Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Γιατί ο Κυριάκος δεν ψήφισε τον Προκόπη για Πρόεδρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τότε, δεν είχε ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς δεν τον θεωρούσε καταλληλότερο.
Ο Πρετεντέρης θυμίζει γιατί ο Κυριάκος δεν ψήφισε τον Προκόπη για ΠρόεδροΜάλιστα με ανακοίνωσή του ο κ.Μητσοτάκης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν συμφωνούσε με την επιλογή Παυλόπουλου και ξεκαθάριζε πως δεν θα πήγαινε στην ψηφοφορία γιατί σε προσωπικό επίπεδο δεν ήθελε να τον καταψηφίσω. Σήμερα ο Γιάννης Πρετεντέρης από τη στήλη «Εμπιστευτικά» στην εφημερίδα «Τα Νέα» υπενθυμίζει τους τρεις λόγους που ο Κυριάκος δεν ψήφισε τον Προκόπη για Πρόεδρο.

Γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης:
Υπενθυμίζω ότι ο Κυριάκος δεν έχει ψηφίσει τον Παυλόπουλο για Πρόεδρο. Κι όχι μόνο δεν πήγε να ψηφίσει αλλά τράβηξε και μία δήλωση που έλεγε πως δεν πιστεύει πως είναι ο καταλληλότερος για τρεις λόγους:
«Δεν αντιστάθηκε στις σειρήνες του πελατειακού κράτους, χειρίστηκε με ανεπάρκεια μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας, τον Δεκέμβριο 2008, και τέλος δεν εκφράζει τη θέση της Ελλάδας στην ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που εγώ θα επιθυμούσα».

Πηγή:  iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: