαλλήλων στην κοινωνία
katatheseis-daneia-trapezaΕίμαστε εργαζόμενοι στην Τράπεζα. Προσφέρουμε τον χρόνο μας προς εκμετάλλευση δουλεύοντας για λογαριασμό κάποιου άλλου. Ανήκουμε στην εργατική τάξη. Ανήκουμε δηλαδή στην τάξη αυτή που πλήττεται περισσότερο τα τελευταία 5 χρόνια τουλάχιστον… Μια πληττόμενη, υπερχρεωμένη εργατική τάξη, που ο καπιταλισμός και όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις, φρόντισαν να «αλυσοδέσουν» με χρέη και ενοχές… Όχι μόνο εμάς, αλλά και τα παιδιά των παιδιών μας. Yποθήκευσαν όχι μόνο τα σπίτια, όχι μόνο τον μόχθο μας, όχι μόνο τον πλούτο που η δική μας εργατική τάξη παράγει, αλλά και το παρόν και το μέλλον όλων μας …

ΠΑΓΩΣΕ Η ΕΥPΩΠΗ | «Από τα 250 δις που πήρε η Eλλάδα, τα 220 δις πήγαν σε…

Το άρθρο είναι… αφιερωμένο σε όλους αυτούς που δείχνουν με το δάκτυλο την Ελλάδα.

Μια συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, προκάλεσε πανικό στους δανειστές μας.

Ο Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, μιλώντας στη RaiNews24, αποκάλυψε ΚΑΘΑΡΑ, πως τα 220 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 250 δισ.

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Αθήνα, Τετάρτη 4 Νοέμβρη, Πολιτική εκδήλωση: 20 χρόνια χωρίς τον Ερνέστ Μαντέλ

Στις 20/7/1995, πριν από 20 χρόνια έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο Ερνέστ Μαντέλ, ένας από τους σημαντικότερους μαρξιστές θεωρητικούς μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο και ηγέτης της τροτσκιστικής 4ης Διεθνούς.
-
 Την Τετάρτη 4 Νοέμβρη, ώρα 18:30, στη Νομική σχολή, αίθουσα 13, 7ος όροφος (είσοδος από Μασσαλίας), η Ο.Κ.Δ.Ε. πραγματοποιεί Πολιτική Εκδήλωση, με θέμα:
«Ερνέστ Μαντέλ: Η ζωή και το έργο του. Η συμβολή του στην Μαρξιστική Οικονομία, σε θέματα Επαναστατικής Στρατηγικής και Τακτικής και στην οικοδόμηση της 4ης Διεθνούς»
-
Με ομιλητές τους:
Γιάννη Τόλιο (Διδάκτωρ οικονομικών) 
Νίκο Γιαννόπουλο (Δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα)
Σωφρόνη Παπαδόπουλο (Στέλεχος της Ο.Κ.Δ.Ε.)

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ:«Εκβιαστική η αύξηση του ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά. Η Κομισιόν σαμποτάρει συνειδητά τον ελληνικό τουρισμό».

Η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα με παρέμβασή της στο Ευρωκοινοβούλιο χαρακτήρισε εκβιαστική την επιβολή αύξησης του ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά,  κατηγόρησε την Κομισιόν ότι σαμποτάρει εν γνώσει της τον πλέον παραγωγικό και αναπτυξιακό τομέα της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό και την κάλεσε να απαντήσει ποια συμφέροντα εξυπηρετεί.
Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης.
 «Είναι τουλάχιστον ύποπτο, όταν ζητάμε ως Κοινοβούλιο από τα κράτη μέλη να αναγνωρίσουν τη σημασία της μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ στις τουριστικές υπηρεσίες (παράγραφος 63 της έκθεσης),την ίδια στιγμή οι λεγόμενοι «θεσμοί», του περίφημου κουαρτέτου, να επιβάλουν στην Ελλάδα με το μνημόνιο την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ:"Να σταματήσει η Ε.Ε να χρηματοδοτεί την ισραηλινή πολεμική βιομηχανία από τα κοινοτικά προγράμματα"

Σακοράφα σε Μογκερίνι: «Αν δεν αλλάξετε πολιτική το "Κράτος Τρομοκράτης" του Ισραήλ θα συνεχίσει την δολοφονική πολιτική του και θα σας περιφρονεί.»

Έντονη κριτική για την αδράνεια της Ε.Ε σχετικά με το παλαιστινιακό άσκησε σήμερα η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του ευρωκοινοβουλίου από την αρμόδια επίτροπο για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι.


H Γερμανία θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης

Παρέμβαση της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια του Στρασβούργου για το θέμα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ευρωκοινοβουλίου για τα συμπεράσματα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της συνεδρίασης ηγετών.
«Αναρωτιέμαι για πόσα χρόνια θα συζητάνε Επιτροπή και Συμβούλιο για το πώς θα αντιμετωπίσουν αυτή τη χωρίς προηγούμενο ανθρωπιστική κρίση.
Απέναντι σε αυτήν την τραγική πραγματικότητα παρακολουθήσαμε την χθεσινή φάρσα της μίνι-συνόδου κορυφής.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ: Η ΕΕ επιτίθεται στο ελληνικό Έθνος: «Είναι καλύτερα για τους πρόσφυγες-λαθρομετανάστες να παραμείνουν στην Ελλάδα»!

ΣΧΕΔΙΟ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ «ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ – Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
 του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Το σχεδιασμό διατήρησης παραμονής των τεράστιων προσφυγικών και λαθρομεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα που «βουλιάζει» οκονομικά,κοινωνικά και εθνικά αποκάλυψε Ευρωπαίος αξιωματούχος στον Economist δηλώνοντας μάλιστα ότι «είναι καλύτερα για τους πρόσφυγες (άρα και για τους λαθορμετανάστες» μα μείνουνστην Ελλάδα».

Αποικία λαθρομεταναστών η Ελλάδα: Παίρνουν τα σπίτια από τους Έλληνες και τα χαρίζουν στους ξένους!

Αποικία λαθρομεταναστών η Ελλάδα: Παίρνουν τα σπίτια από τους Έλληνες και τα χαρίζουν στους ξένους!  Μόνο ως τραγελαφική μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση της Συνόδου Κορυφής για το «προσφυγικό», στην οποία συναίνεσε με χέρια και με πόδια (λες και ψήφιζε μνημόνιο) η «δεύτερη φορά αριστερά» κυβέρνηση.
Είχαμε γράψει προ ημερών για την αποκάλυψη του περιοδικού Spiegel που ήθελε να έχει υπάρξει συνεννόηση μεταξύ Τσίπρα και Μέρκελ για την δημιουργία μίας αποικίας λαθρομεταναστών στο κέντρο των Αθηνών, όπου θα στεγάζονταν 50.000 «πρόσφυγες». Τελικώς το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού επιβεβαιώθηκε σχεδόν πλήρως, με κάποιες διαφοροποιήσεις στις λεπτομέρειες.

Ο Κασιδιάρης τίναξε στον αέρα την υποδοχή Ντομπρόφσκις στη Βουλή [βίντεο]

Επίθεση με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Βλάντις Ντομπρόβσκις.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, άκουγε έκπληκτος τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να τον αποκαλεί «οικονομικό εγκληματία» και «ανεπιθύμητο» στην χώρα μας. Το επεισόδιο έγινε κατά της διάρκεια Διακομματικής Επιτροπής στην Βουλή, στην οποία έδωσε το «παρών» ο Λετονός Βλάντις Ντομπρόβσκις.
Παίρνοντας τον λόγο ο Ηλίας Κασιδιάρης τον αποκάλεσε «οικονομικό εγκληματία που ευθύνεται για τον θάνατο χιλιάδων Ελλήνων και «Εκπρόσωπο τοκογλύφων που είναι ανεπιθύμητος στην πατρίδα μας».

Νίκος Τόσκας: «Δεν δεχόμαστε τις κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες σε θαλάσσιο χώρο»

«Δεν δεχόμαστε τις κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες σε θαλάσσιο χώρο», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Τόσκας, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε  για την παράδοση 12 μηχανημάτων ταυτοποίησης προσφύγων-μεταναστών Eurodac, τα οποία πρόσφερε η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Γερμανίας ως ενίσχυση στην ΕΛ.ΑΣ.
Τον εξοπλισμό παρέδωσε ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, Πήτερ Σουφ, προκειμένου μέσα στις επόμενες μέρες να τοποθετηθεί στα νησιά του Βορειοανατολικού και Ανατολικού Αιγαίου όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές.

Προσφυγικό- Μεταναστευτικό, ο ρόλος της Τουρκίας, η Δύση και η Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για πραττωΤου Χρήστου Θ. Μπότζιου, Πρέσβη ε.τ.
Ο τίτλος θα μπορούσε να διαβασθεί και αντίστροφα. Πρόκειται για συσχετισμούς με πολιτικό, γεωπολιτικό, πολιτιστικό και οικονομικό περιεχόμενο που όταν, δεόντως, ληφθούν υπόψη, συμβάλλουν στην καλλίτερη αντίληψη και εκτίμηση της στάσης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό των εμπλεκομένων μερών μεταξύ των οποίων ασφαλώς συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.
Το θέμα, άκρως επίκαιρο, προκάλεσε εκ νέου το ενδιαφέρον της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης μετά και την επίσκεψη που πραγματοποίησε πρόσφατα στη τουρκική Πρωτεύουσα η Γερμανίδα Καγκελάριος κα Ανγκελα Μέρκελ. Το timing της επίσκεψης εξυπηρετούσε και εσωτερικές σκοπιμότητες. Ο Τούρκος Πρόεδρος αντιμετωπίζει τη πρόκληση των Βουλευτικών εκλογών, αρχές Νοεμβρίου, από την έκβαση των οποίων πιθανό να εξαρτηθεί και το πολιτικό του μέλλον.

ΧΑΜΟΣ με τα κόκκινα δάνεια: Ερχεται μεγάλη ανατροπή;

Σύμφωνα με πληροφορίες... οι ξένοι σκοπεύουν να αγοράσουν τα κόκκινα δάνεια στο 15% με 20% τις αξίας του κάθε "κόκκινου" δανείου.

Μάλιστα τα funds δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον για τα στεγαστικά δάνεια, για τον απλούστατο λόγο ότι πίσω από αυτά... υπάρχει ένα ακίνητο που επιφέρει σίγουρα χρήματα.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Μουσική Διαδρομή από το Έντεχνο τραγούδι στον Ελληνικό Κινηματογράφο” (Σάββατο 31 Oκτωβρίου)

  Μουσική παράσταση για μικρό οργανικό σύνολο και φωνές.
  Το μουσικό σχήμα “Ελλάδος Ήχος” ευελπιστεί να ταξιδέψει τον ακροατή τουμε υλικό του την έντεχνη ελληνική μουσική και τραγούδια που βασίστηκανστους στίχους και την ποίηση ελλήνων ποιητών.Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος, Μίμης Πλέσσας
κ.ά. είναι ίσως οι πιο αντιπροσωπευτικοί συνθέτες των τελευταίων χρόνων αλλά και τις πραγματικά ποιοτικής Ελληνικής μουσικής.
Τα τραγούδια των παραπάνω συνθετών παρουσιάζονται από το μουσικό σχήμα σε μεταγραφή για όμποε, φλάουτο, πιάνο και δύο φωνές. Μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παρουσίαση που διατηρεί όμως την νοσταλγικότητα της εποχής που γράφτηκαν. Μια άλλη ματιά απέναντισε αυτή τη μουσική που στις μέρες μας συνεχώς υποβαθμίζεται.

Συνάντηση Πούτιν – Ασαντ: Είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξη κατά του ISIS και υπέρ της ανεξαρτησίας του συριακού λαού

Με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε χθες βράδυ στο Κρεμλίνο ο Μπασάρ αλ Ασαντ. Ο σύριος πρόεδρος ήταν προσκεκλημένος της Μόσχας προκειμένου οι δύο ηγέτες να συζητήσουν την πορεία των ρωσικών αεροπορικών επιχειρήσεων κατά των τρομοκρατών του ISIS στη Συρία και τη συνεργασία με τον συριακό στρατό.
Ο Μπασάρ αλ Άσαντ ευχαρίστησε προσωπικά τον ρώσο ηγέτη για την συνεχή στήριξη στον αγώνα της χώρας του κατά της τρομοκρατίας: «Πρώτα απ 'όλα, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη προς το σύνολο της διοίκησης της Ρωσικής

Το Πόρισμα των « Σοφών» Αγνοεί Προκλητικά τις Αποφάσεις του ΣτΕ

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
 20 Οκτωβρίου 2015
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απόφαση ΣτΕ 2287/2015 Δημοσιεύθηκε στις : [ 18-06-2015 ]  Κοινωνική ασφάλιση - Κύριες και επικουρικές συντάξεις - Περικοπές συντάξεων - Επίλυση ζητήματος λόγω σπουδαιότητας - Αντισυνταγματικότητα ρύθμισης

«Η Πακετοποίηση και Πώληση των Δανείων…»

Θεολόγου Α.Το κερασάκι της οικονομικής κρίσης στη Κύπρο
Παρακολουθούμε αποχαυνωμένοι να εξελίσσεται το δεύτερο σκέλος της οικονομικής κρίσης μετά τα γεγονότα του Μαρτίου του 2013, όχι ανήμποροι να αντιδράσουμε αλλά αδαείς του τι πραγματικά πρόκειται να έρθει με την πακετοποίηση και πώληση των ενυπόθηκων δανείων.
Ένα νομοσχέδιο, προαπαιτούμενο της επόμενης αξιολόγησης του Κυπριακού δανειακού προγράμματος, που αρχικά δεν υπήρχε και που προστέθηκε αργότερα στην μνημονιακή σύμβαση, ως προϋπόθεση της εισροής κεφαλαίων για την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου τον Ιούλιο του 2014.

«Κένυα: Κινδυνεύουμε να γίνουμε η Ελλάδα της Αφρικής…!»

Η χώρα έχει γεμίσει με αφίσες που θέτουν αυτό ακριβώς το ερώτημα… Καθώς τα χρέη βαραίνουν την οικονομία της Κένυας, οι οικονομολόγοι της χώρας ζητάνε να σταματήσει η διαφθορά και οι υψηλές δαπάνες του κράτους, φέρνοντας ως παράδειγμα τη χρεοκοπημένη Ελλάδα.
Μάλιστα το Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών της Κένυας (ICPAK) προειδοποίησε πριν μερικές μέρες ότι η Κένυα θα μπορούσε να καταλήξει σε μια κρίση χρέους παρόμοια με αυτή που κατέρρευσε την οικονομία της Ελλάδας, αν η διαφθορά και οι υψηλές δαπάνες του κράτους συνεχιστούν στον ίδιο ρυθμό.

«Ισλανδία: 74 χρόνια φυλακή σε τραπεζίτες.»

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος 
Σε συνολικά 74 χρόνια φυλακή καταδικάστηκαν 26 Τραπεζίτες, στην Ισλανδία, για τον ρόλο τους στην οικονομική κατάρρευση της χώρας, το 2008.
Με δύο ξεχωριστές αποφάσεις του Αρείου Πάγου και του Επαρχιακού Δικαστηρίου του Ρέικιαβικ πέντε κορυφαίοι Τραπεζίτες από τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας κρίθηκαν ένοχοι, για χειραγώγηση της αγοράς, για υπεξαίρεση και για παραβίαση των κανόνων τραπεζικής πίστης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΗΣ,ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ..!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΗΣ


Του Αθανασόπουλου Περικλή
Αθήνα 25-10-2015
 ΕΘΝΙΚΟΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ 0-3
Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥ..!!
Και όμως παρόλο που έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία παρουσία του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ στην Α’ Εθνική κατηγορία, ο κορυφαίος Έλληνας φίλαθλος όλων των εποχών παραμένει πιστός στην ιδέα του Εθνικού παρόλες τις απογοητεύσεις.
Πρόκειται φυσικά για τον «ΕΘΝΙΚΑΡΑ», ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΗ ο οποίος ενώ  σήμερα έχασε ο ΕΘΝΙΚΟΣ στην έδρα του στο ΜΟΣΧΑΤΟ, από τον καλύτερο ΙΩΝΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ με 3-0, Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΗΣ κατάπιε στωικά και αυτό το ποτήρι με εμφανή την λύπη και την απογοήτευση στο πρόσωπο του.

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Έντυ Μάγιερς: Ψευδής η Ιστορία της Εθνικής Αντίστασης που διδάσκεται στην Ελλάδα

      Η δήλωση αυτή του Αρχηγού της Συμμαχικής Στρατιωτικής Αποστολής στην Ελλάδα της Κατοχής, την περίοδο 1941-1944, προέρχεται από συνέντευξη που παραχώρησε ο Έντυ Μάγιερς στον πρόεδρο της «Εταιρείας Μελέτης Ελληνικής Ιστορίας» Γεράσιμο Αποστολάτο, στις 26 Οκτωβρίου 1995 στον Οικονομικό Ταχυδρόμο. Η αυτούσια αναδημοσίευσή της αποσκοπεί να αποδείξει την πλάνη και την πλαστογράφηση της ιστορίας της περιόδου στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης. Πρόκειται για την «τελευταία κατάθεση για την συμβολή των κατοχικών Αντιστασιακών Οργανώσεων από τον Ανώτατο τότε εκπρόσωπο των Συμμάχων στην Ελλάδα», όπως αναφερόταν και στο έντυπο που δημοσιεύθηκε.

Και τι έγινε που επιβεβαίωσε η ΕΚΤ τα κέρδη Ολλανδίας – Γερμανίας στις ελληνικές πλάτες;

germania-elladaΓράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς
Την ίδια ημέρα, χθες, που έκαναν το γύρο των ελληνικών μέσων ενημέρωσης οι δηλώσεις Σόιμπλε για την ανυπαρξία κράτους στην Ελλάδα, δημοσιεύονταν και τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που έδειχναν πόσο έχουν πληγεί σε κατά κεφαλήν επίπεδο οι έλληνες πολίτες και άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί τα χρόνια του μνημονίου.
Για την ακρίβεια τα στοιχεία της ΕΚΤ, αναφέρουν και ποιοι πολίτες της ΕΕ έχουν αυξήσει τον ατομικό τους πλούτο για την περίοδο 2009-2013.

Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.: ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΑ..!!



 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΕΜΕΙΣ" ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΓΣΕΕ



Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.-ΓΣΕΕ ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Αθήνα 21 Οκτωβρίου 2015
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ – ΟΙ ΘΕΣΕΙΣΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΜΕΙΣΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΓΣΕΕ“ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5o Χαριστικό παζάρι αλληλεγγύης

 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Εμφάνιση DSC_0129.JPGΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη Κυριακή το χαριστικό παζάρι αλληλεγγύης που διοργάνωσε η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών στους Αμπελόκηπους. Άνεργοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαίοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής και πρόσφεραν ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία, τρόφιμα, φάρμακα κ.α. αποδεικνύοντας ότι η αλληλεγγύη και οι αγώνες μας,