Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Τσιμουδιά στα ΜΜΕ, σε όσα είπε ο Σόϊμπλε για την ελληνική ελίτ.

xea42664f6751c936c50cc73c8cda4254_L.jpg.pagespeed.ic.7CGAsD8cyKPosted by Εξουσία στο Μαΐου 23, 2014
Είναι γνωστή πλέον η απάντηση του Σόϊμπλε, την οποία έδωσε, σε σχετική ερώτηση, Έλληνα δημοσιογράφου. Όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ όμως, έχουν επικεντρωθεί στο σημείο εκείνο της απάντησης, που μιλάει για έναν Έλληνα πολιτικό, ο οποίος πρότεινε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, λες και δεν ξέρουμε όλοι σ’ αυτή τη χώρα ποιος προτείνει τι.
Τσιμουδιά όμως και απόλυτο σιωπητήριο για τη σημαντικότερη καταγγελία που έκανε ο Σόϊμπλε. Ο Σόϊμπλε κατήγγειλε στον ελληνικό λαό (αλλά ποιος να ακούσει;), ως απόλυτα υπεύθυνη για την οικονομική του χρεοκοπία, την ελληνική πολιτικοοικονομική ελίτ. Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων, είπε:
 « Η θέση της Γερμανίας ήταν σταθερή. Ότι οι Έλληνες υποφέρουν από τα λάθη και τις παραλείψεις της ελληνικής ελίτ».
Αντί λοιπόν σήμερα, όλοι μας να συζητάμε για τις ευθύνες της σάπιας και διεφθαρμένης πολιτικοοικονομικής ελίτ, που μας έφερε στο σημερινό χάλι και να αναζητούμε τρόπους ανατροπής της, το καθεστώς έστρεψε έξυπνα τη συζήτηση προς το «γαργαλιστικό» θέμα της αναζήτησης του πολιτικού που πρότεινε επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.
Εμείς φυσικά ακολουθούμε αυτό που θέλουν τα ΜΜΕ. Μετά περιμένουμε να μας σώσουν οι ίδιοι που μας πτώχευσαν. Όπως όμως έλεγε ο Ασημάκης Πανσέλληνος «Η σωτηρία είναι επικερδής επιχείρηση μόνο για τον σωτήρα».
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: