Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Mε γενικό ασυμβίβαστο απαντάει η κυβέρνηση και ζητά ονομαστική. “Έπεσε στην παγίδα που έστησε”, η αντιπολίτευση!

Πολιτική και επικοινωνιακή ρελάνς του Μαξίμου, στο γαϊτανάκι λάσπης και υπονομευτικών δημοσιεύματων που αφορούσαν την ευρωπαϊκή τροπολογία για τον ορισμο των οφ-σορ, που έφερε η κυβέρνηση και που επιχειρήθηκε να δημιουργήσει μοχλό ανατροπής του ηθικού πλεονεκτήματος της ΠΦΑ. Μάλιστα στην παγίδα έπεσαν – σε αντίθεση με το the faq που από την πρώτη στιγμή προσέγγισε με μεγάλη ψυχραιμία και μακριά από ιδεοληπτικά αντανακλαστικά το θέμα – και Μέσα που έχουν σταθει στο πλάι της κυβέρνησης στις αποκαλύψεις για τις οφ – σορ της διαφθοράς, τις λίστες της μίζας και τους καταλόγους της διαπλοκής.
Σε δύσκολη θέση βρίσκονται πλέον τα κόμματα της μείζονος αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που έσπευσαν να σπεκουλάρουν σε προσυνεννοημένα δημοσιεύματα και ρεπορτάζ σύσσωμου του συστημικού Τύπου, ελπίζοντας σε πιθανό κοινοβουλευτικό “ατύχημα” της κυβέρνησης καθώς ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία στην τροπολογία για τις οφ-σορ, αφού τώρα θα πρέπει οι βουλευτές τους, σε πολλές περιπτώσεις να ψηφίσουν το ασυμβίβαστο κατά του εαυτού τους, ή μεγαλοστελεχών και συνεργατών τους, καθώς η κυβέρνηση επεξετεινε την απαγορευση συμμετοχής σε εταιρείες, από τις οφ-σορ σε οποιαδήποτε εταιρεία στο εξωτερικό. Ακόμα και εντός της ΕΕ. Εννοείται ότι το σύνολο ων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά και κορυφαία στελέχη τους στην ΤΑ τους Δήμους τις ΔΕΚΟ αλλά και στην Ευρωβουλή, έχουν πλέον ασυμβίβαστο…
Αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της κυβέρνησης:
Αύριο καταθέτουμε στη Βουλή τροπολογία η οποία θα απαγορεύει και θα θεωρεί ασυμβίβαστη τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, δηλαδή μελών της Κυβέρνησης, βουλευτών, αρχηγών των Πολιτικών κομμάτων,των Ευρωβουλευτών, Γενικών Γραμματέων, Περιφερειαρχών και Δημάρχων, στη διοίκηση ή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών με έδρα εκτός της χώρας.
Η απαγόρευση δηλαδή δεν θα αφορά γενικώς και αορίστως την συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες οι οποίες ήταν και εξακολουθεί να είναι αδύνατον να οριστούν νομικά.
Η απαγόρευση πλέον θα είναι γενική και καθολική. Η κυβέρνηση θα επιδιώξει την ονομαστική ψηφοφορία για την συγκεκριμένη διάταξη, αύριο στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Προκαλούμε τώρα τους τιμητές της ηθικής και της διαφάνειας να υπερψηφίσουν την διάταξη και να μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.

Όποιος λοιπόν αρχηγός κόμματος έχει μετοχές ή άλλη σχέση δική του ή συγγενικού του προσώπου με αλλοδαπή εταιρεία, τον προκαλούμε να το δηλώσει πρώτος και να μην παριστάνει στην κυβέρνησή μας τον τιμητή ενάντια στη διαφθορά.
Σε αυτό τον τόπο, δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεχτό να φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !