Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Την ” μητέρα των μαχών ” δίνει η διαπλοκή, μετά την ” πόρτα ” των καναλαρχών από το Μαξίμου. Ποιοι πήγαν και έφαγαν … Χ !!!

xatzinikolaou” Χρειαζόμαστε Μνημόνια, αλλα … εθνικά Μνημόνια ! Σχεδιασμένα απο όλους. Με μια οικουμενική να τα εφαρμόζει…”! Αυτή ήταν η ατάκα – ” απόφθεγμα ” γνωστού δημοσιογράφου από την πρωινή του εκπομπή, Δευτεριάτικα, που φαίνεται να τοποθετεί με ακρίβεια το πολιτικό “αφήγημα” της διαπλοκής και μάλιστα σε πληθυντικό βαθμό, αν και τα συμφέροντα συνήθως “σκέπτονται και εκφράζονται στον … Ενικό” !

Δηλαδή αν το Μνημόνιο ειναι “εθνικό” , δεν θα έχει φόρους για τους αγρότες, που τωρα υπερασπίζονται μεγαλοδημοσιογράφοι και κανάλια που πριν από 2 μόλις χρόνια τους κουνούσαν το δάχτυλο και τους περιέγραφαν ως τους ” αγρότες με τα Καγιέν αντί για τρακτέρ… “ ; Δεν θα έχει μέτρα για τα μπλοκάκια γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών; Δεν θα έχει νέο και σκληρότερο Αςφαλιστικο και Συνταξιοδοτικό; Μάλλον βέβαια, το μόνο που ΔΕΝ θα έχει ( και μάλλον αυτό τους ” καίει ” ) είναι, μόνο 4 τηλεοπτικές άδειες, όπως έχει εξαγγείλει ο Νίκος Παππάς και επιβεβαίωσε χθες στο TAE KWON DO o Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ξέρεις τι είναι να έχεις εξασφαλίσει τα μπικικίνια και αυτός ο ” ανάλγητος ” ο Παππάς να μην σου δίνει “άδεια” να ανοίξεις το κανάλι σου;
Είχαμε πει πριν από μία εβδομάδα, ότι οι επόμενες 15 ημέρες θα ήταν οι πιο κρίσιμες για το κυβερνητικό στρατόπεδο καθώς το εσωτερικό μέτωπο της διαπλοκής θα ενέτεινε την πίεση και θα “μόχλευε” συσπείρωση σε ένα αντικυβερνητικό μέτωπο από λαικές ομάδες και κοινωνικές τάξεις που και ετερόκλητες είναι και εντελώς αντίθετη από την προσχηματική, προσέγγιση έχουν, στα μέτρα των Μεταρρυθμίσεων που περιέχει η υποχρεωτική πρώτη αξιολόγηση από τους θεσμούς.
Στην πραγματικότητα, ένα γεγονός ήταν, που έδωσε το έναυσμα για την έναρξη της ” Μητέρας των Μαχών ” της διαπλοκής, ενάντια στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Αυτό, δεν ήταν άλλο, από την ” πόρτα “ που έφαγαν καναλάρχες και επίδοξοι καναλάρχες από το Μαξίμου και τον αρμόδιο Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, την περασμένη εβδομάδα.
Πιο συγκεκριμένα καθώς, παρά τη στήριξη από τη ΝΔ που τώρα ” ξεπληρώνει ” τα προεκλογικά ” γραμμάτια ” του Κυριάκου Μητσοτάκη στα κανάλια για την στήριξή τους στον εσωκομματικό αγώνα για την ηγεσία του κόμματος, αλλά και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης – μηδέ εξαιρουμένης της ΛΑ.Ε του Παν Λαφαζάνη – πλησιάζει η D-Day για την κατεδάφιση του αυθαίρετου τηλεοπτικού πεδίου στην Ελλάδα και η έναρξη της διαδικασίας για την νόμιμη αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών, οι ” ενδιαφερόμενοι ” έσπευσαν στο Μαξίμου, τις προηγούμενες ημέρες για να ” βρουν άκρη ” με την ηγεσία του.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι:
– Ο Νίκος Χατζηνικολάου, συνιδιοκτήτης του Real Group, έχει ζητήσει άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, ενημερωτικού σταθμού, διαμηνύοντας μάλιστα ότι έχει διαθέτει ήδη τα απαιτούμενα κεφάλαια ( 8 + 8 εκατομμύρια ευρώ ), τα οποία έχει διασφαλίσει μέσω ” δανεισμού “. Οι πληροφορίες λένε ότι ” δεν βρήκε την ανταπόκριση που περίμενε ” με δεδομένο ότι επέμεινε στην πολιτική “στήριξη που παρείχε ο ίδιος και τα Μέσα του” το προηγούμενο χρονικό διάστημα, στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη πάντως τόσο ο ίδιος μέσω της εκπομπής του στο ρ/σ όσο και μέσω του enikos ακολουθούν γραμμή αυστηρής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και τα στελέχη της, ενώ ενισχύουν το σενάριο της Οικουμενικής …
– Ο Θοδωρής Κυριακού (όμιλος ΑΝΤ1) φαίνεται ότι στρέφει το ενδιαφέρον του στην εξασφάλιση άδειας ” θεματικού ” περιεχομένου και όχι ενημερωτικού – ψυχαγωγικού, όπως μέχρι σήμερα… Και εκείνος δεν πήρε θετική απάντηση, στις κρούσεις που έκανε !
mega– Ο όμιλος Βαρδινογιάννη (STAR – Mega) , έχει διαμηνύσει ότι θα διεκδικήσει πανελλαδική άδεια ενημερωτικού περιεχομένου , αυτόνομα, χωρίς τη συμμετοχή των συνεταίρων του στο Mega, Στ Ψυχάρη και Γ και Λ Μπόμπολα…
Μάκης και Ανδρέας Κουρής, με “όχημα” την σταθερή αντιμνημονιακή ταυτότητα των Μέσων τους, ζήτησαν επίσης άδεια, πανελλαδικής εμβέλειας, αλλά επίσης δεν διασφάλισαν τις “πολιτικές εγγυήσεις” που ανέμεναν…
– Με την μεσολάβηση και την ” επίνευση ” του προέδρου των ΑνΕλλ και κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου, του οποίου οι σχέσεις με τη Ρωσία είναι “πατροπαράδοτες” (από την εποχή, δεκαετία του ’70, που ο πατέρας του Ηλ. Καμμένος έφερνε τα Lada και Moscovits στην Ελλάδα ), επισκέφθηκε τον Νίκο Παππά ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιγκόρ Σαββίδης, που επίσης κατέθεσε το ενδιαφέρον του ( για οικονομική δυνατότητα δεν συζητάμε ) για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας. Αίτημα που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την προοπτική της εδρας ενός καναλιού στην Β.Ελλάδα, ενώ υπό παραχώρηση βρίσκεται εδώ και καιρό ο σταθμός Makedonia TV από τον όμιλο ΑΝΤ1 …
kontominas– Περιπεπλεγμένη φαίνεται τέλος, ότι είναι η κατάσταση με τον Alpha. O Δημήτρης Κοντομηνάς, δύσκολα θα διατηρήσει τα ηνία, ενός σταθμού που κρίνεται απόλυτα επιτυχημένος από ” εκδοτική ” άποψη (πρώτος σε τηλεθέαση συνολικά, πρώτος και στα δελτία ειδήσεων ) αλλά και ” διαχειρίσμος ” από επιχειρηματική. Παράγοντας Χ εδώ, η ύπαρξη του Λάκη Λαζόπουλου, που έχει πολύ καλές σχέσεις με το σύνολο σχεδόν της ηγεσίας αλλά και των στελεχών του κόμματος, ενώ είναι και από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα στο ελληνικό κοινό. Ενδιαφέρον για την ” συμμετοχή ” της στον σταθμό – επιχειρηματικά – έχει εκδηλώσει η Γιάννα Αγγελοπούλου, και το ρεπορτάζ ανέφερε ότι το ντιλ με προξενητή τον Λαζόπουλο είχε κλείσει, με τον Κοντομηνά. Φαίνετα πάντως ότι ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του Alpha, που έχει στο ενεργητικό του και την παλαιότερη συνεργασία με τους Γερμανούς του RTL, ενώ ταλαιπωρείται και από ανοιχτές υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη, είναι αποφασισμένος να περιμένει μέχρι τέλους και για την μεγιστοποίηση των οικονομικών ανταλλαγμάτων, αλλά και για ” ευνοικότερη αντιμετώπιση ” σε προσωπικά του ζητήματα Δικαιοσύνης και Εφορίας που εκκρεμούν. Στο πλαίσο αυτό διαρρέεται, κυρίως από κύκλους του Κοντομηνά, ενδιαφέρον του γαλλικού τηλεοπτικού ομίλου DASSAULT …
– Τα πολιτικά ” γραμμάτια “ της στήριξής του για την κατάκτηση της προεδρίας της ΝΔ, ” πληρώνει ” τώρα στον όμιλο Αλαφούζου αλλά και στον ΔΟΛ, ο νέος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, που έκανε το ” έλασσον ” που όφειλε σε αυτή την περίπτωση και ” μπλόκαρε ” τη σύνθεση νέου ΕΣΡ, παρά τη συμμετοχή σε αυτό 4 προσωπικοτήτων που θεωρούνται καραμανλικής καταγωγής, ώστε να ” καθυστερήσει ” το χρονοδιάγραμμα του Νίκου Παππά για την έκδοση νέων αδειών. Αλαφούζος και Ψυχάρης, γνωρίζουν καλά ότι ΔΕΝ υπάρχει επόμενη ημέρα γι αυτούς, στο νέο τηλεοπτικό πεδίο, που σχεδιάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑνΕλλ. Γι αυτό και έχουν αναδυθεί εκείνοι και τα στελέχη τους και οι εργαζόμενοι στις εταιρείες τους ( μέσω δημοσιευμάτων, εκπομπών, άρθρων ακόμα και ποσταρισμάτων σε social media ), σε έναν ολομέτωπο ” Ανένδοτο ” αγώνα, για την αντικατάσταση της σημερινής κυβέρνησης, με μία οποιαδήποτε άλλη, ” οικουμενικής ” μαρκίζας, με πρωθυπουργό ” κοινής ” ( τους) αποδοχής.
– Ο ντόπιος ” νέος ” παίχτης, φαίνεται να είναι ο εφοπλιστής Γιώργος Καραγιώργης και το Attica tv που με ευέλικτες εξαγορές η συμμετοχές σε ” περιφερειακούς ” σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, διασφαλίζει πανελλαδική εμβέλεια γαι το κανάλι του, με τοπικές άδειες εκπομπής. Βαριά χαρτιά στον σχεδιασμό του, ο δημοσιογράφος και διευθυντής του Hot Doc αλλά και του ιστότοπου koutipandoras Κώστας Βαξεβάνης και ο πρώην της ΕΡΤ και του Ποταμιού Νίκος Αργυρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: