Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Εισαγγελική “ανατροπή” για Χριστοφοράκο και Siemens! Για ποιον χτυπάει η καμπάνα;…

Πλήρης ανατροπή στην υπόθεση Χριστοφοράκου και μίζες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για χάρη του συστήματος ασφαλείας C4I για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που πληρώθηκε 7 και 8 φορές πάνω από την αξία του και δεν λειτούργησε ποτέ, συνιστώντας ενα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ξένων πολυεθνικών, πρεσβειών, ελλήνων κυβερνητικών παραγόντων, διεφθαρμένων επιχειρηματιών, χρηματιστηριακών εταιρειών, πολιτικών κομμάτων αλλά και δικαστικών, που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας. Οι δικαστές με το υπ. αριθμόν 852 βούλευμά τους διατάσσουν τον εφέτη ανακριτή που χειρίστηκε την υπόθεση να προχωρήσει σε περαιτέρω ανάκριση, προκειμένου να απαγγελθούν στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens Ελλάς, Μιχάλη Χριστοφοράκο που ουσιαστικά φυγοδικεί στο Μόναχο,οι κατηγορίες της ενεργητικής δωροδοκίας, της ηθικής αυτουργίας στην απιστία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.
Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί ξανά το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση, ύψους μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, για μίζες σε κόμματα και πολιτικούς εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να πάρει η γερμανική εταιρεία αναθέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από το ελληνικό δημόσιο…
Στην εισαγγελική πρόταση που αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η Realnews και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, ο Στ. Κωσταρέλλος είχε την άποψη ότι ο φυγόδικος Χριστοφοράκος πρέπει να απαλλαγεί όχι μόνο για το αδίκημα της απάτης αλλά και της δωροδοκίας.
Όπως σημείωνε, δεν δωροδόκησε κρατικούς υπαλλήλους, αλλά τα εκατομμύρια που δόθηκαν για να κλείνει όλες τις μεγάλες δουλειές στη χώρα μας η γερμανική εταιρεία ήταν δωρεά προς τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.
Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Από το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε και ειδικότερα από τις καταθέσεις μαρτύρων, τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των αρμοδίων για την παρακολούθηση του έργου και στη συνέχεια των μελών των Επιτροπών Ελέγχου και Παραλαβής Προμήθειας C4I, τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των στελεχών της ελληνικής εταιρείας Siemens A.E. (Μιχάλης Χριστοφοράκος, Διονύσιος Δενδρινός), καθώς και άλλων στελεχών της ίδιας υποκατασκευάστριας μέρους του όλου έργου εταιρείας, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο με διακίνηση χρηματικών ποσών προς υπαλλήλους (μέλη των αρμόδιων επιτροπών για την παρακολούθηση του έργου και την παραλαβή αυτού) ή άλλα υπηρεσιακά στελέχη που είχαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο εμπλακεί στη προμήθεια του συστήματος ασφάλειας C41…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !