Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

ΠΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ


Του Αθανασόπουλου Περικλή
Αθήνα 22 Απριλίου 2016
Αφού πραγματοποιήθηκε το δημοψήφισμα το καλοκαίρι του 2015 και σώθηκε η χώρα από την πολιτική αποσταθεροποίηση που προσδοκούσαν οι ντόπιοι και ξένοι «νταβατζίδες» με τους εδώ εκφραστές τους, Μητσοτάκηδες, Γεωργιάδηδες και Σαμαράδες, με την εκλογή της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, ξεκίνησε η διακομματική συμφωνία σε θέσεις και όχι σε συγκυβέρνηση, όπως ήθελε το παλιό δικομματικό σύστημα.
Τα βασικά πράγματα που είχε να διαχειριστεί ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ για να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια και στα οποία βρήκε τρομερή αντίσταση από τα διαπλεκόμενα, και σήμερα φαίνεται να κερδίζει το παιγνίδι είναι τα ακόλουθα:.

1. ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ :
Να θυμίσουμε ότι  η διαπλοκή πολιτικών, επιχειρηματιών και Μ.Μ.Ε, διαλαλούσε  ότι απαιτούνται  περίπου 25 δις ευρώ για την νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και μιλούσαν για την ανάγκη ένταξης της χώρας σ' ένα τέταρτο μνημόνιο . Τελικά  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ ανακαιφαλαιοποίησε τις τράπεζες με πολύ λιγότερο ποσό το οποίο δεν ξεπέρασε τα 3 δις € ,πράγμα που έκανε τους συστημικούς τραπεζίτες με τους φίλους τους να συσπειρώνονται και να αρχίζουν την κορύφωση της προπαγάνδας με κάθε μέσο και τρόπο.

2. ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ:
Τα κόκκινα δάνεια της χώρας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, αγγίζουν το 90 δις € και χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες.
  •   Στεγαστικά, σε ποσοστό περίπου 25%, τα οποία ανήκουν σε πολίτες για την απόκτηση πρώτης κατοικίας.
  •  Μικροκαταναλωτικά, σε ποσοστό περίπου 15% τα οποία αφορούν μικροκαταναλωτικά δάνεια, όπως κάρτες, αγορά ΙΧ κλπ.
  •  Επιχειρηματικά, σε ποσοστό 60%, τα οποία αφορούν επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν πάρει δάνεια για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους, αλλά το μεγαλύτερο μέρος από αυτά είναι θαλασσοδάνεια και τα χρήματα τα έχουν βγάλει στο εξωτερικό.
 Όλο το προηγούμενο διάστημα η διαπλοκή διαλαλούσε βάζοντας μπροστά τους πολίτες οι οποίοι έχουν πάρει  στεγαστικά δάνεια, με την γνωστή φράση «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», χωρίς να κάνουν καμία αναφορά στο ουσιαστικό πρόβλημα που είναι τα δικά τους επιχειρηματικά δάνεια ύψους περίπου 55 δις €, χρήματα με τα οποία έχουν γεμίσει τις ξένες τράπεζες. Παρά τις επανηλειμένες προσπάθειες και τις εκλύσεις του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκη για την έναρξη της οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την σχεδόν αφορολόγητη είσοδο κεφαλαίων στη χώρα, κανένας δεν μπήκε στην διαδικασία να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και μάλιστα κάποιοι προσπαθούσαν να φέρουν κάποια χρήματα μετά από ασφυκτικές πιέσεις μέσω λίστας Λαγκαρτ.
Με την χτεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης συμφωνήθηκε με τους δανειστές να παραμείνουν τα δάνεια που αφορούν αγορά πρώτης κατοικίας ως έχουν και να δοθούν τα επιχειρηματικά στα ξένους οίκους, πράγμα που κάνει τους απλούς πολίτες να ηρεμούν και αυτούς που έχουν βγάλει τα χρήματα έξω να παραμιλούν.

3. ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Είναι γνωστό ότι στην Ευρώπη το τραπεζικό σύστημα κατά 70%-80% δεν ελέγχεται απόλυτα από την Ε.Κ.Τ και η ρευστότητα τους δεν εξαρτάται από προγράμματα, αλλά μόνο το 20%-30%. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι εντελώς ανάποδα, δηλαδή το  70%-80% ελέγχεται απόλυτα από την Ε.Κ.Τ και το 20%-30% δεν ελέγχεται , δηλαδή στην Ελλάδα η μόνη τράπεζα που υπάρχει και ανακεφαλαιοποιήθηκε με ιδία κεφάλαια είναι η Τράπεζα Αττικής.
 Όταν η κυβέρνηση στα τέλη Δεκεμβρίου προσπάθησε στη βουλή να περάσει το παράλληλο πρόγραμμα με το οποίο προσδοκά μια παράλληλη εξωμνημονιακή ανάπτυξη, μερικοί βουλευτές με επικεφαλής την κ. Μπακογιάννη έτρεξαν να καταθέσουν επερώτηση στη βουλή με την οποία στην ουσία ζητούσαν το κλείσιμο της Τράπεζας Αττικής και το σταμάτημα του παράλληλου προγράμματος ώστε να μην φύγει το παιγνίδι από την διαπλοκή.

4. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ:
Σε μία χώρα οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να επενδύσει κάποιος είναι τρείς:
  •  Σταθερό πολιτικό περιβάλλον με ασφάλεια.
  •  Σταθερό ασφαλιστικό σύστημα
  •  Σταθερό φορολογικό σύστημα
Παρόλο που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κ. Μητσοτάκης παραληρεί καθημερινά λέγοντας ότι η χώρα βυθίζεται, ζητώντας εκλογές, ακόμα και χθες στη βουλή δίνοντας τα ρέστα του, προσπάθησε να παρουσιάσει την χώρα ως ξέφραγο αμπέλι από πλευράς ασφάλειας, εκτελώντας πιστά τις εντολές  των διαπλεκομένων, με την κατάθεση και ψήφιση των δύο νομοσχεδίων, ασφαλιστικό και φορολογικό ολοκληρώνεται το δύσκολο έργο της κυβέρνησης και τελειώνει και η αξιολόγηση. Με τις χτεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης, που φαίνεται να έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς, χάνεται και αυτό τους το παιγνίδι και πλέον ανοίγουν οι ορίζοντες για την ανάπτυξη.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά από πότε ένα "πραξικόπημα" δρα υπέρ της σταθεροποίησης της χώρας..και της πολιτική τάξης?.. Οι ΣΑΝΕΛ σας είναι πραξικοπηματίες! με την συνενοχή της σιωπής όλων των αντιπολιτευτικών μνημονιακών δυνάμεων που δεν τους καταγγέλλουν ως πραξικοπηματίες δυνάμει το Ν 4023 και επί αρθρου 16, ως επίσης και από την συνενοχή του ΚΚΕ το οποίο είναι ο αξιωματικός ορισμός της διάσπαση2ς αλλά και το δεκανίκι του ταξικού συστήματος που δήθεν πολεμά..όσο για τα χρυσαύγουλα δεν πιάνονται καθόσον δεν εκπροσωπούν σε καμιά περίπτωση την δημοκρατία. .. Είπαμε να είστε 'βαμένοι' αλλά δεν είναι όλοι αναγνώστες μοσχάρια

Ανώνυμος είπε...

Καλά πόσα παίρνεις από του Μαξίμου για να γράφεις αυτές τις ΒΛΑΚΕΙΕΣ;

thoureios.blokspot είπε...

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ