Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΜΕΓΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΔΩΣΕΙ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ


Του Αθανασόπουλου Περικλή
Αθήνα 28-5-2016
Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας  Β. ΠΟΥΤΙΝ με το που ανέλαβε την εξουσία το 1998 καθιέρωσε το «Δόγμα της Αυτοκρατορίας της Ορθοδοξίας», τόσο ως πόλο συσχετισμών θρησκευτικών δυνάμεων απέναντι στον ΠΑΠΑ και στην Δύση γενικότερα, όσο  και ως πόλο συσπείρωσης όλων των απανταχού ορθοδόξων.
Στη συνέχεια αφού αναβάθμισε τον πατριάρχη της Ρωσίας, προχώρησε στην ανακαίνιση περίπου 10.000 ορθοδόξων ναών σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων 1.000 περίπου στην Ρωσία, κάνοντας τους κέντρα επίσκεψης όλου του λαού και των τουριστών.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία στην σημερινή επίσκεψη του Β.ΠΟΥΤΙΝ στην Ελλάδα, είναι ότι, εκτός από την επέτειο των 1.000 ετών παρουσίας της Ρώσικης εκκλησίας στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ,  είναι κυρίως η αναγνώριση της χώρας μας σε συνδυασμό με το ΦΑΝΑΡΙ, ως η εναπομένουσα αρχή της ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.
Σήμερα  εκτός από την πολιτική αποσταθεροποίηση της Ελλάδας,  που είναι Ευρωπαϊκή υπόθεση , παρατηρείται και θρησκευτική  αποσταθεροποίηση  βαλόντας κατά της Ορθοδοξίας στην οποία κομμάτι είναι και η Ρωσία …!!!
Αφού το 1823 Η Ρωσία έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την ίδρυση της Ελλάδος σαν ανεξάρτητη χώρα , φυσικό είναι τουλάχιστον εμείς να την σεβόμαστε και σε ότι αφορά το θρησκευτικό τομέα να την θεωρούμε τον σημαντικό μας σύμμαχο.. 
Πέρα από αυτά όμως, και ενώ σήμερα βλέπουμε μία ενισχυμένη Ρωσία να αγωνίζεται για να κρατήσει την εθνική της ταυτότητα, τις αρχές της, και τις αξίες της, οι σημερινές Ελληνικές κυβιρνήσεις προσπαθούν με κάθε τρόπο, από την μία να πλήξουν την Ορθοδοξία με την ανεξέλεκτη εισροή των μουσουλμάνων και την αλλοίωση του κοινωνικού ιστού,  και από την άλλη να συνεργαστούν με αυτούς που παραδοσιακά επιθυμούσαν τον πλήρη έλεγχο και την υποταγή των Ελλήνων (ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ κλπ) κόντρα σε αυτούς που παραδοσιακά φρόντιζαν για την Εθνική μας υπόσταση.
 
Θα είναι ΜΕΓΑ  ιστορικό λάθος του πρωθυπουργού  της Ελληνικής κυβέρνησης Α. ΤΣΙΠΡΑ , να μην συνοδοιπορήσει με την Ρωσία στο «Δόγμα της Αυτοκρατορίας της Ορθοδοξίας » τηρώντας την ιστορική ευθύνη απέναντι στους Ρώσους και να σφυρίζει κλέφτικα, χωρίς να κάνει καμία αναφορά για την ορθοδοξία στην συνάντηση με τον Β. Πούτιν, θεωρώντας την ως πολιτιστικό φορέα…!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: