Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΒΟΜΒΑ υπέρ της κυβέρνησης Τσίπρα και κόλαφος για Μητσοτάκη - διαπλοκή

ΔημοσκόπησηΔημοσκόπηση
7 στους 10 αναγνωρίζουν το «τρίγωνο της διαπλοκής» 
Την ολοκλήρωση της διαδικασίας νομιμοποίησης των τηλεοπτικών σταθμών απαιτεί η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της έρευνας της Bridging Europe για την «Εφημερίδα των Συντακτών».
Οι επτά στους δέκα ερωτηθέντες αποδίδουν την απραξία των προηγούμενων κυβερνήσεων στη βούλησή τους να συντηρούν το τρίγωνο της διαπλοκής «κανάλια-τράπεζες-πολιτικοί», ενώ το 86% χαρακτηρίζει πέραν των προσδοκιών το τίμημα που συγκεντρώθηκε για τα δημόσια ταμεία.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, το εύρημα πως παραπάνω από τους μισούς (53%) επικροτούν τη μεθοδολογία της κυβέρνησης, (δημοπράτηση), για την παραχώρηση των νέων τηλεοπτικών αδειών.
Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια δημοσκόπηση που δικαιώνει την κυβέρνηση στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και έχει ιδιαίτερη αξία το ότι προέρχεται από το απολύτως έγκυρο Bridging Europe, το οποίο έχει πέσει μέσα σε όλες τρις εκτιμήσεις. Και φυσικά η συγκεκριμένη δημοσκόπηση αποτελεί κόλαφο για τον Μητσοτάκη, τον θίασό του και τη διαπλοκή.
Αναλυτικά:
  86%: το τίμημα είναι πολύ παραπάνω από όσο υπολόγιζαν
- 65%: τώρα να προχωρήσει άμεσα η αλλαγή και να εκπέμπουν μόνο οι αδειοδοτημενοι
- 53%: συμφωνώ με τη μέθοδο της δημοπράτησης
- 51%: αδιάβλητη διαδικασία
- 60%: κοινωνικά δίκαιη η απόφαση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τα 246 εκατ. υπέρ των ευπαθών ομάδων
- 75%: οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν προχωρούσαν στην αδειοδότηση για να συντηρούν τη διαπλοκή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !