Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Κώστας Τσάκωνας είχε πει το 1981: ''Δεν είναι πατριώτες αυτοί! Είναι προδότες!'' ΔΕΙΤΕ ΤΟ (Βίντεο)

“Μάθε παιδί μου γράμματα…” ήταν η σχετική ταινία με το χαρακτηριστικό απόσπασμα…. κάποια χρόνια μετά…. συμπλήρωσε:….

Ο Κώστας Τσάκωνας τα λέει “έξω από τα δόντια”. Συνέντευξη στον Θόδωρο Μαραγκό. Ιούλιος 2013
Όχι μόνο δεν είναι πατριώτες, είναι και προδότες!
Είμαστε πουλημένοι, υποθηκευμένη όλη η Ελλάδα
Χώρα ανέργων η Ελλάδα

Άν δεν θέλετε να μάθετε την αλήθεια για την Ελλάδα καλύτερα να μην δείτε αυτό το βίντεο.

Αυτό είναι το μυστικό του αρχαίου Έλληνα Σωκράτη ώστε να πετύχεις οτιδήποτε

Καθώς ο Πλάτων έκανε βόλτα, ένα πρωινό με τον δάσκαλο του Σωκράτη, τον κοίταξε βαθιά στα μάτια ...ΕΓΕΝΘΥΝΣΗ

Καθώς ο Πλάτων έκανε βόλτα, ένα πρωινό με τον δάσκαλο του Σωκράτη, τον κοίταξε βαθιά στα μάτια και τον ρώτησε ποιο είναι το μυστικό για να πετύχεις οτιδήποτε.
Ο Σωκράτης δεν απάντησε και ο Πλάτων από σεβασμό δεν επίμεινε, λίγο πριν φτάσουν όμως στην πηγή στερνή για να πιουν νερό, δεν άντεξε και ξαναρώτησε…

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Όλη η αλήθεια για τους μετανάστες που συνεχίζουν να κρύβουν τα ΜΜΕ...

Μια γιατρός μίλησε για ότι βίωσε τον τελευταίο καιρό, καθώς εργάζεται εθελοντικά σε ΜΚΟ, για την φροντίδα των μεταναστών και προσφύγων.

Η μαρτυρία της είναι «σκληρή» και με έντονους χαρακτηρισμούς, ενώ φαίνεται ξεκάθαρα πως έχει απαυδήσει με την κατάσταση που επικρατεί τόσο στα λιμάνια όπου καταφθάνουν οι πρόσφυγες, όσο και στα Κέντρα Φιλοξενίας.
Ακολουθεί ολόκληρη η μαρτυρία της γιατρού:
«Η απογοήτευσή μου είναι τεράστια αν και συνεχίζω να τους βοηθώ και θα συνεχίσω να το κάνω για πολύ λίγο ακόμα…Μιλούσαν για το επίπεδο των Σύρων…εγώ δεν το βλέπω πουθενά.

Η ΜΕΡΑ ΟΠΟΥ Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΛΟΥΒΡΟ. Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ

η νικη της σαμοθρακης
Το ιστορικό της κλοπής του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης και η μεταφορά στο μουσείο του Λούβρου.

Στις 15 Απριλίου του 1865, η αρχαιολογική αποστολή του Γάλλου υποπρόξενου Καρόλου Σαμπουαζό, έκανε ανασκαφές στα βόρεια της Σαμοθράκης.Τότε ένας Έλληνας εργάτης αναφώνησε «Κύριε, εύραμεν μια γυναίκα»!
Είχε βρει τα πόδια και τον κορμό της Νίκης της Σαμοθράκης.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ...!!!

Του Αθανασόπουλου Περικλή
12.06.2014  (ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ)
Τι έχει πετύχει μέχρι σήμερα η παγκόσμια διακυβέρνηση στη χώρα μας; 
Tην πλήρη  απαξίωση, του κρατικού μηχανισμού,
Την υποβάθμιση της παιδείας.
Την υποβάθμιση της υγείας με τελικό στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίησή της.
Την διάλυση του ευρύτερου δημόσιου τομέα, των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.

Ένα χρόνο φυλακή με αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 18 μήνες στον Γιώργο Καρατζαφέρη

GIORGOS KARATZAFERISΈνα χρόνο φυλακή με τριετή αναστολή, πρόστιμο 10.000 ευρω και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων γιά 18 μήνες επέβαλλε πριν από λίγο το ΙΑ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, που κρίθηκε ένοχος για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, που αφορά ποσόν 1.650.000 ευρώ, που κατείχε μέσω εξωχώριας εταιρίας του(Off shore).
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της υποβολής ελλιπούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης την τριετία 2010-2011-2012.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Δελτίο τύπου για το προσφυγικό:«Στο προσφυγικό δεν χρειαζόμαστε αναποτελεσματικότητα και μικροπολιτική»

Δελτίο τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία για το προσφυγικό
 «Στο προσφυγικό δεν χρειαζόμαστε αναποτελεσματικότητα και μικροπολιτική»
 Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και Τουρκία για τη διαχείριση του προσφυγικού/ μεταναστευτικού ζητήματος – η οποία τυπικά ισχύει από την Κυριακή 20 Μαρτίου – δημιουργεί ερωτηματικά ως προς τη δυνατότητα εφαρμογής της στην ολότητά της. Η ΕΕ καταφεύγει ουσιαστικά σε μια επίφαση λύσης για να βγει πρόσκαιρα από ένα αδιέξοδο.

ΕΝΑ ΦΙΛΟΔΟΞΟ… ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ !

ΕΝΑ ΦΙΛΟΔΟΞΟ… ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ !Γράφει: Ο Θανάσης Τσόκας Μαθηματικός – Ερευνητής e-mail: tsokasmath@gmail.com
Φίλοι της Ρωμιοσύνης Αγαπητοί!
Το τελευταίο διάστημα, πολλοί αναγνώστες και αναγνώστριες των άρθρων μου, μέσω e-mail, μου επισημαίνουν με πολύ ευγενικό τρόπο τα εξής:
Δεν πρέπει να στέκομαι μόνο σε αναλύσεις των σοβαρών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, εδώ και έξι χρόνια (εξ αιτίας των επαχθών μνημονίων) αλλά να προτείνω και λύσεις – σχέδια, που θα μας οδηγήσουν έξω απ’ αυτά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. - 36ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ



Αθήνα 22 Μαρτίου 2016
 ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
 Εργαζόμενες, εργαζόμενοι.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΝΕΡΓΙΑΣ



Αθήνα 20 Μαρτίου 2016 
Του Πέτρου Αντωνάκου (πολιτικού μηχανικού)
Όπως είναι γνωστό, η εργασία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη ζωή και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου-πολίτη.
Τα τελευταία όμως χρόνια η οικονομική κρίση ουσιαστικά έχει επιτεθεί στην εργασία προκαλώντας της ισχυρό πλήγμα, μετατρέποντας την σε ανεργία.
Οι έως σήμερα όμως προσπάθειες επίλυσης του μεγάλου αυτού προβλήματος, επειδή γίνονται με “οικονομίστικους” όρους και “ιδεολογισμούς”, είναι αναποτελεσματικές και έχουν αποτύχει επιτείνοντας το πρόβλημα.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

«Σάρωμα» όσων... χαλάνε 500εύρα - Τι προβλέπει η εγκύκλιος της ΤτΕ

Σε σαρωτικούς ελέγχους των στοιχείων και των συναλλαγών όσων ανταλλάσσουν και χαλάνε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ θα προχωρούν πλέον οι τράπεζες. 
«Σάρωμα» όσων... χαλάνε 500εύρα - Τι προβλέπει η εγκύκλιος της ΤτΕΑυτό πρόεκυψε μετά τον τελευταίο μήνα, οπότε και η ζήτηση στις ελληνικές τράπεζες για μετατροπή των χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ σε μικρότερης αξίας χαρτονομίσματα παρουσίασε κατακόρυφη αύξηση, ειδικά μετά την επιβεβαίωση της πρόθεσης της ΕΚΤ να περιορίσει αρχικά και εν συνεχεία να αποσύρει από την κυκλοφορία τα εν λόγω χαρτονομίσματα.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι πολλοί πολίτες που φυλάνε σε θυρίδες ή προσωπικές κρυψώνες τα χρήματα που εκταμίευσαν προ των capital controls, επιλέγοντας χαρτονομίσματα των 500 ευρώ για μικρότερο όγκο, έχουν αρχίσει να επισκέπτονται τις τράπεζες για να τα ανταλλάξουν με χαρτονομίσματα μικρότερης αξίας, φοβούμενοι πιθανές εξελίξεις.

Νέες “βόμβες” Φαλτσιανί στην Παπαδάκου (Alpha): Πέντε στελέχη ελληνικών τραπεζών ξέρουν όλα τα πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ.Διακινούσαν όλους τους λογαριασμούς (vid)


Νέες “αποκαλύψεις” του Ερβέ Φαλτσιανί, στη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου έρχονται να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες, που κάνουν λόγο για “αναφορά” του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στην προ ημερήσίας της Τρίτης στη Βουλή, στην ύπαρξη ολόκληρης “εγκληματικής οργάνωσης”, πίσω από τη λίστα Λαγκάρντ, που είχε ως αποκλειστικό σκοπό το “ξέπλυμα” αλλά και τη διευκόλυνση της φυγάδευσης στο εξωτερικό, αφορολόγητων ποσών, που στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν αποτέλεσμα παράνομων συναλλαγών.

Ο Νίκος Παππάς ΔΙΑΣΥΡΕΙ Ψυχάρη και διαπλοκή στο twitter

Νίκος Παππάς και Σταύρος Ψυχάρης Νίκος Παππάς και Σταύρος Ψυχάρης
“ Θα γίνει της Τρίτης ”
Κορυφώνεται ο πόλεμος της κυβέρνησης με τα παρασιτικά διαπλεκόμενα συμφέροντα λίγες ώρες πριν από την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή, την οποία μάλιστα ζήτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Μετά το πρωτοσέλιδο των Νέων, το Σάββατο, με τίτλο «Στήνουν βρώμικο ‘16» αλλά και το άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη στο Βήμα της Κυριακής με τίτλο «Η αλλαγή», όπου προκάλεσε αίσθηση η αναφορά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο επί χούντας, ήταν η σειρά της κυβέρνησης να "απαντήσει".

Ανδρέας Νεφελούδης για ΓΣΕΕ: «Η παρωδία τελείωσε, τελείωσαν όμως και τα ψέμματα»

Ανδρέας Νεφελούδης για ΓΣΕΕ: «Η παρωδία τελείωσε, τελείωσαν όμως και τα ψέμματα»Το συνέδριο-παρωδία της ΓΣΕΕ τελείωσε, μέσα στη χλίδα, στην ίντριγκα και με την καταφανή απουσία της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων. Μάλλον πρόεδρος, ως αποτέλεσμα της παρακμής, αν και καψαλισμένος θα αναδειχθεί και πάλι ο εργοδοτικός, δηλαδή ο Παναγόπουλος.
 Για όσους αναρωτιούνται γιατί ο εργοδοτικός και η παρέα του διάλεξαν την Ρόδο ως τόπο διεξαγωγής της παρωδίας θέλω να σημειώσω πως ο λόγος δεν είναι μόνο η αναλγησία σε ότι αφορά στην διαχείριση των εισφορών των εργαζομένων, αλλά η συνειδητή επιλογή να αποφύγουν την κατακραυγή των εργαζόμενων, αν αυτό το συνέδριο γινότανε σε μέρος εύκολα προσβάσιμο για χιλιάδες εργαζόμενους.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Μιχάλης Χάλαρης στην Ενότητα: «Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Προστασία και Ένταξη»


«ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Αθήνα, 16 Μαρτίου 2016
Τοποθέτηση Μιχάλη Χάλαρη μέλους της Συντονιστικής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία στην 1η Ενότητας Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Προστασία και Ένταξη της εκδήλωσης της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «Μεταρρυθμίσεις στην πράξη: Αναγκαίες αλλαγές για μια κοινωνία αξιοπρέπειας, Αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης».

κλέφτικα τραγούδια σε κλέφτικα εστιατόρια!!!

    αν δεν ήταν οι   κ λ έ φ τ ε ς   του  21,  δεν θα ήμασταν ελεύθεροι  !!!
                      κλέφτικα τραγούδια – κλέφτικο φαγητό…!!! 
    Σ’ όλα τα κράτη του κόσμου προστατεύεται η ιδιοκτησία , και απαγορεύεται αυστηρά η αφαίρεση έστω και μικρού μέρους της περιουσίας του άλλου.  Υπάρχουν πολλά κράτη που η κλοπή τιμωρείται με κόψιμο του χεριού!!!. Σε άλλα κράτη, ακόμα και μια μικρή κλοπή τιμωρείται με θάνατο!

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Kostas Karamanlis

Σαν σήμερα, το 1907, γεννήθηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Πιστεύω πως είναι πάντα πολύτιμο να διαβάζουμε και να ακούμε τα λόγια του. Όπως αυτό το απόσπασμα από ομιλία του στη Βουλή το 1976, το οποίο αποτελεί υπόδειγμα κοινοβουλευτικής τοποθέτησης με συμπυκνωμένη πολιτική σοφία και παραμένει απόλυτα επίκαιρο και στις μέρες μας, 40 χρόνια μετά.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ: Η Επιτροπή Αλήθειας συνεχίζει το έργο της

 Βρυξέλλες, 1η Μαρτίου 2016
   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Επιτροπή Αλήθειας συνεχίζει το έργο της
  
Στις Βρυξέλλες συνεδρίασε  η Επιτροπή Αλήθειας του Χρέους,  πρώτη φορά μετά την αναστολή των εργασιών που επεβλήθη από τον  πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.
Σε πλήρη απαρτία, όπως όταν πρωτοσυγκροτήθηκε στις 4 Απρίλη του 2015, αλλά και με καινούρια μέλη, η Επιτροπή Αλήθειας ανακοίνωσε τη μετατροπή της σε σωματείο προκειμένου να έχει νομική υπόσταση και να μην εξαρτά τη λειτουργία της, τη δράση της και την έρευνά της από τη δεδηλωμένη αρνητική πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης και τα εμπόδια που διαρκώς θέτει.

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ:Αντι-προσφυγική και αδιέξοδη η γραμμή ΕΕ και ελληνικής κυβέρνησης


Στρασβούργο, 8.03.2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αντι-προσφυγική και αδιέξοδη η γραμμή ΕΕ και ελληνικής κυβέρνησης
Δριμύτατη η τοποθέτηση της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα, για το προσφυγικό ζήτημα στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, με σκωπτικές αναφορές τόσο στο ρόλο της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο βέβαια και στην τυφλή υπακοή της ελληνικής κυβέρνησης σε μια αντι-ανθρώπινη, αντι-προσφυγική όσο και αδιέξοδη γραμμή.