Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Αύριο κατατίθεται το νομοσχέδιο για την κινητικότητα

Αύριο κατατίθεται το νομοσχέδιο για την κινητικότηταΑύριο πιθανότατα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων το οποίος είχε κατατεθει στη νομοπαρασκευαστική Επιτροπή στις αρχές Οκτωβρίου. Αυτό προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, από τη σημερινή συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορου Βερναρδάκη με τους θεσμούς καθώς πρόκειται για εκρεμμότητα που πρέπει να κλείσει ενόψει της β΄αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2017. Με τις αλλαγές που θα φέρνει υπολογίζεται ότι θα μειώσει σε περίπου δύο μήνες το μέσο χρόνο μιας μετάταξης που φτάνει σήμερα από ένα έως και τρία χρόνια.
Βασικά σημεία του νέου πλαισίου είναι:
Η κινητικότητα μεταξύ φορέων αφορά στην κάλυψη κενών θέσεων και θα έχει πλήρως εθελοντικό χαρακτήρα.
Η κινητικότητα εντός του ίδιου φορέα θα έχει την μορφή απόσπασης του υπαλλήλου με προσωρινό χαρακτήρα για την κάλυψη αναγκών.
Θα παρέχονται κίνητρα σε όσους επιλέξουν παραμεθόριες περιοχές και νησιά. Τα κίνητρα θα έχουν σχέση με την μισθολογική και την βαθμολογική εξέλιξη των υπαλλήλων. Η αποκάλυψη ήρθε σήμερα από τον ίδιο τον υπουργό, ο οποίος αναφέρθηκε σε συνεργασία που έχει ξεκινήσει ήδη με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ώστε -πέρα από τα προβλεπόμενα βαθμολογικά κίνητρα- να επιτευχθούν και μισθολογικά στο μέλλον για τις θέσεις που προαναφέραμε.
Μετά το διορισμό ή τη μετάταξη στη νέα θέση θα υπάρχει υποχρέωση παραμονής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (τουλάχιστον τρία χρόνια).
Παράλληλα μία από τις αλλαγές που προστέθηκαν στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου είναι η δυνατότητα διενέργειας συνέντευξης μεταξύ των τριών επικρατέστερων υπαλλήλων που διεκδικούν την ίδια θέση, πριν ο φορέας υποδοχής καταλήξει στην τελική επιλογή του.
Δείτε ολόκληρο το νομοσχέδιο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: