Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Αυτοί είναι οι βουλευτές με τις μετοχές που ΚΑΙΕΙ η τροπολογία για τις offshore (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στο παλαιό κομματικό κατεστημένο η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει πλήρως τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα το εξωτερικό. Ενδεικτικό της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκονται, είναι και το γεγονός ότι η ΝΔ αποχώρησε από τη Βουλή κατά τη συζήτηση για την τροπολογία της κυβέρνησης.


Ποια όμως είναι τα πολιτικά πρόσωπα που θα αναγκαστούν να «ξεσκαρτάρουν» τα οικονομικά τους χαρτοφυλάκια, ώστε να μην πέσουν «θύματα» του νέου νομικού πλαισίου που ψηφίζεται στη Βουλή;

Το altsantiri.gr ερεύνησε τις πρόσφατα δημοσιευμένες δηλώσεις πόθεν έσχες των βουλευτών για τη χρήση του 2012 και παρουσιάζει τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έχουν επενδύσει μέρος των χρημάτων τους σε εταιρείες του εξωτερικού.

Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο νυν πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται να έχει μετοχές αξίας 10.912€ στην εταιρεία Samsung.

kyriakos

2. Ντόρα Μπακογιάννη

Με μετοχές σε εταιρείες όπως McDonald’s και την Apple, μέχρι άλλες σε Καναδά και Αυστραλία, η κ. Μπακογιάννη θα χρειαστεί να ασχοληθεί αρκετά με τις επενδυτικές της κινήσεις αν σκοπεύει να παραμείνει στον στίβο της πολιτικής.

dora1

dora2

3. Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου

Στη δήλωση πόθεν έσχες της κ. Ασημακοπούλου εντοπίζονται οι επωνυμίες «Canadian Government» και «US Treasury».

anna

4. Βασίλης Κικίλιας

Στην επενδυτική εταιρεία Pimco Unconstrained Bond φαίνεται να έχει επενδύσει και ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Καταγραφή
5. Νότης Μηταράκης

Επιμένει… βρετανικά ο κ. Μηταράκης, καθώς εκτός από τις σπουδές του, διάλεξε βρετανικές εταιρείες για να επενδύσει μέρος των χρημάτων του.

Notis

6. Εύη Χριστοφιλοπούλου

Την επενδυτική Amundi φαίνεται να έχει εμπιστευθεί η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

evi

Οι δηλώσεις πόθεν έσχες που δημοσιεύτηκαν πριν λίγες εβδομάδες αφορούν τη χρήση 2012. Οι μεγάλοι πολιτικοί σεισμοί που έχουν συμβεί από τότε, έχουν αλλάξει ριζικά την ανθρωπογεωγραφία της Βουλής με αποτέλεσμα, κάποιοι από τους βουλευτές εκείνης της εποχής να μην εμπλέκονται πλέον με την πολιτική, ενώ άλλοι νέοι βουλευτές να μην έχουν υποβάλλει δήλωση πόθεν έσχες.

Τέλος, είναι χρήσιμο να σημειωθεί ότι στο τμήμα Α.1.3 των δηλώσεων πόθεν έσχες, οι βουλευτές οφείλουν να συμπληρώνουν τις «μετοχές ημεδαπών και αλλοδαπών εταιρειών, ομόλογα και κάθε είδους ομολογίες: αμοιβαία κεφάλαια, παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα». Έτσι, λοιπόν, ορισμένα από τα παραπάνω στοιχεία ενδέχεται να μην αναφέρονται σε μετοχές, αλλά σε ομόλογα και για τον λόγο αυτό να μην εμπίπτουν στην συγκεκριμένη τροπολογία.altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: