Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Πούτιν – ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

panos-kammenos-vladimir-putin-tsipras- (4)
ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΠΗΒΟΛΟ σχέδιο του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ρώσου Πατριάρχη Κύριλλου είναι να καταστήσουν το Άγιον Όρος επίκεντρο της Ορθοδοξίας. Στην ουσία επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα Βατικανό της ορθοδοξίας πανίσχυρο σε παγκόσμιο επίπεδο και κέντρο αναφοράς για όλους τους χριστιανούς.

Το Άγιον Όρος διαθέτει ανεκτίμητους θησαυρούς και ιερά κειμήλια, τα οποία θα πρέπει να αναδειχθούν παγκοσμίως, παράλληλα με τη δημιουργία ενός ισχυρού ορθόδοξου τόξου. Οι εκκλησιαστικοί παράγοντες της Μόσχας αλλά και η ρωσική κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός Βατικανού της Ορθοδοξίας στο Άγιον Όρος. Μια τέτοια εξέλιξη αναβαθμίζει τη χώρα μας σε παγκόσμιο θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο. Οι δεσμοί του Προέδρου Πούτιν και του Πατριάρχη Κύριλλου με το Άγιον Όρος και την Ορθοδοξία είναι ακλόνητοι. Ο Ρώσος Πρόεδρος πιστεύει στη δύναμη της θρησκείας αλλά και στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ορθοδοξία, σε μια Ευρώπη, που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των μουσουλμάνων και την άνοδο του βίαιου Ισλάμ.
Οι Ελληνικές κυβερνήσεις για χρόνια άφηναν ανεκμετάλλευτη την πολύτιμη κληρονομιά του Αγίου Όρους. Μόνο κάποια φωτισμένα μυαλά επισκέπτονταν τις Μονές του Αγίου Όρους ενώ η βοήθεια της πολιτείας ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Για να καταστεί το Άγιον Όρος Βατικανό της Ορθοδοξίας, απαιτούνται τεράστια ποσά αλλά και μεγάλη δύναμη. Η Ρωσία και ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν αποφασίσει να στηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια. Το ίδιο και ο Ρωσικός λαός που είναι βαθιά πιστός στην Ορθοδοξία. Αυτό αποδείχθηκε απ’ την περιφορά της Αγίας Ζώνης στην Μόσχα, την οποία προσκύνησαν εκατομμύρια Ρώσοι πολίτες, ανάμεσά τους και ο Βλαντιμίρ Πούτιν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: