Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Ουρά της Δεξιάς και έρμαιο του Βενιζέλου η Φώφη δεν θα βρει ούτε την ψήφο της στις εκλογές

Η Φώφη Γεννηματά
Η Φώφη Γεννηματά βάζει ταφόπλακα στο κόμμα της
Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2016 10:30
Τη χαριστική βολή στο ΠΑΣΟΚ δίνει η Φώφη Γεννηματά με την ακατανόητη πράξη της να καταστήσει δηλωτική την άρνησή της να στηρίξει τον εκλογικό νόμο που φέρνει η κυβέρνηση, έναν εκλογικό νόμο που στηρίζεται στην απλή αναλογική. 
Και είναι ακατανόητη η άρνησή της, διότι παρελθοντικά, η κυρία Γεννηματά, είχε κινηθεί σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που αποφάσισε να κινηθεί την τελευταία στιγμή για... άγνωστους λόγους. 

Είναι ακατανόητη η άρνησή της, δεδομένης της εκπεφρασμένης θέσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την απλή αναλογική “χωρίς κανένα μπόνους και με διατήρηση του ορίου του 3%”, στο πρόγραμμα 50 θέσεων του κόμματος". Επίσης πρέπει να υπενθυμιστούν τα όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θ Θεοχαρόπουλος στη Free Sunday επιβεβαιώνοντας την θέση αυτή και ουσιαστικά προαναγγέλλει τη διαφοροποίησή του, λέγοντας ότι θα υποστηρίξει την πρόταση για απλή αναλογική στη Βουλή και τονίζοντας ότι είναι θέμα Αρχής να μένει πιστό στις δεσμεύσεις του ενα κόμμα της Αριστεράς, αλλιώς “δεν είμαστε σοβαροί …”.
Ταυτόχρονα υπενθυμίζεται η συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Χρηστίδη, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», εντός της περασμένης εβδομάδας, που ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Εμείς έχουμε πάρει μία ομόφωνη απόφαση στη Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πριν από λίγους μήνες για συγκεκριμένες προβλέψεις στον εκλογικό νόμο και σε αυτές τις ομόφωνες προτάσεις θα παραμείνουμε πιστοί, τόσο σε σχέση με την κατάργηση του “μπόνους” όσο και με το όριο εισόδου στη Βουλή, και, προφανώς για το σπάσιμο των εκλογικών περιφερειών».
Η Φώφη Γεννηματά αποφασίζει να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ σε παραμάγαζο της Δεξιάς και του Μητσοτάκη. Εκτός αυτού δείχνει την αδυναμία της να μην ικανοποιήσει τις επιταγές του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ακόμη και ο Βασίλης Λεβέντης της Ένωσης Κεντρώων ξεκαθάρισε ότι η μη στήριξη στον εκλογικό νόμο εξυπηρετεί τις μεθοδεύσεις του Μητσοτάκη και της διαπλοκής. 
Η Φώφη δεν θα βρει ούτε την ψήφο της στις επόμενες εκλογές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: