Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΓΓΑ Συναδινός: «Υπάρχει το σενάριο να παραμείνει ανοικτός για τον αθλητισμό ο Αγιος Κοσμάς και παράλληλα να χρησιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό Χωριό»

synadinos_GGAΟι εκλογές της ΕΠΟ και το σύστημα διεξαγωγής τους, δεν είναι δημοκρατικό και με τον νέο νόμο θα αλλάξει.
Σε συνέντευξη που έδωσε, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, το βράδυ της Τετάρτης 14 Ιανουαρίου, στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101,8 δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Για το αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά και τις ομοσπονδίες που στεγάζονται εκεί:
«Υπάρχει το σενάριο να παραμείνει ανοικτός για τον αθλητισμό ο Αγιος Κοσμάς και παράλληλα να χρησιμοποιηθούν εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό Χωριό, με αυτό το σενάριο θα υπάρχουν δύο πυλώνες των αθλημάτων. Πάντως η χρήση των εγκαταστάσεων από τις αθλητικές ομοσπονδίες ανανεώθηκε έως τον Οκτώβριο του 2016».

Για το προπονητικό κέντρο της Εθνικής ποδοσφαίρου:
«Είχε γίνει συζήτηση για έκταση στο Σχιστό η οποία ανήκει στη ΓΓΑ αλλά έχει εκκρεμότητες. Υπάρχουν καταπατητές και ο χώρος δεν είναι κατάλληλος. Είμαστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια».
Για τον νόμο που θα περάσει για το ντόπινγκ:
«Σχετικά με το ντόπινγκ θα υπάρξει πλήρης εναρμόνιση με αυτά που επικρατούν διεθνώς, με νόμο που θα ψηφιστεί μέσα στον Ιανουάριο. Μεταξύ άλλων, θα προβλέπονται κυρώσεις στις ομάδες σε περιπτώσεις που αθλητές τους πιαστούν ντοπαρισμένοι. Θα προβλέπεται κατά περίπτωση αφαίρεση βαθμών, αποβολή από την διοργάνωση και ακύρωση αγώνα».
Για το εκλογικό σύστημα στην ΕΠΟ:
«Δεν είναι δημοκρατικό το σύστημα στην ΕΠΟ, δεν έχουν όλες οι τάσεις εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο. Θα προβλεφθεί στο νέο νόμο αναλογικό σύστημα με απλή αναλογική, πολλαπλά ψηφοδέλτια και μειωμένη σταυροδοσία».
Για την θητεία στα μέλη των Δ.Σ. των αθλητικών ομοσπονδιών:
«Θα υπάρξει περιορισμός της θητείας τουλάχιστον για τις θέσεις του προέδρου, του γενικού γραμματέα και του ταμία. Σκοπός είναι να μπει νέο αίμα, υγιείς δυνάμεις και νέοι άνθρωποι».
Για τυχόν αλλαγές στην διαιτησία:
«Εξετάζονται διάφορες προτάσεις αλλά ακόμη δεν έχουμε καταλήξει».
Για τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες:
«Θα γίνουν στην Βραζιλία κάτι που σημαίνει ότι το κόστος μετακίνησης θα είναι μεγάλο. Εντός των ημερών θα ανακοινωθεί αναμόρφωση πιστώσεων για τα εθνικά στάδια και τις ομοσπονδίες».
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: