Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΟΑΕΔ: Στα 380 ευρώ ανά τετραγωνικό η τιμή κατοικίας στο Ολυμπιακό Χωριό

Στα 380,62 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας κατοικίας, καθόρισε το ΔΣ του ΟΑΕΔ την τελική χρεούμενη τιμή μονάδας κατοικίας στον οικισμό του Ολυμπιακού Χωρίου.
Πρόκειται για εκκρεμότητα που η τακτοποίησή της, σχετίζεται άμεσα με τον καθορισμό της χρεούμενης αξίας ανά τετραγωνικό μέτρο, για την έκδοση οριστικών τίτλων παραχώρησης κυριότητας των κατοικιών του οικισμού που είχε ανεγερθεί από τον καταργηθέντα ΟΕΚ και στεγάζει τους δικαιούχους που είχαν αναδειχθεί από τη σχετική κλήρωση.
Στόχος είναι να μεταβιβαστεί η πλήρης κυριότητα, νομή και κατοχή των κατοικιών στους οικιστές. Η τιμή μονάδας κατοικίας καθορίστηκε, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 65 του Νόμου 3518/2006 (ΦΕΚ 272Α΄/21-12-2006), όπου αναλύεται διεξοδικά ο ιδιαίτερος τρόπος κοστολόγησης των κατοικιών του εν λόγω οικισμού και σε εφαρμογή των οριζομένων στην με αρ. 59734/2362/13-1-2016 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 37Β΄/18-1-2016). Επισημαίνεται ότι το «Ολυμπιακό Χωριό» χρησιμοποιήθηκε για τη στέγαση αθλητών, δημοσιογράφων και διοργανωτών στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, με συνέπεια η κατασκευή του να έχει ακολουθήσει προδιαγραφές ανάλογες με τις συγκεκριμένες ανάγκες. Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, το γεγονός αυτό επέφερε υπερβάλλουσα δαπάνη τόσο για την κατασκευή του οικισμού όσο και για τη μετατροπή του σε κατοικίες για τη μεταολυμπιακή του χρήση. Ως εκ τούτου, για το συγκεκριμένο οικιστικό συγκρότημα δεν εφαρμόστηκε ο πάγιος τρόπος κοστολόγησης των κατοικιών που ισχύει για τους λοιπούς οικισμούς του πρώην ΟΕΚ, καταλήγει ο ΟΑΕΔ στη σχετική ανακοίνωση.

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: