Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: O ESM ενέκρινε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους - Μεγάλη νίκη της κυβέρνησης

ESMΟ Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF) ανακοίνωσαν σήμερα ότι ενέκριναν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος της Ελλάδας.
Όπως αναφέρει ο ESM σε σχετική ανακοίνωση, τα μέτρα έχουν σχεδιαστεί να μειώσουν τον επιτοκιακό κίνδυνο για την Ελλάδα με την ανταλλαγή - μεταξύ άλλων - ενός μέρος του χρέους σε σταθερό από κυμαινόμενο επιτόκιο, και να ελαφρύνουν το βάρος των αποπληρωμών για την Ελλάδα.

"Τα μέτρα που εγκρίθηκαν από τα Δ.Σ. του ESM και του EFSF είναι ένα σημαντικό βήμα για να βελτιωθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, η πλήρης εφαρμογή των εν λόγω μέτρων αναμένεται να οδηγήσει σε συνολική μείωση του δείκτη του χρέος προς το ΑΕΠ κατά περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το 2060. Περιμένουμε επίσης οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδα να υποχωρήσουν κατά σχεδόν πέντε ποσοστιαίες μονάδες στον ίδιο χρονικό ορίζοντα", αναφέρει ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !