Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Το ξέσπασμα της Μ. Λε Πεν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο απέναντι στους εμβρόντητους Α.Μέρκελ και Φ.Ολάντ (βίντεο)

Τον Οκτώβριο του 2015, όταν η μεταναστευτική κρίση βρισκόταν στο απόγειό της, η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επισκέφτηκαν  το ευρωκοινοβούλιο, σε μια προσπάθεια για να καταδείξουν την γαλλο-γερμανική φιλία και αλληλεγγύη σε μια περίοδο όπου η ΕΕ δοκιμαζόταν.
Λογάριαζαν όμως χωρίς τον.. ξενοδόχο και ξενοδόχος ήταν η πρόεδρος του γαλλικού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λε πεν, η οποία σε μια ομιλία της που έχει μείνει στην ιστορία κυριολεκτικά είχε "συνθλίψει" με την αξεπέραστη ρητορική της τους δύο ηγέτες, αποκαλώντας τον Γάλλο πρόεδρο «αντι-καγκελάριο» της Μέρκελ.

Πιο συγκεριμένα η Μ. Λε Πεν είχε πει:

«Ευχαριστώ κ. Μέρκελ που ήρθατε εδώ με τον αντι-καγκελάριό σας και διαχειριστή της γαλλικής επαρχίας.
Κύριε αντικαγκελάριε θα σας αποκαλούσα Πρόεδρο της Δημοκρατίας από σεβασμό για τη θέση, αλλά δεν ασκείτε τα καθήκοντά  σας περισσότερο από ότι έκανε ο προκάτοχός σας.
Ένας (πραγματικός) πρόεδρος  της Δημοκρατίας δεν θα μπορούσε να πει ότι η εθνική κυριαρχία  βρίσκεται σε μαρασμό, όπως είπατε πριν από λίγο εδώ.  
Αυτό γιατί ο Πρόεδρος είναι ο εγγυητής του γαλλικού συντάγματος και το κύριο, το πρώτο νόημα του συντάγματος είναι εθνική κυριαρχία.  
Ένας πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να αγνοεί συνεχώς τα συμφέροντα της Γαλλίας. Και το συμφέρον της Γαλλίας δεν είναι να υποτάσσεται, τυφλά σε μια πολιτική που υπαγορεύεται από το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες ή την Ουάσιγκτον.
Το συμφέρον είναι, αλλά και το δικό σας καθήκον να υπερευχαριστείτε την κυριαρχία της χώρας.
Το συμφέρον της Γαλλίας δεν είναι να δώσει αυτό το οδυνηρό σόου, μιας Γαλλίας που ακολουθεί την Γερμανία στο θέμα της μετανάστευσης όταν σε μια πλήρως ανεύθυνη πράξη η Μέρκελ λέει πως πρέπει να αγαλλιάσουμε 800.000 μετανάστες.
Τότε τη χειροκροτήσατε.
Μετά από μερικές ημέρες όταν ανέστειλε  την συνθήκη Σένγκεν θέλοντας  να γίνει ξανά κυρίαρχος των συνόρων της, την χειροκροτήσατε ξανά, προβάλλοντας την εικόνα μιας χώρας που τρικλίζει στην απάντηση μιας ερώτησης, για την ασφάλεια, την ευημερία, την άμυνα και την ταυτότητα της Ευρώπης.
Είναι προς το συμφέρον της Γαλλίας να παραιτείται των δικαιωμάτων της, όταν αποφασίζεται η οικονομική πολιτική, τη στιγμή μάλιστα που αυτή η πολιτική σημαίνει μαζική ανεργία, εργασιακή ανασφάλεια και κατάρρευση του κοινωνικού συστήματος ;
Αντίθετα το συμφέρον είναι να αντισταθεί και να επικρατήσει.
Και έτσι η Ελλάδα και άλλες χώρες του Νότου και μετά η Γαλλία βουλιάζουν σε αυτό το σπιράλ της λιτότητας, όταν μοναδικός στόχος είναι να σώσουμε το ευρώ και το γερμανικό οικονομικό μοντέλο των χαμηλών μισθών.
Ήρθατε και οι δύο εδώ σήμερα γιατί η Ευρωπαϊκή σας Ένωση καταρρέει από την επιδεινούμενη οικονομία και το μεταναστευτικό και ο μόνος τρόπος να την κρατήσετε για να μην διαλυθεί είναι ο εκβιασμός, απειλώντας και εκφοβίζοντας.
Το δικό σας μοντέλο είναι αυτό της υποταγής στις ΗΠΑ, στη λιτότητα, στον αθέμιτο ανταγωνισμό, στην παρακολούθησης των πολιτών, βάζοντας την κοινωνία στην άκρη, βουλιάζοντας στην μετανάστευση.
Εγώ έχω ένα άλλο, ένα διαφορετικό μοντέλο.
Να συγκεντρώσω του πολίτες της Ευρώπης, σε ένα μοντέλο ανεξαρτησίας, σε μια Ευρώπη τω Εθνών σε ένα πολυπολικό κόσμο, ευέλικτου προστατευτισμού, προσωπικών ελευθεριών, άμυνας για την ασφάλειά μας, και του δικαιώματος στην ταυτότητά μας σταματώντας την αθρόα  μετανάστευση.
Μερικοί μπορεί να πουν; Ότι είναι η αντι-Μέρκελ και πολύ καλά θα το πουν. Δεν σας αναγνωρίζω κ. Μέρκελ το δικαίωμα να μας ξεφορτωθείτε σε μια παράλογη προσπάθεια για κυριαρχία στην Ευρώπη.
Η προώθση των γερμανικών συμφερόντων δεν δικαιολογεί την υποταγή των άλλων ευρωπαϊκών λαών.
Είμαι σε αυτή τη συνέλευση η φωνή των ελεύθερων Ευρωπαίων και των πολιτών που επιθυμούν την κυριαρχία τω κρατώ τους και οι οποίοι φεύγουν μακριά από την ΕΕ
Αντιπροσωπεύω το γαλλικό λαό ο οποίος στρέφει το πρόσωπό του από εσάς κ. Ολάντ και εχθές  από τον κ. Σαρκοζί γιατί είναι διψασμένοι για Γαλλία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: