Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Κατρούγκαλος: Υπέγραψε υπουργική απόφαση που ξεκινά την διαδικασία έκδοσης των Οριστικών Παραχωρητηρίων στους δικαιούχους του Ολυμπιακού Χωριού

olympiako_xwrio_7490Υπουργική Απόφαση με θέμα «Καθορισμός ειδικότερων όρων, προϋποθέσεων, διαδικασίας και μεθόδου υπολογισμού της χρεούμενης αξίας των παραχωρούμενων κατοικιών του Ολυμπιακού Χωριού» υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο.
Η Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου θεωρείται βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε καθορισμό τιμής κατά πολύ μικρότερη από τις τιμές που κατά καιρούς είχαν ανακοινωθεί ως πρόθεση από τους προηγούμενους υπουργούς Εργασίας.


Με την υπουργική απόφαση, η οποία εστάλη προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο, ορίζεται με σαφήνεια (κατ’ εφαρμογή του άρθρου 65 του Ν3518/2006) ο τρόπος υπολογισμού της «τελικής τιμής» των παραχωρούμενων από τον ΟΑΕΔ κατοικιών του Ολυμπιακού Χωριού στους Δικαιούχους.
Η Υπουργική Απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τη γενικότερη όσο και την ειδικότερη οικονομική πραγματικότητα των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού, εφαρμόζει τις ευεργετικές διατάξεις του ισχύοντος νόμου και είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε καθορισμό τιμής κατά πολύ μικρότερη από τις τιμές που κατά καιρούς είχαν ανακοινωθεί ως πρόθεση από τους προηγούμενους υπουργούς Εργασίας.
Στόχος του υπουργείου και του ΟΑΕΔ αποτελεί η δρομολόγηση μιας συνολικής αντιμετώπισης των προβλημάτων, στην κατεύθυνση ανάπτυξης υποδομών και έργων που να εξασφαλίζουν την αναγκαία ποιότητα ζωής στους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού»

Δεν υπάρχουν σχόλια: