Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

σημαντική καινοτομία:12 μήνες 30 ημερών , ισημερίες και ηλιοστάσια!!!

 Το βασικό που πρόσφεραν στον πολιτισμό οι αρχαίοι Αιγύπτιοι δεν ήταν οι πυραμίδες, αλλά  το   η μ ε ρ ο λ ό γ ι ό  τους, με 12 μήνες, από 30 μέρες ο καθένας. (12x30=360).  Έβαζαν και άλλες 4 μέρες, στις 2 ισημερίες και στα 2 ηλιοστάσια, (360+4=364),  και μία ακόμη μέρα, η 365η . Επειδή μέτρησαν πως  ο χρόνος έχει 365 μέρες + 6 ώρες,  πρόσθεταν κάθε 4 χρόνια και άλλη μία, όπως κάνουμε και μείς σήμερα ( 29 Φεβ.).

  Δυστυχώς οι αρχαίοι Έλληνες είχαν μπερδεμένο σεληνοηλιακό ημερολόγιο, που δεν είναι καθόλου πρακτικό.  Ωστόσο ας σημειώσουμε πως  είχαν κάθε 4 χρόνια τους Ολυμπιακούς αγώνες, οι οποίοι άρχιζαν στο θερινό Ηλιοστάσιο, 23 -περίπου- Ιουνίου.
    Όταν ο Χριστιανισμός μεταλλάχτηκε και έγινε κρατική θρησκεία, τον 4ο  αιώνα, αντικατέστησαν οι Ρωμαίοι τη γιορτή του Θεού Ήλιου (ηλιοστάσιο) ,με τη Γέννηση του Χριστού. Αλλά από την πολλή θρησκευτικότητα  έ π ε σ α ν   έ ξ ω   3   μ έ ρ ε ς, διότι η μεγαλύτερη νύχτα είναι ανάμεσα 21 με 22 Δεκεμβρίου.
  Όμως έκαναν και δεύτερο  λ ά θ ο ς : θέλοντας να μας πείσουν για την εβραϊκή καταγωγή του Ιησού, έβαλαν την αρχή του έτους  8 μέρες μετά (!), στις 1 Ιανουαρίου, επειδή ‘και καλά’ ‘έγινε’ τότε η περιτομή του βρέφους Ιησού.
  Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι. Άλλοι μήνες είχαν (και έχουν) 30 μέρες, άλλοι 31, άλλος 28, άλλος 29.  Άλλα αντ’ άλλων
   Το  πρώτο ρωμαϊοχριστιανικό ‘Ιουλιανό’ Ημερολόγιο είχε και ένα ακόμα  λ ά θ ο ς . Έχανε μερικά λεπτά της ώρας ανά έτος, και με τους πολλούς αιώνες μεγάλωνε και έγινε  13 μέρες!!.  Είναι το λεγόμενο παλαιό ημερολόγιο που αντικαταστάθηκε πριν λίγες δεκαετίες από το Γρηγοριανό. Ο Πάπας Γρηγόριος είχε λίγο μυαλό παραπάνω από τους τυπολάτρες ορθόδοξους, που ακόμα και σήμερα  νομίζουν πως έχουμε 13 μέρες πρίν!!!
   Η  αλήθεια είναι, πως δεν αρχίζει ο χρόνος ούτε στα Χριστούγεννα, ούτε στην ‘Πρωτοχρονιά’. Ο χρόνος ‘αρχίζει’ στις 22-23 Δεκέμβρη. Υπάρχει ένα λάθος 9 ή 10 ολόκληρων ημερών!!!.  Είμαστε όλοι ‘παλαιοημερολογίτες’…
 --- Όμως όλα τα ανωτέρω ημερολόγια  ε ί ν α ι   λ ά θ ο ς  , (όπως και το σημερινό) ,   και για έναν ακόμα λόγο,   διότι είναι  ‘βορειοημισφαιρικά’. Ξεκινάνε την νέα χρονιά όταν για το βόρειο ημισφαίριο της γης αρχίζει να μεγαλώνει η μέρα… , επειδή ο αρχαίος πολιτισμός αναπτύχθηκε γύρω από την μεσόγειο . Δεν είχε ‘ανακαλυφθεί’ ούτε η Ν. Αφρική, ούτε η (Ν.) Αμερική, ούτε η Αυστραλία. Δεν ήξεραν οι αρχαίοι  πως όταν εμείς έχουμε χειμώνα, στο άλλο μέρος της γης έχουν καλοκαίρι…
      Ας φτιάξουμε εμείς, σήμερα, το   τ έ λ ε ι ο   φ υ σ ι κ ό   η μ ε ρ ο λ ό γ ι ο :
 ‘Αρχίζει’ στις 23 Δεκέμβρη, και ‘ξαναρχίζει’ στις 23 Ιουνίου, δηλαδή στα δύο ηλιοστάσια. Είναι ένα  ‘δ ι π λ ό’   ε ξ α μ η ν ι α ί ο   η μ ε ρ ο λ ό γ ι ο.  
 Κάθε μήνας έχει 30 μέρες.  Στη μέση των 2 εξαμήνων είναι οι 2 ισημερίες. Μπορείς να το κόψεις στη μέση, και να έχεις 3μηνο  εποχιακό ημερολόγιο.
 Υπάρχουν 5 μέρες εκτός των 12 μηνών. Είναι οι  2 ισημερίες και τα 2 ηλιοστάσια, καθώς και η ‘πρώτη’ του έτους, στις 23 Δεκ.  Κάθε 4 χρόνια βάζουμε μία ακόμα εμβόλιμη μέρα, στην αρχή του Θερινού Ηλιοστάσιου, που θα σημαίνει και την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.
  Το νέο παγκόσμιο ημερολόγιο θα είναι δίκαιο και για τα δύο ημισφαίρια . Θα καταργηθούν οι 12 μήνες, όπως και τα ρωμαϊκά ονόματά τους.
   Θα λέμε πως έχουμε 2-1 (δύο πρώτου, ενν. μηνός), και θα εννοούμε πως έχουμε την δεύτερη μέρα του πρώτου μηνός του εξαμήνου. Το ίδιο θα λένε και στο νότιο ημισφαίριο.
τέλος το ‘2017’ !!! ,  ας ξεκινήσουμε απ’ το μηδέν – (0)  !!!
    Δεν θα υπάρχει αρίθμηση έτους, π.χ. 2017 μ.Χ.,  παρά  μόνο στις σχέσεις μας με το κράτος. Ας αρχίσει από τις 23 Ιουνίου ή από τις 23 Δεκέμβρη ,μια νέα αρίθμηση από το μηδέν (0), μια νέα εποχή, -ας ελπίσουμε- παγκόσμιας ειρήνης…
   Δεν μας ενδιαφέρει πότε γεννήθηκε ούτε ο Χριστός, ούτε ο Βούδας. Άλλωστε έχουν κάνει λάθος μέτρηση με τη γέννηση του Ιησού, η οποία έγινε  3 ή 4 ή 5 έτη πρό Χριστού, (sic) . Είναι μια αλήθεια που επιμελώς την κρύβουν οι παπάδες για να μην ξεπέσει  ο μύθος που καλλιεργούν.
τέλος οι εβδομάδες,  ήρθαν οι δεκάδες!!!
     Απ’ όλους τους αρχαίους λαούς, μόνο οι εβραίοι μετρούσαν με εβδομάδες. Μέσω του χριστιανισμού επιβλήθηκε αυτός ο τρόπος μετρήσεως σε όλον τον κόσμο έως σήμερα.   Ας ξαναγυρίσουμε στον φυσιολογικό τρόπο μετρήσεως του κάθε μήνα.  
Χ ω ρ ί ζ ο υ μ ε    τ ο ν   μ ή ν α    σε  3  δ ε κ ά δ ε ς , τόσο απλά. Οι μέρες θα έχουν τα αληθινά τους ονόματα : Πρώτη, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Έκτη, Εβδόμη, Ογδόη, Ενάτη, Δεκάτη.
 Φτιάξε εσύ το πρώτο μοντέρνο ημερολόγιο τοίχου!!!
 Αλλά πότε θα γίνει  αυτή η νέα η μέτρηση του ημερολογίου??
Αν περιμένουμε από τούς επιστήμονες και τις  κυβερνήσεις, ‘σωθήκαμε’...
Ας κάνουμε το πρώτο βήμα εμείς, κάντο εσύ αγαπητέ αναγνώστη!.
Φτιάξε ένα τόσο απλό ημερολόγιο, σαν το παρακάτω. Το κολλάς στον τοίχο σου, ή το έχεις στο μπλοκάκι σου. Δεν έχει πολλές σελίδες, μόνο μία!!!
 Είναι πολύ εύκολο να υπολογίσεις σε ποιό μήνα είμαστε, και τι μέρα έχουμε… Για να βρείς την σωστή ημερομηνία, πρόσθεσε στην σημερινή μέρα, 9 ακόμα μέρες!!!
 Ας ξεκινήσουμε εμείς οι πρωτοπόροι και  συντόμως θα γίνει και παγκόσμιο.
                                                        Μ ή ν α ς
Πρώτη
Δευτέρα
Τρίτη
Τετάρτη
Πέμπτη
Έκτη
Εβδόμη
Ογδόη
Εννάτη
Δεκάτη
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
---Μπορείς να βάλεις τις 30 μέρες σε ευθεία ή σε κύκλο, σαν ρολόι.
---- Οι 3 τελευταίες μέρες της Δεκάδας θα είναι αργίες, (στο μέλλον θα γίνουν και 4), για να μπορούν να έχουν μια μικρή άδεια οι εργαζόμενοι κάθε 6 ή 7 μέρες!!.  Η πρώτη κάθε μηνός, ας είναι επίσης αργία, όπως και οι Ισημερίες και Ηλιοστάσια.
--- Ένα μεγάλο πλεονέκτημα που θα έχει αυτό το ημερολόγιο είναι πως η κάθε γιορτή θα πέφτει την ίδια μέρα της δεκάδας. π.χ. Τα Χριστούγεννα θα είναι πάντα Πέμπτη, Του Αηβασιλιού  Πρώτη, τα Φώτα θα είναι Έκτη, η Πρωτομαγιά θα είναι Πρώτη, κλπ.
-----Το θέμα του ημερολογίου φαίνεται ως ασήμαντο, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πώς θέλουμε να προκόψει ο πλανήτης Γη, όταν μετράμε με  λ ά θ ο ς  τρόπο το χρόνο και τις ημέρες.?!?
   Το ημερολόγιο που προτείνουμε μας ενώνει με τη φύση, μας απελευθερώνει από θρησκείες, και είναι πολύ πρακτικό και απλό. Γι αυτό και θα επιβληθεί από μόνο του!....  
                                                              antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr
Υστερόγραφο:  

  Εκτός από τους Αρχαίους Αιγύπτιους, το φυσιολογικό αυτό ημερολόγιο εφαρμόστηκε για λίγο καιρό και από την Γαλλική Επανάσταση, ως προσπάθεια να ξεφύγουν από το εβραϊκό - ιερατικό - εβδομαδιαίο σύστημα μετρήσεως . Ο άνεμος ελευθερίας που είχε η Γαλλική Επανάσταση, ξαναφυσά στις μέρες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: