Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ

Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα


Λίγο πριν την διακοπή των εργασιών της Βουλής για την περίοδο των εορτών ο κ. Αρβανιτίδης συμμετείχε σε δύο σημαντικές πρωτοβουλίες της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής

Την Τρίτη 22.12.2015 σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κατέθεσε στον Πρόεδρο της Βουλής Πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διαλεύκανση ολόκληρης της αλήθειας στο βασανιστικό ερώτημα του ελληνικού λαού, πώς ξεκίνησε η δημοσιονομική κρίση καθώς και η κρίση ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Οι απαντήσεις στο ερώτημα αυτό θα διευκολύνουν και τη λήψη και εφαρμογή μιας πολιτικής εξόδου από αυτήν την πολυδιάστατη κρίση.

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το πλήρες κείμενο της πρότασης.

Ερώτηση για την άρνηση του Υπ. Οικονομικών να αποκαλύψει ονόματα μεγαλοοφειλετών

Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, 16 Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης – μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Αρβανιτίδης, κατέθεσαν ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο σχετικά με την άρνησή του να αποκαλύψει τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών άνω του 1 εκατ. Ευρώ που εντάχθηκαν με την χαριστική Π.Ν.Π. στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

Επιπλέον, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργείων σε σειρά ερωτήσεων και αναφορών που κατέθεσε ο κ. Αρβανιτίδης το προηγούμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: