Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Ο Τραμπ Πρόεδρος των ΗΠΑ! Τι σημαίνει για την Ελλάδα και ποιος είχε προβλέψει τη νίκη

Ντόναλντ Τραμπ ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ!
Η Χίλαρι Κλίντον παραδέχτηκε την ήττα της και έγινε και η πρώτη  επίσημη δήλωση του νέου προέδρου των ΗΠΑ!
Ο Τραμπ στην πρώτη του δήλωση ως πρόεδρος, εμφανίστηκε ενωτικός και έκανε έκκληση για να “σβήσουν” τα σημάδια του διχασμού στις ΗΠΑ.

Η νίκη Τραμπ έχει ταρακουνήσει όλο το πλανήτη!
Μια νίκη που ελάχιστοι πίστευαν πριν από λίγους μήνες. Θα πρέπει να πούμε ότι σ΄ ότι αφορά στο ελληνικό πολιτικό σύστημα από τους ελάχιστους αν όχι ο μόνος που από τον Αύγουστο έλεγε ότι “ο Τραμπ θα είναι ο επόμενο πρόεδρος των ΗΠΑ”, ήταν ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος!Κανείς μας δεν πίστευε στην πρόβλεψη του πρέπει να παραδεχτούμε.
Τι σημαίνει η εκλογή Τραμπ;
Στον υπόλοιπο κόσμο αυτές τις πρώτες ώρες υπάρχει αναστάτωση για να μην πούμε πανικός! Ακόμη και τα διπλωματικά προσχήματα έχουν “πέσει” και γίνονται δηλώσεις από ισχυρούς πολιτικούς -ευρωπαίους κυρίως- πολύ σκληρές για τον νέο Πρόεδρο.
Για την Ελλάδα θα πούμε μια λέξη: Ψυχραιμία! Όχι, η εκλογή Τραμπ κατά τη γνώμη μας δεν είναι καθόλου χειρότερη από την επιλογή Κλίντον. Για να μην πούμε ότι πιθανόν να είναι τελικά και πιο θετική. Τη Χίλαρι Κλίντον την γνωρίζουμε. Όπως και τις απόψεις της για τη περιοχή μας. Δεν έχει τις καλύτερες απόψεις και δεν έχει να επιδείξει και κάτι θετικό στη “γειτονιά” μας. Η αραβική …άνοιξη φέρει την υπογραφή της.
Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι κάτι νέο. Άγνωστο βεβαίως. Τρόμαξε πολύ και πολλούς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Αλλά εδώ στην Ελλάδα, τι έχουμε να φοβηθούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: